ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 739
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Тази сутрин обаче ми се струва ,че има леко зачервенияко около отворчето.

Продължавайте по същия начин. Щом детето не реагира, значи няма проблем.
А главичката може и да се зачервява, понякога леко посинява ... стават такива работи.

# 616
  • София
до д-р Оги,
Кога трябва да се оправи или трябва да се прави пак хирургична намеса?

обаче остана много висяща кожа, това корегира ли се и кога

Вече е време за операция на десния тестис. Щом стои високо, значи нещо го дърпа. Може и да е начална херния.

Излишната кожичка може да се оформи пластично.

Ако желаете, елате да ви видя.

# 617
  • София
Доктор Оги, моето момче е на 5 г вече, но кожичката се забелва само до половината главичка  на пишлето и по-натам е залепнала. Въпроса ми е,  може ли след тази възраст да се отлепи сама ? Притесняват ме още две неща, едното е че единият му тестис понякога не го напипвам и какво значи асансъорен тестис? Другото ми притеснение, е че пишлето не расте, от 2-3 г си е все същия размер

Тестисите са поддържат от нежен мускул, който при студ или допир изтегля тестиса нагоре. Това се нарича кремастерен рефлекс. Възможно е да се заблуждавате и да мислите за асансьорен тестис, а това да си е просто рефлекса.
Но ако се наложи операция, в нейния край аз бих отлепил внимателно кожичката. А пишлето ще порастно в пубертета.

# 618
  • София
Докторе по горе бях писала за нашия проблем и по точно за това че педи каза че имаме Фимоза и ще трябва рязане но аз няколко дни се опитвам пак и почти забелих Rolling Eyes не го е боляло но потече малко кръвчица Confused не е плакал.....
Та въпроса ми е да го мажа ли с нещо.....?
Как да го почиствам след като потича и кръвчица?

# 619
Аз имам следния въпрос към Doktor Ogi, провокиран от постинги по-напред в темата.
Възможно ли е след хирургическа намеса, за да се разшири кожичката и да може да се забели пенисът, след време отново да рецидивира фимозата?

# 620
Здравейте и от мен...
Благодаря на Бърди и Д-р Оги за съветите  bouquet

Синовете ми са раждани в Канада и там няма такава "традиция" като тук да се дърпя пишата....и аз не съм го правила, а и съм против това Peace
При големият ми син напоследък виждам зачервяване на пишката, която подчертавам ВЪОБЩЕ не е заголена....Като дърпам се отлепва съвсем малко, колкото да изчистя.
Мисля да го заведа на хирург, но виждам, че тук се споменавате и уролог....
Към кого е уместно да се обърна?

Благодаря  bouquet

# 621
  • София
Та въпроса ми е да го мажа ли с нещо.....?
Как да го почиствам след като потича и кръвчица?

В случай че потича кръвчица, поставяйте на няколко пъти памук с Риванол като компрес върху цялото пишле.
Щом не е реагирал като на болка, значи действате правилно .

# 622
  • София
... след време отново да рецидивира фимозата?

Възможно е. Обикновено на 5-ия ден след нашата намеса, когато спадне отокът, родителите трябва да продължат с нежните забелвания. Това трябва да ви е казал лекуващия лекар.

# 623
  • София
Здравейте и от мен...
tt]

В Америка системата в големите градове е такава, че всички детски специалисти са в една болница.
Там са и профилираните в урология. Вас вероятно ще ви насочат към тях. Но по правило детските хирурзи
са водещи в проблема.

# 624
Здравейте и от мен...
tt]

В Америка системата в големите градове е такава, че всички детски специалисти са в една болница.
Там са и профилираните в урология. Вас вероятно ще ви насочат към тях. Но по правило детските хирурзи
са водещи в проблема.

Ние сме тук във Бг вече.... Wink

# 625
  • София
Ами тогава елате при мен.

# 626
Доктор Оги, едва ли за пръв път се задава въпроса, но темата е дълга и ще питам. Коя е най-удачната възраст за забелване на пишлето? Моето момченце е на една годинка и не съм правила опити за забелване.
Благодаря!

# 627
Ами тогава елате при мен.

От Сливен сме и едва ли ще имаме възможност, но все пак Благодаря  bouquet
Вчера се опитах да я оголя...и хоп, оголи се Peace до средата, но все пак..

...за сега отлагам посещението на лекар...но пък за дребния, който е на 1г. и 7м. нищо до сега не съм правила...а и срещам съпротива Tired

# 628
  • София
Коя е най-удачната възраст за забелване на пишлето?

Финното забелване на пишлето трябва да се прави от кърмаческа възраст - внимателно и дотам, докъдето позволи кожичката, без насилване и грубост. Така 2 - 3 пъти седмично при къпане. При някои деца ефект може да се получи скоро, при други - след месеци и години. Трябва спокойствие и търпение. Случва се и без намеса нещата да са си на мясото.

# 629
Коя е най-удачната възраст за забелване на пишлето?

Финното забелване на пишлето трябва да се прави от кърмаческа възраст - внимателно и дотам, докъдето позволи кожичката, без насилване и грубост. Така 2 - 3 пъти седмично при къпане. При някои деца ефект може да се получи скоро, при други - след месеци и години. Трябва спокойствие и търпение. Случва се и без намеса нещата да са си на мясото.
За съжаление трябва да се включа за пореден път, и да отбележа,че това НЕ СЕ препоръчва и не се прави НИКЪДЕ днес.
Както и е написала по-горе майката,живяла в Канада.
"...Синовете ми са раждани в Канада и там няма такава "традиция" като тук да се дърпя пишата....и аз не съм го правила".

Нито в Европа,нито в САЩ се "дърпа","забелва" на която и да е била възраст и/или други подобни неща или "варианти"-"фино" или "грубо"!
По никакъв начин, способ, сутрин или вечер и т.н. .

Половият орган на момчетата няма нужда да се пипа по НИКАКЪВ начин, освен обикновената хигиена по време на баня.
И за пореден път, и със съжаление, би трябвало да отбележа че няма "две" мнения по въпроса-просто мнението да се "забелва" е грешно,изоставено и не се практикува от повече от 2о години.
Така че такава тема изобщо няма.

Общи условия

Активация на акаунт