ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 739
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Подутината всъщност си беше гной и то в не малко количество.

Не съм наблюдавал такова нещо, възможно е да е било втечнена смегма (секрет на жлезите). Както Ви казах нещата се решават индивидуално и най-добре при преглед от специалист - детски хирург или детски уролог.

# 661
здравейте!
и аз имам въпрос към д-р Оги. Синът ми е на 2г.6м. и преди около седмица забелязах ,че единият му тестис е подут. След известно време се сви до нормалното си състояние. И сега ту се подува, ту се свива. След като го заведох на лекар се установи, че има хидроцеле. Лекарят предложи да го наблюдаваме и ако искаме да го заведем на хирург. По принцип знам, че при новородените се чака известно време, за да се види дали ще се оправи от самосебе си, но в нашия случай имаме ли такъв шанс или трябва да се "оправи" оперативно и ако да, кога? Предварително благодаря!

# 662
  • София
На тази възраст появяването и изчезването на вода в торбичката говори, че има малка херния, или с други думи - връзка между тестиса и коремната кухина. Това няма да изчезне само, нужна е операция.

ЧЕСТИТ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ !

# 663
Д-р Оги, здравейте отново. Накратко първо Ви бях писала, че заголването на главичката на пениса на сина ми е невъзможно поради малкия отвор, след това ,че отворът леко се е разширил и всяка вечер го заголваме съвсем лекичко без да насилваме, като не сме стигнали до края - показва се само горната част на главичката. Сега забелязах ,че при тази маниплауция той започва да рита с крачета , докато не го пусна. Не плаче, не вика, не се сърди, просто рита с крачета. Чудя се какъв знак ми дава така? Трябва ли да спра за известно време? И още чела съм за кремчета, които омекотяват кожичката.. да ползваме ли такъв, ако да кой точно?

# 664
Благодаря Ви Д-р Оги за бързия отговор!
Ще взема мерки и ще го заведа на хирург. Сърдечни поздрави!

# 665
  • София
И още чела съм за кремчета, които омекотяват кожичката.. да ползваме ли такъв

Оставете го да си рита, това не значи че го боли, и не го насилвайте.
А колкото до кортизоновия крем, детето няма нужда от него.

# 666
Доктор Оги, днес като къпах сина ми забелязах малко натрупана смегма, колкото главичката на карфица. Какво се прави в такъв случай?

# 667
  • гр.София
Д-р Оги имам въпрос към вас.Синът ми е на 2г.4м.главичката му е оголена вече.Нашия лекар се изрази ,че има къса (юздичка) незнам дали правилно се изразявам.От едната страна и е по къса ,аз се притеснявам и незнам дали е проблем след като доктора ни каза .Дали трябва да го заведа на специалист и дали трябва хирургическа намеса.Благодаря ви предварително.

# 668
  Здравейте,Доктор Оги.
  Нашата педиатърка ни даде направление в Пирогов за забелване.Преди да заведа сина си там,искам вашата консултация(доколкото е възможно,разбира се Simple Smile).
   Аз лично имам съмнения относно това ,дали наистина трябва да се прави въпросното забелване......
   За първи път педиатърката е придърпала кожичката на малкия,когато той беше на 1 месец(сега е на 1 година и 3 месеца).След това го правеше почти на всяка консултация.След всяко такова придърпване кожичката се напукваше до кръв,след това зарастваше и забелязах,че по естествен начин главичката започна да се показва  все по-малко и по-малко.
   Някой път момчето има по-силна ерекция и кожичката пак се напуква.....
   Не разбирам,дали в неговия случай думата става за истинската фимоза,която трябва да се премахне с лекарска намеса в Пирогов или е нещо друго?Какво трябва да предприема и трябва ли да предприемам нещо в този случай?
   Момчето няма проблеми при уриниране.Нито възпаления.Само не му се показва главичката... Confused

# 669
  • София
Доктор Оги, днес като къпах сина ми забелязах малко натрупана смегма, колкото главичката на карфица. Какво се прави в такъв случай?

Не е нужно да се прави нещо, натрупването на смегма е естествен процес. Вие трябва само да поддържате хигиена на мястото.

# 670
  • София
Нашия лекар се изрази ,че има къса (юздичка) незнам дали правилно се изразявам.

Не мога да преценя така, но ние рядко прибягваме до прекъсване на юздичката. Обикновено с растежа нещата се оправят.

# 671
  • София
  Не разбирам,дали в неговия случай думата става за истинската фимоза,която трябва да се премахне с лекарска намеса в Пирогов или е нещо друго?Какво трябва да предприема и трябва ли да предприемам нещо в този случай?[/u]

След упоритите намеси на вашия лекар наистина се е стигнало до вторична фимоза. Повече не позволявайте такива манипулации. Няма нужда от нанасяне на кремове. Оставете нещата да се успокоят,  ако има нужда направете компес с Риванол.
Впоследствие може да се наложи хирургична намеса.
Може да ме потърсите на 952 21 37 сутрин, или да се запишете за преглед на 851 00 99 следвобед.

# 672
  Благодаря ви, д-р Оги!Записах ви телефоните. Simple Smile

# 673
  • София
Привет
Спазвайки препоръките в тази тема и моето лично нежелание да измъчвам детето си, така и не забелих пишлето на моето момченце насилствено
Но вече е на повече от 2г и половина ,а ми се върти в главата ,че бях чела нещо от рода на това ,че ако не се е забелило пишлето напълно до 3г. да се консултирам с лекар
При него няма фимоза- поне при прегледа от хирург на 1г. и 2 мес. пишлето му бе на половина забелено...
И сега е горе -долу такова положението- главичката не може да се заголи напълно,опитвала съм наскоро и да дръпна,но му е неприятно и не смея
Какво да предприема?

# 674
Аз съм на 23 години и имам изобилен (redundant) препуциум, фимоза и парафимоза. Хирурга ми каза че има нужда от хирургическа намеса. Нужно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт