ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 703
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 855
дарпам обаче се зачервявя какво да му правя с какво да го мажа защото след като дръпна става червено

# 856
  • София
просто спри да дърпаш.
отваряш до където можеш, измиваш, затваряш бързо и хубаво.

червено можеш да успокояваш с промивки с калиев перманганат, като слагаш съвсееем малко, да стане съвсем бледо розаво, важно е да са разтворени идеално кристалчетата...и топваш пишата и стои 1-2-3- мин...колкото издържи  мирно...1 път дневно, за 2-3 дни трябва да се махне червенината....

# 857
  maria132.Накипи  го  всяка вечер в тетра,  защото  тя успокоява .Аз така правих и личната   тогава му изписа  за зачервяванията   " baneokin" това  е мас която  са държа  антибиотик.Но първо се допитаи   личната. Peace Ичак  тогава  го прилагаи

# 858
blagodarq vi mnogo  bouquet

# 859
Скоро ще направиме 1 г. и нашата пиша още не е заголена. Много се притеснявам от болката, която могат да му причинят лекарите. Педиатърката при която ходим ни беше посъветвала до една година да свършим тази работа. Но уви неуспях.  Ако ми даде направление за уролог да отида или да откажа?

# 860
Скоро ще направиме 1 г. и нашата пиша още не е заголена. Много се притеснявам от болката, която могат да му причинят лекарите. Педиатърката при която ходим ни беше посъветвала до една година да свършим тази работа. Но уви неуспях.  Ако ми даде направление за уролог да отида или да откажа?

Според мен иди, но не за да действате непременно, а за да се комсултирате със специалист и да чуете още едно мнение...

# 861
  • София
Това че на 1 годинка главичката не е заголена не е проблем. Особено ако самата кожичка е свободна и няма данни за инфекция.
Не е сигурно на кого ще попаднете, все пак съществуват различни подходи.
Ако искате да дойдете при мен, следодебед преглеждам на 851 00 99 (срещу МВР болница) а след 5 февруари мога да ви приема  сутрин и в "Пирогов". Там ме търсете на 952 21 37.

# 862
  • Плевен
Доктор Оги,
въпросът ми е следния: Вчера лекар, които е детски хирург забели докрай пениса на сина ми. Аз до половината го бях забелила, но той каза, че трябва още. Доста си поплака и през нощта също, явно го боли. Аз започнах много да съжалявам, че съм позволила, но наистина имаше доста голямо количество смегма, която се беше втвърдила, едвам я махнахме. Сега се чудя дали това, което направихме е правилно. Сега пениса му е подут, а като дръпна кожичката да го промия с реванол е като разранено. Има ли някакво кремче, с което да го мажа, за да не го боли. Просто толкова ме е яд, че позволих, но нали е детски хирург, би трябвало решението му да е правилно, но все пак се съмнявам. Какво да правя от тук нататък, да продължавам ли да му я забелвам докрай?

# 863
С тези пишки и забелване ще се побъркам вече Whistling Лятото се наложи детски хирург да направи една манипулация на малкия и тогавва го попитах какво да правя с пишката,каза ми до 3 годишна възраст да не я пипам!Стори ми се доста странно,а и периода до 3г. е доста дълъг!Не устисках и от 2-3 месеца всяка вечер след баня му дърпам леко кожичката,но нямам почти никакъв напредък Rolling Eyes кожата се отвори колкото...грахово зърно /няма и толкова/Днес обаче забелязах под прозиращата кожа,че се е натрупала смегма и то доста като количество!Трябва ли да се притесявам,как да постъпя?
На консултация сме след 2 седмици,а и съм твърдо против насилственото забелване и не бих дала на педи да го направи NaughtyДа се свържа с онзи детски хирург май няма смисъл нали веднъж ми каза никакво пипане до 3г. възраст Rolling Eyes Само да добавя,че тази смегма не изтича,а се задържа!

Д-р Оги.....

# 864
  • София
Вчера лекар, които е детски хирург забели докрай пениса на сина ми.

Станалото - станало. Не всички колеги са на едно мнение.
Сега първо правете компреси с риванол, мажете с Лидокаин-крем за успокояване на болката. След няколко дни започнете леко да забелвате и промивате с пак с Риванол. Бих ви препоръчал и калиев хиперманганат, но е въпрос на внимание и умение да се приготви много разреден разтвор, без случайно да остане няое кристалче.

# 865
  • Плевен
Благодаря Ви за отговора. Днес е по-добре, не е толкова червена и подута, въпреки че вчера беше нещо страшно - много подута и разранена. Но сега като му я забелвам да я промия не плаче, сигурно не го боли толкова, а и аз не я забелвам до край. А какво мислите за кортизонов препарат - имам Fucicort. Притеснявам се да не се инфектира, а нали в този крем има и антибиотик. Според Вас като не я забелвам до край няколко дена има ли вероятност пак да се залепи. Забелвам я до където позволява, т.е. почти до край, но смегмата която се образува не мога да почистя, тя е в основата и е твърда, а там все още го боли. Какво да правя?

# 866
  • София
С тези пишки и забелване ще се побъркам вече ... Само да добавя,че тази смегма не изтича,а се задържа!

Не се побърквайте, нещата си имат естествен ход. Навремето като деца аз и моите приятелчета се спасявахме сами.  Embarassed
Честно казано, нямам повод да недоволствам от себе си.  Rolling Eyes
А смегмата допринася са разлепването, като се насъбере много, трябва малко да й се подпомогне. Ако специалист прецени, че кожичката има проблеми, манипулацията трябва да стане внимателно и под упойка.
Но пак ви казвам, не всички подхождат така. Нормите в медицината не се налагат с декрет, а с общ консенсус. А в България толкова много неща не са у ред, че за кое по-напред да мислим  newsm78

# 867
  • София
но смегмата която се образува не мога да почистя, тя е в основата и е твърда, а там все още го боли. Какво да правя?

Имайте търпение.

# 868
Д-р Оги,да знаете как ме успокоихте и ми вдъхнахте надежда,че и сама ще се справя с пустото забелване ooooh!Значи насъбралата се смегма не трябва да ме притеснява?Продължаваме внимателното забелване всяка вечер и каквото сабя покаже Grinning
Още веднъж,благодаря за бързи отговор! Също и за това,че не използвате прекалено много медициснки "език" и ние майките успяваме да разберем за какво става въпрос Grinning

# 869
СИСКА
на колко години е малкия чи ние сме на 1г и 8м и почти ништо не сме направили до половината сме и надолу повече неможе  newsm78 а той се дарпа пълен ужас май сама няма да мога Praynig

Общи условия

Активация на акаунт