На море в Гърция 2013 - XI

• 73 468
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Уау...иде и зима. Whistling
Иначе за Калогрия не знам защо казвате, че става бързо дълбоко. Малкия ми син там си се разхождаше спокойно без плувки на ръцете и по-навътре, докато това на Трани Амуди беше просто невъзможно.

# 166
Иначе за Калогрия не знам защо казвате, че става бързо дълбоко. Малкия ми син там си се разхождаше спокойно без плувки на ръцете и по-навътре...
И аз това се чудех  newsm78 Моят син също си ходеше няколко метра навътре и главата му е все още стърчеше над водата, а няма 90 см  Laughing (хванат за някой от нас, разбира се, но си стъпаваше по дъното). Долу-горе по средата на свободната зона бяхме. Помня, че там където е бийч бара беше по-дълбоко.
Vivi, средата на юни тази година изобщо не беше пренаселено на Калогрия.
---------------------------
Вчера си мислех, че сигурно има сняг по високите върхове, защото навън направо си миришеше на зима вечерта и то се оказва, че е така  Tired Пуууууу, преди няма и една седмица бяхме по бански и търсехме сянката под чадъра.....

# 167
  • София
Много ви благодаря за всяко мнение за Калогрия.  Hug Продължавам да ви чета с интерес.
Днес бързах да изляза, само това ми спази резервацията.  Laughing Ще си я държа, засега.  Simple Smile

# 168
  • София
Гръцките острови са толкова много и толкова различни и разнообразни, че обективно мнение трудно може да се напише. На мен най-много ми харесват Цикладите, обожавам тоя пущинак, къпан от Средиземното море, с уникалните гледки, обработените тераски земя, църквичките, вятърните мелници и лабиринтените им градчета. Но за всеки пътешественик има по нещо в Гърция.
Моите топ места са Ермупули на Сирос, едно от най-прекрасните градчета, което мога да си представя. Провинцията на Тинос, отвратителният главен град се забравя много бързо, когато попаднеш в това китно безвремие, стълбите и тунелчетата на Трипотамос, красивите руси жени в Агапи, невероятните улички на Пиргос, площадите под платановите дървета. "Хората" на Астипалеа, огряна от залязващото слънце, как да я забравиш. Селцето Олимбос на Карпатос, останало в минали векове. И още толкова много...
Има острови, които не са целите красиви, но пък някои места си заслужават всяка стъпка дотам, има други, на които всеки километър е разказана приказка. Сещам се за Митилини, целият да го обходиш, все повече ахкаш Simple Smile
Йонииските острови имат друга красота, по-култивирана, по-цивилизация е там, люлка на поети.
Не знам, няма смисъл да се спори по тези въпроси, всяко кътче на Гърция за мен е богатство, още едно ключе, което отключва съкровището на тази страна за сърцето.

# 169
Разписвам се с топла калиспера (то си е вече калинихта де) от Евия - днес беше 32 градуса.  Simple Smile Впечатления - утре, че след като цял ден пътувах и 2 часа ви гоня из темата, имам нужда просто да се потопя в съня под акомпанимента на морските звуци, които нахлуват през отворената балконска врата.
  bouquet

# 170
Аз като ви писах преди няколко странички за димящите коминчета...  cold

Тази година не мога да се похваля с много снимки, но все пак ето няколко, сгряващи...
Скрит текст:

# 171
Ами, хайде да ви поразкажа....

Прочетох мнението на Параход за Парга, но моето ще се окаже малко по-различно  Simple Smile.

Да, туристическо градче, да, когато пристигнахме беше лудница, но в понеделник стана чудо, явно огромната вълна туристи си отиде, останаха приличен брой гърци, скандинавци, германци и англичани, повечето на средна възраст 50, тук там младо семейство с деца ( включвам и наша милост  Mr. Green ).
Резервацията ни беше за Вила Корали, която се намира на крайбрежната уличка в единия край на плажа Крионери. Само суперлативи мога да кажа, всичко беше на ниво, а собствениците изключително сърдечни хора ( направи ми впечатление, че в този край на Гърция са много мили хора, нищо общо с киселяците от Халкидики ).
Поради факта, че бяхме с ремаркета, нямаше как да обикаляме много, защото вместо да поемат грижата за детето, в по-голям процент, те си гледаха тяхната почивка, но както и да е, това са семейни грижи.
Близките ни плажове Крионери и Писо Крионери, въпреки, че бяха много посещавани, бяха много спокойни, особени Писо Крионери, нямаше викове, писъци, крещящи родители по деца, единия ден се появиха някакви румънци, които ме смутиха, но явно бързо се ориентираха в обстановката и млъкнаха, сърбите също се държаха що годе прилично. Крионери е някаква смесица от малки камъчета и пясък, водата става постепенно дълбока, но няма дълги ивици от "вода до кокалчетата" за моя огромна радост, защото си поплувах на воля. Помътнява по обяд, но след обяд и сутрин е много хубава и кристална, но по това време на годината става по-хладничка, което не пречеше на никой, даже и на най-малките, дребната пляскаше с удоволствие.
Ние плажувахме на Писо Крионери ( естествено последвани от ремаркетата ), каменен малък плаж, сгушен между два сколна, с чудесна таверна към него, която уважавахме по обяд с удоволствие ( малката ядеше манджите на бабата с огромно удовлствие, та чак ушите и плющяха, сякаш никога не е била злоядница ). Тук водата става по-бързо дълбока и остава така, но това нас не ни притесняваше, както и никой от плажуващите.
Ходихме и до Валтос, много прехвален плаж, пълен с морски атракциони, което на нас не ни е по вкуса, иначе, не е лош, ситни камъчета, но до водатата не стигнахме, защото дребната се разповръща и се прибрахме бързо, бързо. Една вечер се качихме до замъка на Султан Ибрахим, местните баби ходят там на разходка и седянка, въдуха беше пропит с аромата на средиземноморски борове, гледката е уникална, въпреки че има кафене, нищо не разваля автентичната атмосфреа и спокойствие.

В градчето си ходехме пеша, всичко е на един хвърлей, е, катериш стълби или баири, ама какво от това, дори обичах да го правя, мятах дребната в количката сутрин преди закуска и тръгвах на обиколки и се наслаждавах на тишината, разкъсвана от звуците на пробуждащия се град.
Корабите, изпълняващи круиза Паксос-Антипаксос-Сините пещери, не са никак малки, но за съжаление, когато решихме да пътуваме, предната вечер се изви такава буря, а на другия ден сутринта валеше, та пропадна. Живот и здраве, като ходим следващата година ще е за по-дълго време и ще изпълним програма максимум, надявам се.

Пробвах "рибешкия" педикюр - голямо забавление Crazy.

Спирам до тук, съжалявам за постното разказче, но не ме бива в пътеписите, а и още ми е едно такова носталгично и нещастно...
Сега ще се захвана със снимките...Ето ги, нищо особено, снимани предимно с телефона....http://www.flickr.com/photos/101971344@N08/

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 10:30 от комикс

# 172
  • Варна
Показвам ви снимка на вр. Мусала от вчера следобед, само за да разберете защо темата трябва да се поддържа топла и приветлива и все още ваканцуващите да се обозначават с разкази...  Sunglasses

Вчера ни беше едно от най добрите за сезона бгморета-на лявото плажче на ЖУРНАЛИСТ-бистро море като гръцкото , десетина семейства на плажа , и прекрасно слънце - хем топло , хем не прежуря.Дано и последната десетдневка на септември във Геракини да е ни е такова времето.

# 173
Калимера от терасата!!! Все още нямам никакви впечатления, защото още не съм излязла от хотелчето, но пък ми харесва да си пия кафето и да гледам морето, което е само на метри от двора на Галазия Акти. Днес е малко облачно и леееко подухва, но е топличко (по къс ръкав съм).
Таис, градината на кирия Йоланда наистина е много спретната, а гроздето и смокините - страхотни!  Simple Smile Стопаните са доста мили и гостоприемни, но самите студия са позанемарени и откъм хигиена имам няколко забележки. Слабото налягане на водата и на мен ми направи впечатление снощи, когато влязох в банята. Понеже хотелчето е точно на крайбрежния път, по който постоянно преминават автомобили, тишината е лукс, а днес в 7 ч. мина колата, която почиства контейнерите.  ooooh! След малко ще предприемем обиколка на района и най-вероятно ще търсим по-тиха алтернатива.  Simple Smile Лично за мен това не е кой знае какъв проблем - така или иначе няма да прекарваме в стаята много време, но ... все пак не съм сама.

# 174

Вчера ни беше едно от най добрите за сезона бгморета-на лявото плажче на ЖУРНАЛИСТ-бистро море като гръцкото , десетина семейства на плажа , и прекрасно слънце - хем топло , хем не прежуря.Дано и последната десетдневка на септември във Геракини да е ни е такова времето.

Много здраве на Геракини да носиш...

# 175
  • София
комикс , радвам се, че сте си изкарали супер.  Grinning Искам да те питам, как решихте проблема с паркирането при вас и дали вече има достатъчно удобни места за паркиране за разглеждане на града?
Скрит текст:
...дали и на нас с мъжа ми ни викат вече ремаркета hahaha

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 11:09 от bibi_2

# 176
  • София
verano azul, много носталгично ми стана..така ми се прииска да се метнем пак на колата и беж до Гърция..

М/у другото, на нас и другото семейство там ни беше тихо и спокойно - на улицата е, както всички хотели в района, но реално движението е малко, нищо не се чува. Прибирахме се в стаите само за обяд за да спят децата (и то не винаги), винаги се беше тихо. Е, с изключение на моментите когато нашите две зверчета надуеха гайдите  Joy За колата с боклука ме изненадА - явно спим като пънове всички, щото никой не я е чул  Shocked
Весело изкарване и дано имате хубаво време!

комикс, чудесен разказ и снимки  Simple Smile А освен тези три плажа, ходихте ли на някакви други? Писо Крионери ли е най-добрия плаж според теб там - той е с камъни, нали?
Ходихте ли до Лихнос - заплюла съм един къмпинг за по-натам, че дребната трябва още малко да порасне..

# 177
  • някъде ... тук ...
Tаис , едноименния къмпинг ли си заплюла или някой друг? да поровя в нета Simple Smile
а ако има някой отзиви и на живо, ще са ми от полза.
не, че сме решили посоката за догодина, ама... така или иначе на мен се пада честта/тежестта да избера подходящото място и да организирам всичко Crazy

# 178
  • София
ЕлиТ, едноименният, дори не съм знаела, че има и друг.. Гледах го в букинг.ком още миналата година и ми хвана окото  Wink
Обаче искам дребната да порасне още мъничко. Догодина ще сме на остров, а по-догодина - живот и здраве - на къмпинг. Та и аз ще чакам отзиви, най-много ме интересува самия плаж Лихнос.

http://www.enjoy-lichnos.net/

# 179
  • някъде ... тук ...
нямам идея дали има други Simple Smile той ми излезе в гугъл като написах Лихнос.
така или иначе има време - ще ровя, ще чета ... ще видим Simple Smile
ние възстановихме къмпингуването, когато дребния стана на 5 Crazy

Общи условия

Активация на акаунт