Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 874
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 545
  • до най-прекрасния мъж
Точно така, затова си сметнах и едни 600 лв. за зеленчуците за година, това означача 50 лв. месечно още. Значи няма да са 200, ами 250 лв. месечно. Което сега пак сигурно ще ви се стори малко и ще ме карате да раздуя цената, та да стане като на повечето тук.

# 1 546
от всички други разходи, пари за храна не ни остават Crazy .

# 1 547
закуска
по 1 филия/на човек  пълнозърнест хляб с домашен зеленчуков пастет, за сина + луканка-около 50 гр, за мен-кафе
обяд
печен батат, салата-2 домата, краставица, лук, печена чушка, 3 сварени яйца, сирене-около 100 гр, 2 филии хляб-за мъжете
16 ч-грозде
вечеря-като обяда+ бира, домашна лютеница-1/2 бурканче от пюре, 400 гр кладница на тиган-половината остана

Ако на някой му се смята, моля.    Grinning   На мен не ми се занимава....

# 1 548
Ако си чела темата, още в началото казах, че имам дотации от село. Даже се опитвам да смятам цени, но има неща, които не мога да сметна просто. А по пазарни не е реално в моя случай!

Нямам предвид да смяташ кое колко е, а само да споменаваш, че е домашно. То и цените не са еднакви в цяла България. Всеки може да си направи сметката.

# 1 549
Събота и неделя изядохме една тава мусака и една тенджера пиле фрикасе. Общо за 7-8 лв ядене.

Кое е общо 7-8 лева?  Rolling Eyes

Мусаката е с 2 кг картофи от градината и 500 г кайма, заедно със заливката е 5 лв. Фрикасето е с месо, останало от печеното пиле в петък, сигурно е не повече от 200 г. Но толкова ядем вкъщи, защо ви е чудно?!

а макарони не купувам от 1.50, извинете. Не са по- различни от тези за 80 ст!

И това фрикасе го ядохте 4 пъти - 4 човека. И два пъти да е - не става. Това са пълни измишльотини. Нападнете сега - ама хората са различни, различни са -а ма аз съм 45 кг и ям по две от изредените!   Stop

# 1 550
Вилико, какво се заяждаш с Тарталета?! Не четеш ли Красимира как прекарва деня с 200 грама храна.

# 1 551
Вилико, какво се заяждаш с Тарталета?! Не четеш ли Красимира как прекарва деня с 200 грама храна.
Красимира й е "сърбала попарата" и не й се връзва....     Mr. Green

# 1 552
Няма значение на кого реагирам - аз реагирам на пост - направил ми впечатление  Peace
Ти си тази - която реагира на потребигели, а не на постове...
Краса няма да я коментирам - жената си е имала дълго време проблем с килограмите и логически разбирам залитането й днес по подобно хранене.

# 1 553
  • до най-прекрасния мъж
Ако си чела темата, още в началото казах, че имам дотации от село. Даже се опитвам да смятам цени, но има неща, които не мога да сметна просто. А по пазарни не е реално в моя случай!

Нямам предвид да смяташ кое колко е, а само да споменаваш, че е домашно. То и цените не са еднакви в цяла България. Всеки може да си направи сметката.
За домашното съм писала, дори и две чушки, ако сложа към манджа с изцяло купени продукти, пак съм ги писала. Но, ето, тук се опитват да ме уверят, че дори да не давам пари за определени продукти, аз трябва да ги смятам по пазарни цени, нищо че на мен ми струват реално в пъти по-малко. Но трябва, иначе сумите ми са мизерни и не може така! Как ще ми излиза гювеча толкова евтино, като на някой си му излизало повече? Или как така само това ядете, ами пиенето сложи ли?
Разберете - не всеки се храни по 3 или 4 степенно меню със супа, салата, основно и десерт минимум, не всеки обича да пие газирано, сокове, вина, ракии и т.н., не всеки готви по 1 чиния манджа, за да е различно на обяд и вечеря, не всеки готви мусаката с кило кайма и кило картофи или изхвърля храната, защото е от вчера. Това не означава, че не се храни рационално и здравословно. Просто сме различни. Ако сега помоля някой да напише как готви яхния с картофи, тук ще се появят поне 10 вариации и цените ще са поне 10 различни. Ако става въпрос аз самата готвя с каквото имам и няма да купя специално грах, да речем, за да сложа в яхнията. Ще сложа зелен фасул, защото това имам в момента. Утре може да имам патладжан, но да нямам зелен фасул, примерно. Така че дори и моите манджи всеки път са различни по простата причина че никога не съм готвила по рецепта /освен тестени изделия и сладкиши/, а винаги на око.
Вчерашната яхния се състоеше от килограм картофи, 4-5 пиперки, два домата, един патладжан, 5-6 глави лук, буркан телешко месо, олио, сол, черен пипер. Колко струва, не знам, но излезе 6 доста солидни порции.

# 1 554
От прочетеното до момента разбирам, че с моя мъж ядем като за петима  #Crazy (по стандартите на някой от потребителите)

# 1 555
  • Mediterraneo

И това фрикасе го ядохте 4 пъти - 4 човека. И два пъти да е - не става. Това са пълни измишльотини. Нападнете сега - ама хората са различни, различни са -а ма аз съм 45 кг и ям по две от изредените!   Stop

Това пък къде го видя? Мусаката и фрикасето ОБЩО го ядохме 4 пъти четиримата. Или и това ви се вижда малко, почти 3 кила манджа?!

# 1 556
Няма значение на кого реагирам - аз реагирам на пост - направил ми впечатление  Peace
Ти си тази - която реагира на потребигели, а не на постове...
Краса няма да я коментирам - жената си е имала дълго време проблем с килограмите и логически разбирам залитането й днес по подобно хранене.

А синът и съпруга й и те ли?

# 1 557
  • Mediterraneo
Красимира й е "сърбала попарата" и не й се връзва....     Mr. Green

Тя и Тарталета толкова й се връзва  Rolling Eyes

# 1 558
Това пък къде го видя? Мусаката и фрикасето ОБЩО го ядохме 4 пъти четиримата. Или и това ви се вижда малко, почти 3 кила манджа?!

3кг манджа на 4 яденета за 4 човека е по 187гр на човек. Не ви ли е малко?

# 1 559

Това излиза по 187гр ядене на човек Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт