Отговори
# 555

Днес направихме 30 мин разходка малко да подишаме въздух.Вие въобще гледате ли часовника или аз много се втелясвам?

Така не го гледам, че днес излязохме в 12 и половина и се прибрахме към седем  Whistling

Витамин Д ми каза педиатърката от 25-тия ден по две капки вигантол. Преди на Стела давах Джеймисън.

# 556
kotkincho, Джеймисън? Искам и аз малко от този витамин  Joy

п.с. шегувам се Simple Smile дано не се разсърдиш

# 557
  • София

Joy Joy Joy  и аз искам с малко количка...ама ще си почакам още доста време Simple Smile

# 558

Joy Joy Joy  и аз искам с малко количка...ама ще си почакам още доста време Simple Smile

Хахаха и ние сме на Джеймисън  Joy

# 559

Хехехе  Mr. Green аз ако и давах от това, нямаше да имам проблеми със съня  hahaha
Иначе вече съм си казвала как ми се пие едно малко виски с количка..  Whistling Само че съм фен на Бушмилс

# 560
Отново съм с въпрос към ЛЛЛ  Embarassed
С малката тъкмо се бяхме напаснали и се наяждаше за около 15 мин (10 мин на едната гърда и като я прехвърля на другата се наяждаше преди да минат десет мин, дори в някои моменти си се наяждаше само от едната гърда). Хвана ме доста лош вирус и доктора ме посъветва да я храня от шише. С изцеждане, затопляне, компреси и т.н. стигнах до изцеждане на 100мл и малката си се наяждаше. За съжаление се обезводних много лошо и днес дори с 30мин висене на гърдите ми пак не може да се наяде, дохранвам с АМ, но ми се иска да се върнем само на кърма. Ще съм благодарна на съвет как да си върна кърмата - пия течности, вече се храня добре и я държа дълго на гърда, като я пробвам и с компресия (нали така се казва, като й помагам с притискане на гърдата). Дали да стимулирам допълнително и с помпа? Чудя се и как е по-добре - да храня на гърда и да дохранвам с АМ на 3 часа или да редувам - едно хранене само на кърма (с пропускане на хранене успявам да събера повече явно) и едно на АМ?

Редакция: Вече не съм сигурна, че проблема е в количеството кърма, май вече си хареса шишето Sad Ще следвам съветите дадени на desislava_1234 на предната страница и дано малката си спомни, колко по-хубаво е да си яде от гърда! Странното е, че си дърпа кърма, но после не я гълта а я плюе... Тя по-трудното го върши, но за гълтането я мързи Sad

Здравей new leaf,
Надявам се написаното на desislava_1234 да ти помогне да преодолееш и този труден момент!

Искам да те попитам опитвала ли си да предлагаш да суче на по-кратки интервали от време (1,5-2 часа) или когато покаже признаци на глад, като в рамките на едно кърмене да предлагаш и двете гърди по 2-3 пъти? Ако си опитвала каква е нейната реакция? Склонна ли е да суче? Опитвала ли си да сменяш позата и ако си опитвала поведението и на гърдата същото ли е? Какво имаш предвид като казваш, че плюе кърмата? Нищо ли не преглъща докато е на гърдата?

Когато има съмнения за количеството приета кърма много майки оставят бебето да приключи с първата гърда и след това предлагат втората. Тази смяна може да се извърши 2-3 пъти на хранене.

При други майки помага в момента, в който бебето спре да суче активно да приложат компресия на гърдата. Когато спре да суче активно и след компресията на бебето се предлага и втората гърда. На нея също може да се приложи компресия. Това може също да се направи повече от веднъж, тъй като организмът ни започва да произвежда кърма след като гърдата се изпразни и това ново мляко слиза на порции през определен интервал от време.

Ако след повторенията бебето все още е гладно може да се даде добавка като е възможно добавката да се предложи по алтернативен начин - с чашка, с лъжичка, спринцовка без игла, дозатор или друго за да се избегне евентуално объркване на сукането на детето.

За доброто стимулиране и потичане на млякото са много важни спокойствието на майката и бебето, контактът кожа до кожа и уютната атмосфера.

# 561
Благодаря за бързия отговор Hug 
Бебето се храни на поискване, което е обикновено на 2-2,5 часа, рядко на 3.  През нощта се буди на максимум 2 часа.  Храни се от едната гърда, втората обикновено я отказва.  Нищо различно от кърма не и предлагам, сутрин и давам по 5 капки БиоГайа.  Аз не приемам медикаменти.  На почти всяко хранене бебето ака, съответно пелените са и напишкани (не ги броя колко са точно, извинявам се Embarassed).  Няма разлика нито в честотата на хранене, нито в броя на напишканите и наакани пелени откакто гърдите вече не са напрегнати.

Sleeping Beauty, от всичко изглежда, че при теб кърменето върви отлично и напълно е възможно кърмата да се е регулирала!

# 562
Имам един въпрос към ЛЛЛ:
За колко време може да се очаква, че храна, консумирана от майката, ще достигне през кърмата стомахчето на бебето?

Lulu25,
Няма как да дам точен отговор на въпросът ти. Разграждането на различните храни в организма зависи от вида на храната, начина по който е приготвена и в по какъв начин комбинира човек храните в своето меню. Времето може да варира от половин час до 8 часа. Може би статията Хранене по време на кърмене ще ти помогне.

# 563
  • Gone with the wind
Установих, че най-сигурния начин да си изпие вит. Д е като й капна една капка в устата докато е надула гайдата  Mr. Green Така хубаво е отворила устата, че няма начин да пропусна.

И да попитам - ще се организираме ли за групова разходка докато е топличко?

# 564
Не съм писала отдавна. Бебо е мн добре следя го на кантара вкъщи от изписването до сега 22 дни е качил1.200. На ядене яде по 140-150 хапва. Колики има само след ядене. Всеки ден излизаме за по 3 4 часа предимно в южния парк. Та това е на кратко.

# 565
ами хайде да се организираме - предлагам утре в обедни/ранно следобедни часове. Ама който е зависим от режим на хранене, да каже по-точно. И също - дайте идея къде да е срещата, аз южния парк не го познавам толкова добре, знам двата входа - от към иван вазов при кафетата и от към стрелбище при езерцето.
(извинявам се и аз за липсата на главни букви, но ми е неудобно с една ръка)

# 566
  • Gone with the wind
Към 2 на мен ми е супер. Но нека и другите кажат

# 567
  • До морето :)
ЩЪРКЕЛОВА ВЕСТ:
МОМИЧЕТА, ПОЗДРАВИ ОТ НАС. ВЧЕРА 7.10.13Г В 21:05 СЕ РОДИ МОЯТА ТРЕТА РАДОСТ. ЕЛМИРА 3450КГ 51СМ, НОРМАЛНО РАЖДАНЕ. ГОРДА МАМА ЕМА 2013

Честито на мама Ема! Да им е жива и здрава куклата. Вече се появи и последното септемврийче. Да изписваме темата и марш в Родени. Чакам предложения за заглавия. Петя?  Laughing

# 568
  • Gone with the wind
Ема, честита Елмира  Heart Eyes
От здраве да не се оттърве, усмивката вечно  да озарява лицето й и да е първа дружка с късмета
Бързо възстановяване   bouquet

# 569
Честито на мама Ема! Да е жива и здрава нейната принцеса! Simple Smile От кога я беше зачакала, ама девойката хич не се беше разбързала, а Simple Smile
Можем вече да се мстим в Родени?Simple Smile

Аз забравих да се похваля, че тази сутрин на събуждане ме дариха с три от най-сладките усмивки  Heart Eyes Съсредоточена усмивка, широка, след като ме съзерцаваше известно време Simple Smile И понеже успя три пъти да го повтори,иска ми седа вярвам, че е съзнателна Simple Smile Баткото ми се усмихна така съзнателно чак след 40тия ден.

Общи условия

Активация на акаунт