СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 314
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • гр. София
Дидева, ние още учебници нямаме (утре ще ги дават на седмокласниците), а Вие даже с програма сте се сдобили!!! Simple Smile
Carmela, peppia, hris g, antea, "кафе с мед" , децата ни са в една школа - Регалия! Радвам се, че ще споделяме за домашни, резултати от пробни тестове, а пък може и някоя събота да пием  кафе!!!
Моят седмокласник е записан само на курс по БЕЛ - при г-н Иванов, в 5-та група, от 11.15 часа в събота. Ако има някое дете в тази група, можем да се свържем - пишете на лични!

# 46
Дидева, ние още учебници нямаме (утре ще ги дават на седмокласниците), а Вие даже с програма сте се сдобили!!! Simple Smile
Ако искаш да знаеш, даже вече са подвързани и надписани! Че и няколко тетрадки отгоре! Детето го е обзел някакъв небивал ентусиазъм. Дано не е само всяко чудо за три дни.  Mr. Green

# 47
  • гр. София

Ако искаш да знаеш, даже вече са подвързани и надписани!

Shocked
Благородно Ви завиждам, че сте свършили тази работа! А пък ние все едно, че утре ще ни е първи учебен ден - т.е. без учебници, децата днес все още са във ваканция!!! Не, че се оплакват, де!! Simple Smile

# 48
Много здраве и късмет на всички седмокласници и техните родители.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 17:09 от Sternenstaub

# 49
 И ние сме подвързани. Човекът си е приготвил и тетрадки - надписани  и готови  за работа. Тресе го трудов ентусиазъм. Вчера работеше задачи от формули за съкратено умножение. Обяснявам, че не е учил материала, но той използва таблата  с формули останали от  брат му, които са по стените и разлага с тяхна помощ. Уроците по български вървят успешно, ходи с голямо удоволствие. Да ви кажа, толкова е впечатлен от ноеото училище  на брат си, че пренебрегва своите съученици за да излиза с тези на големия. Тази година ще е много трудна за моя седмокласник - цялото му същество неистово се стреми към училището на брат му. Страхувам се да не се пренавие и да се прецака сам накрая.

# 50
  • София
И в нашето училище го караме по-лежерно. И нашите утре ще получат програма и учебници. Пък аз не съм купувала тетрадки още. Дадена ми е нота всички учебници да бъдат подвързани с черен картон - в унисон едновременно с отношението му към училището и с музикалните му предпочитания.
dor77, ти наистина ли си имала желание да отидеш с него в училище? Е, сигурно не е голяма загуба пропуснатата среща с кметицата  Grinning
Дидева и аз завиждам, че отхвърлихте тази задача, дето на нас ни предстои все още. А пък баткото ни спести и купуването на тетрадки, като изрови миналогодишните, на които има много празни листа до края. Категоричен е, че ще си пише в тях doh
Грета Ей, моят син има домашно от Междучасие по математика. Като за начало 14 задачи.

Успешна година на всички!

# 51
Нашите учебници са в ужасно състояние. Доста ръчен труд падна докато ги подлепим. Били 4-та употреба Rolling Eyes. Е ли е възможно или е шега?

Тетрадките и учебниците са подвързани, бележника надписан и със снимка, картона за мед. сестрата също е готов.

# 52
  • София
Коте, не е шега. И нашите са в окаяно състояние. Не че няма да ги подвържа, за да  им е удобно и угледно на децата,  но пък и не се притеснявам особено как ще изглеждат в края на годината, тъй като децата ни  ще са последните, които ги използват. Peace

Имат си програма, знаят кога имат нулеви часове, остава само да учат старателно от утре нататък. В курса по БЕЛ са почнали "На прощаване" и за домашно имат според мен най-трудното и омразно задание - изваждане на тропите и фигурите от текста. Имат да научат наизуст и някаква таблица + направата на един тест върху фонетика. Но наблюдавания от вас ентузиазъм при децата ви при нас засега отсъства.

# 53
  • София
Ама кой говори за ентусиазъм при децата  newsm78
Няма такова нещо, моля ти се, не ни обиждай  Mr. Green

# 54
  • София
 Добре протекъл първи учебен ден! Децата обаче бяха толкова превъзбудени целия ден, че сега като заспаха се чувствам като на СПА Laughing
С подвързването нищо не свършихме, защото направените планове за деня се провалиха, тъй като ме привикаха на работа(предвидено беше да съм в отпуск). Сложихме  по една найлонова подвързия за утре. Бележниците и здравно-профилактичните карти винаги гледам да са готови за родителските срещи, та утре поне за това ще сме ок.
  Цял ден "решава" два теста. Милион пъти обяснявах, че това помотване само я изморява излишно и накрая си въобразява, че много е учила, а всъщност...
 Ентусиазъм засега се проявява само за направата на прически. Докато говорих по повод начина на учене, тя ме гледаше умно и накрая ме попита - Може ли да ме сплетеш? Толкова по въпроса с вниманието и концентрацията!

# 55
  • Варна
Успешна учебна година на децата ви,нека всяко постигне това,към което се стреми! Peace
На мамите и татковците,здрави нерви и вяра в хлапетата,повечко вяра! Hug

# 56
  • София,Младост 3

dor77, ти наистина ли си имала желание да отидеш с него в училище? Е, сигурно не е голяма загуба пропуснатата среща с кметицата  Grinning

Саш - само да изясня, че аз съм ТОЙ (таткото), а детето е тя(дъщерята)  Joy

А пък да кажа, че чак да съм умирал от желание да ходя на откриването на учебната година , ще те излъжа. Просто имах свободно време сутринта и ми се искаше да прекарам повече време с детето, че както бързо растат скоро съвсем няма да иска да излизаме заедно. Sick

# 57
Успешна учебна година на децата ви,нека всяко постигне това,към което се стреми! Peace
На мамите и татковците,здрави нерви и вяра в хлапетата,повечко вяра! Hug
Присъединявам се!Благодаря за темата!

# 58
Аз малко позакъсняло, но все пак съм на линия с пожелания за лека и успешна година за нашите седмокласници, лелее как порастнаха децата ни ..., да са живи и здрави! На добър час! За нас остава търпение и здраве.
Нашите учебници са в доста добро състояние и сега остава да се сдобия със списък с помагала и сборници и хуквам да купувам.

# 59
  • Варна
Добро утро! Снощи писах, писах и аха да публикувам ме хвана профилактиката на форума, та сега ще на ново.
Днес предават попълнени бележниците, здравно-профилактичните карти и  информационните карти. Класната им, която ще им преподава по биология ги е зарадвала още вчера , че първите два часа правят преговор и на третия е входното ниво.
Всичко съм купила, подвързано и с етикети.
Днес като за добре дошли имат седем часа - география, история, математика, бълг.език, АЕ, ЗИП-математика и завършват с биология.
Тази седмица започват и школите му - вторник - БЕЛ, четвъртък - МАТ.
Знаех аз, че ще е зор в седми клас, ама все си мислех, че няма да ги почнат децата от втория ден още.
Деска, благодаря за пожеланията  Hug! Наминавай през темата, ей така за кураж!

Общи условия

Активация на акаунт