СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 317
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Карлово

Ентусиазъм засега се проявява само за направата на прически.
Баш за такъв ентусиазъм говорех и аз, де.
Весето не ходи на подготвителни, само в школата по английски са имали опреснителен час и домашни, ама ча-а-ак за 1.10.
Учебникът по литература е малко позанемарен, което и даде повод да се тръшка, че няма да го отвори #2gunfire, не дай боже да изпълни тази люта закана! Praynig иначе другите са доста прилични, някои направо нови. Сама си слага подвързиите от втори клас, така я научи учителката, с която се трудиха първите години. Снимка нова няма да прави, а ще си залепи една от 3-4 клас, останала неизползвана.
Единственото положително нещо е, че става сама в 6 и половина, без нерви от моя страна.

# 61
  • Варна
При нас учебната година започна повече от спокойно. След един час прстой в училище за откриването и получаването на учебниците, юнакът се върна, обясни, че няма домашни за утре (естествено)  Simple Smile, и включи компютъра. Оставих го следобяда да се забавлява, обаче като казах, че вече е време да се изключва, почти веднага беше изпълнено. Учебниците са подвързани, бележникът - надписан, а днес вече ще опитаме да оцелеем без компютър.
Успешна учебна година за учениците (особено седмокласниците) и за учителите! Едните да се похвалят с много получени шестици, а другите с много написани.

# 62
Само аз не съм разбрала, 17-ти е учебен ден. Нали миналите години не учиха. Детето ме гледа сърдито, заради мен щял да изпусне училище, ама под нос мърмори, че не му се ходи точно от днес.
Много ме изуми програмата им: 5 часа английски, 3ч. руски сравнено с  3 часа БЕЛ за седмицата. Мислех, че трябва да наблегнат на българския тази година.
Откривам, че всичко е забравил от математиката...ако го е знаел изобщо.

# 63
  • Варна
Акулска стръв, как само 3часа БЕЛ седмично newsm78? Сега погледнах програмата на синът ми, има 5 часа български на седмица като задължителна подготовка и това би трябвало да е за всички седмокласници във всички училища.

# 64
  • София
Момичета, не мога да не се похваля.
Моят син тази сутрин стана и почна да решава задачи от някакъв сборник за ТУЕС, случайно попаднал у нас. Дори се поинтересува дали в СМГ с английски се влиза лесно. Като му кажа, че балът е 34,445 и май ще му мине ентусиазма. На второ класиране май не пада много.

На школата по БЕЛ е възхитен от Весела Михайлова и мислел да я слуша.

Иначе учебници и програма нямаме. В нашето школо не бързат за никъде както винаги.

# 65
  • Дива Индия
Нашите ще учат следобед, което е супер. Учебниците облечени (все пак намерих подлепващо фолио - 10бр. за 4,50), тетрадките също облечени. Класната им дала списък с предметите и учителите, и написала да се впишат в бележника по дадения от нея ред. Снощи аз ги писах, но пропуснах географията, и сега се двоумя дали да купувам нов бележник? Продадох два учебника по информ. технологии за 5 и 6 клас, а трябва да търся помагалото по математика на Коала прес. То ли беше хубаво? И Атлас трябва да търся също. Ентусиазъм у детето липсва. Лежерно му е.  Grinning Днес в интернет попаднах на "Работни листове по литература за 7. клас. Моят литературен профилбук" на Анубис.  Някой има ли впечатление? Изглежда ми интересно и полезно.

# 66
  • Карлово
Инди,
Ето този сборник взех на Коала:
Скрит текст:

# 67
  bouquet Привет и от мен.
А такааа, на нас чак в петък ще ни дадат учебници ooooh! ooooh!
Още не сме се записали на школа, не ми се струва ефективно за нас.

Търся частни учители по БЕЛ и МАТ. Моля, ако някой има инфо и наблюдения да ми драсни на ЛС да не преча тук.

# 68
  • София
И аз да си похваля детето - на входния в Регалия има 13/15 по математика и 17/20 по БЕЛ. Ние сме в 10 група. Има ли други деца в нашата група.

Засега спокойно минава адаптацията с училището, но снощи пак до  късно стоя на компютъра... newsm78 как ще я караме , не знам

Аз за сега обаче давам отбой. Няма да следя ни БЕЛ, ни МАТ. Ще видя какво е положението след първите пробни изпити и ако има нужда тогава евентуално ще се намеся.

И  аз смятам така да действам...

# 69
Ние също сме при В.Михайлова, в неделя от 9,15 в междучасие.. С някои от вас да сме в една група newsm78
После продължаваме с Данова по мат.

Иначе у нас нулев ентусиазъм. Нито подвързии съм взела, тетрадки само за начало.. Ще се поогледаме в обстановката и тогава:-) ще изчакам да кажат по всичко за помагалата и както винаги ще поръчвам от store.bg

# 70
  • Дива Индия
chatNoir, това е помагалото! Купих го преди малко, ново - 10,80 пари.  smile3544 Взех Атлас на "Атласи" втора употреба, но запазен. Остава ИТ. Утре. И то 11 пари. А като знам как не го отваря...

# 71
  • София
Саш - само да изясня, че аз съм ТОЙ (таткото), а детето е тя(дъщерята)  Joy
hahaha Това ми изяснява мерака ти за среща с кметицата  Joy . Няма лошо.  Wink

А също и мерака да си повече време с детето. Всички знаем за прословутата връзка баща-дъщеря   thumbsup

# 72
  • София
Ентусиазмът на девойката явно ми се е привидял.  Laughing Преди малко се прибра от училище, още от вратата ме успокои, че днес сигурно /?/ ще пише домашните за школата и се затвори в стаята си да слуша музика.
Не са им дали домашни днес от училище, то предполагам толкова са и учили, щом им бяха казали да си носят една тетрадка и химикал за целия ден. Програма също нямат готова - дават им я ден за ден... Явно в нашето училище не бързат за никъде.

# 73
  • Карлово
Остава ИТ. Утре. И то 11 пари. А като знам как не го отваря...
И нашият остана неотворен миналата година. Тази ме не знам дали ще купуваме. Защо не си взе и учебник втора употреба, като купи атласа?

# 74
Ентусиазмът на девойката явно ми се е привидял.  Laughing Преди малко се прибра от училище, още от вратата ме успокои, че днес сигурно /?/ ще пише домашните за школата и се затвори в стаята си да слуша музика.
Не са им дали домашни днес от училище, то предполагам толкова са и учили, щом им бяха казали да си носят една тетрадка и химикал за целия ден. Програма също нямат готова - дават им я ден за ден... Явно в нашето училище не бързат за никъде.

144 соу?
контролно по физика ги чака до края на седмицата /?!?/ и ми сведе до знание част от списъка за купуване на  помагала, който всяка година става все по-чудовищен  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт