"Не съм очаквала, че ще имам такова дете в моя клас"

• 34 703
  • 471
  •   1
Отговори
# 405
С общата идея за наличие на дисциплина съм съгласна. Дори съм свидетел, че такава може и се постига и без макаренковски методи, и без подбирани по специален признак деца.
Някои неща от предложените тук приемам /вече посочих какви/, но не смятам, че пиене на вода, взимане на паднал предмет от пода и дори ходенето до тоалетна е сред нещата, които следва да се забранят по време на час. Виждала съм и виждам, че това не пречи на дисциплината, ако са вкарани в сила забраните за наистина проблемно поведение.
Достатъчно е да са поставени ясно правилата, да се знаят от всички страни, участващи в процеса на образованието, да са ясни последиците от неизпълнението и те винаги да се осъществяват, във всяка ситуация и спрямо всеки. Разбира се под последици нямам предвид директно яки санкции от първото провинение. Винаги си има градация.  Peace

# 406
Този метод всява страх у децата и развиване на омраза към училището , абсолютно ненормален , неподходящ / дори твърде меко казан / метод. Ако дете вдигне ръка ,за да вземе изпуснатия предмет , учителката е прекъсната, вниманието не на 5 деца е отвлечено , а на всички , защото искат да знаят какво Х иска , забрана за вода и тоалетна е недопустима и как си представяте 7-годишно дете да стои като препарирано с поглед втренчен напред 45 мин под страх да не го изправят до чина и класа да го унижава и подиграва !!!! Това е пълна лудост ,гавра и нарушаване на основни човешки права !
Права си за трите точки в ника си Jesus , дано опазим обществото ни от фанатици като теб!
P.S  Jesus Christ означава Иисус Христос , а не твоята интерпретация.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 13:26 от axel_chiara2430

# 407
  • София
 Axel_chiara,   202uu   bouquet

# 408
Това всяване на страх у децата и развиване на омраза към училището , абсолютно ненормален , неподходящ е твърде меко казан метод /. Ако дете вдигне ръка за да вземе изпуснатия предмет , учителката е прекъсната, вниманието не на 5 деца е отвлечено , а на всички , защото искат да знаят какво Х иска , забрана за вода и тоалетна е недопустима и как си представяте 7-годишно дете да стои като препарирано с поглед втренчен напред 45 мин под страх да не го изправят до чина и класа да го унижава и подиграва !!!! Това е пълна лудост ,гавра и нарушаване на основни човешки права !
Права си за трите точки в ника си Jesus , пожелая опази обществото ни от фанатици като теб!
P.S  Jesus Christ означава Иисус Христос , а не твоята интерпретация.
Всява се респект и се учи детето да внимава. Не се всява страх. Никой не бие децата, просто се изисква от тях. Ти сигурно си възмутена, че от дете може да се изисква поведение? Твоето ли беше, дето преди 2-3 години се тръшкаше по улиците на Канада, докато пресичате, и не знаеше как набързо да пресечеш това му поведение? Е, личи си.
Ако дете вдигне ръка, за да вземе изпуснат предмет, всички разбират, че не е добре да си изпускаш нещата, защото се прекъсва учебният процес и това - нещата ти да бъдат системно изпускани - не е нормална част от учебния процес, следователно внимават повече.
Децата знаят, че не се ходи до тоалетна и за вода в часовете. Тези неща се правят в междучасието и за час от 30 минути (къде пък ги изкара 45, но и 45  да бяха, не е много) никой няма да умре от жажда или да се напикае, а тъкмо ще се научат, че междучасието не е само за игра, а И за това.
Децата в часовете не стоят като препарирани, а участват в учебния процес, и то не от страх, а от желание да получават точки и печатчета за добри знания. Показателно е, че когато попитам кой иска да изпее новата песничка или да напише новата буквичка или да отговори на зададения от мен въпрос, целият клас без изключение вдига ръка и някои даже се сърдят, когато избера техен съученик, а не тях.

Това, че не съм обяснила колко интересно е в часовете, е защото темата е за дисциплината в часа, а не за материала и начина на поднасянето му. Не си права да приемаш, че щом един учител има изисквания за дисциплината, то той е тартор и само това прави в часа си - следи зорко някой да не помръдне, вместо да си преподава материала, който материал включва игри, песни, рисуване, всякакви занимания. Но... за човек, който не може да се справи с едно тръшкащо се 3-годишно, нищо чудно...

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 06:35 от Jesus...

# 409
Именно родителите на тръшкащите се деца са против изискващите дисциплина учители,защото видиш ли ще му нарушиш правата или ще го прекършиш по някакъв начин.

# 410
За мое съжаление никога не съм била в Канада , детето ми за съжаление имаше проява на тантрум / нормално състояние за деца във възрастта м/у 2-3г./ , която е овладяна напълно още в зародиш , без твоите методи за дисциплина.
Мога ли да те попитам защо си мислиш , че ще съм по-удовлетворена да прилагаш метода , който описваш като алтернатива на бой . Ти , съвсем сериозно ли , се опитваш да ми говориш за бой на 7г.деца в училище ???
По отношение на тоалетната- това е опасно за организма . Когато бях в първи клас , ходех редовно до тоалетна в междучасията, но въпреки това имах нужда да отида и през часа и заради такива велики учители сега имам сериозни проблеми с бъбреците.
Съвсем сериозно настоявам да ни уведомиш за името на училището , в което работиш ! Ще се свържа с това училище , ще изискам политиката му за преподаване и ще повдигна въпроса пред контролните педагогически органи.
Фиданка , не е необходимо да си заден вокал на чужди мнения . Подкрепи или изкажи своето като го подкрепиш с факти.

# 411
Напротив. Моето дете винаги е било образец за поведение в училище - просто си е такъв, кротък и спокоен (за големия говоря, малкият още не е ученик). Но методите на Jesus-а за мен са крайно неприемливи.
П.П.  Съмнявам се моето дете някога да е искало да пие вода или да ходи на тоалетна по време на час, но ако се наложи и учителката му откаже, ще преместя детето от това училище. Имам близка приятелка, университетски преподавател, която помни едно такова напишкване във втори клас и смята това за един от най-болезнените си спомени.  Респект се внушава по много начини, този категорично не ми импонира.

# 412
  • София
Силно се съмнявам, че децата в предучилина възраст, че дори и в начална училина възраст, имат разбиране за "нарушаване на учебния процес" и че много им пука за това нарушаване, че чак да внимават да не си изпуснат предметите, за да не нарушат великото тайнство на обучението  ooooh!

Ако дъщеря ми, която е супер изпълнително, кротко и т.н. дете, попадне в такъв клас, желанието да се учи ще се изпари на мига. Виж, синът ми изобощ няма да обърне внимание на тези порядки и ще продължи да прави каквото си иска, независимо че ще получи червена точка или черна или незнам каква си. Имам си две деца, не намирам този образователен метод за подходящ за нито едното от двете. Което не значи, че няма родители, които да го харесват, просто това за мен е безмислено унижаване на прилежните деца, а децата, които не са прилежни така или иначе са свикнали да са "черните овци" и няма и да му обърнат внимание.

Между другото нито в ПУ на щерката, нито в училището на сина има подобни правила, но странно - когато учителката попита, кой иска да изпее някоя песен или кой иска да отговори на даден въпрос, всички вдигат ръка - и знаещите, и незнаещите  Mr. Green

# 413
Аз настоявам да бъде оповестено името на училището, метода , който се прилага за обучение на децата в официален вариант. Не се заяждам , защото това е омаложаване на проблема . Да, за мен има проблем и желая да разбера , откъде произлиза .

# 414
Аз настоявам да бъде оповестено името на училището, метода , който се прилага за обучение на децата в официален вариант.
Настоявай си, кой ти пречи... тръшкай се, ако искаш. Нали това действа... Когато ми кажеш ти къде работиш, като каква, и ти пратя проверка... тогава ми искай данни. За каква се мислиш?

# 415
Като
Цитат
заден вокал на чужди мнения
Grinning

# 416

По отношение на тоалетната- това е опасно за организма . Когато бях в първи клас , ходех редовно до тоалетна в междучасията, но въпреки това имах нужда да отида и през часа и заради такива велики учители сега имам сериозни проблеми с бъбреците.
Абсолютно подкрепям. Забрана за вода и тоалетна - това е нехуманно (поне за пикла като мене). За някои хора 30 минути са много време.

За останалите методи - приемам ги, щом работят. Препочитам тях, пред анархията в час.

# 417
Абсолютно подкрепям. Забрана за вода и тоалетна - това е нехуманно (поне за пикла като мене). За някои хора 30 минути са много време.
Водата и тоалетната са разрешени в междучасията. Човек, който ходи до тоалетна през няма и 30 минути, има здравословни проблеми и трябва да отиде на лекар веднага.
В изключителни случаи се позволява тоалетна, ако очевидно детето не може да издържи до междучасието, но се набляга пред целия клас, че ходенето в час не се толерира. Това се прави, защото малките деца имат навика да прекарват междучасията в игра, а тоалетната и водата са им последна грижа и после, като започне часа, се сещат. И като започне часа и 5 деца се сетят за тоалетна, учителят губи ценно време, чакайки половината клас да се върне, след което докато всеки си седне на мястото и си извади нещата за часа, то половината час вече е минал (напомням, че часът е 30 минути, не хиляда...). Идеята е да се изгради у детето навик да върши тези неща в почивките и междучасията. Изключения от правилото има, но са изключения...

# 418
........Човек, който ходи до тоалетна през няма и 30 минути, има здравословни проблеми и трябва да отиде на лекар веднага.
........

Точно.  Jesus... , удивявам се на спокойния тон, с който обясняваш.
В моя клас са 29 деца. Представяте ли си, ако 10 поискат да ползват  тоалетна, ако 10 поискат да пият вода, а 5-6 се поразходят из стаята да си събират вещите и всичко това по време на 30 минутния час?! Хайде по-реално. Нищо не им става и ничии права не се нарушават. Напротив, учат се на ред и дисциплина. Осъзнават правилата, къде са и защо са там. Хайде да не се заблуждаваме, че в училище /а и в живота/ може без правила. Другото се нарича анархия.

# 419

В моя клас са 29 деца. Представяте ли си, ако 10 поискат да ползват  тоалетна, ако 10 поискат да пият вода, а 5-6 се поразходят из стаята да си събират вещите и всичко това по време на 30 минутния час?! Хайде по-реално. Нищо не им става и ничии права не се нарушават. Напротив, учат се на ред и дисциплина. Осъзнават правилата, къде са и защо са там. Хайде да не се заблуждаваме, че в училище /а и в живота/ може без правила. Другото се нарича анархия.
Чисто теоретично. Ако две от тези десет се напикаят в час в името на реда и дисциплината, това ще те удовлетвори ли професионално?
Не те питам дали се е случвало. Питам те как би се почувствала и какво би направила, ако се случи.

В изключителни случаи се позволява тоалетна, ако очевидно детето не може да издържи до междучасието, но се набляга пред целия клас, че ходенето в час не се толерира.
Очевидно за кого? Споменатото наблягане няма да го коментирам. Ти по часовник ли ходиш до тоалетна?

Общи условия

Активация на акаунт