"Не съм очаквала, че ще имам такова дете в моя клас"

• 34 695
  • 471
  •   1
Отговори
# 420
Твърдя най-отговорно, че НЯМА здраво седемгодишно дете, което да трябва да уринира на интервали по-малки от 30 минути. Отделителната система на тази възраст вече е достатъчно зряла. Ако не е, значи има медицински проблем, и той трябва да се лекува, а за съществуването му учителката да е предупредена с медицинско свидетелство, а не с ужасяващите спомени на мама, че се напикала във втори клас.

Направо не мога да разбера, защо някои родители считат децата си за неспособни да стискат, да си координират движенията, да си възпират поривите да кажат нещо в неподходящ момент и изобщо - да се държат нормално в училище. Ако мислите, че им правите добра услуга по този начин, имам новина за вас. Грешите жестоко.

# 421
Аз настоявам да бъде оповестено името на училището, метода , който се прилага за обучение на децата в официален вариант.
Настоявай си, кой ти пречи... тръшкай се, ако искаш. Нали това действа... Когато ми кажеш ти къде работиш, като каква, и ти пратя проверка... тогава ми искай данни. За каква се мислиш?
Ти ми каза , че тръшкането не действа и продължаваш да твърдиш , че аз съм майката от Канада...въпреки че явно си отсъствала от час , когато те уведомих , че никога не съм била там... Сега ме насърчаваш да се тръшкам ! Предлагам да вземеш решение и да ме уведомиш какво да правя , защото аз така или иначе ще се постарая да открия това училище с безумни мерки до възпитаване , водещи до рискове на здравето на децата и унижаване по време на час ... Докога ще се приема за нормално детето да прекарва часа право до чина като алената буква, за да си носи срама от неподчинението., е аз няма да стоя безучастна.

# 422
Чисто теоретично. Ако две от тези десет се напикаят в час в името на реда и дисциплината, това ще те удовлетвори ли професионално?
Не те питам дали се е случвало. Питам те как би се почувствала и какво би направила, ако се случи.
А ако тя позволи на детето да пие вода в часа и то се задави и умре?? Ще бъде ли удовлетворена от избора си? А ако го пусне през часа да отиде до тоалетна и по пътя то се спъне по стълбите и си счупи главата?

Значи, като почнете да ги наизмисляте... щяло да се напикае на 7 години. Като ще се напикава, да мисли предварително и да си ползва междучасието по предназначение.

Ти по часовник ли ходиш до тоалетна?
Да. И не си позволявам да го правя в часовете. Никога няма да кажа на децата "вижте кво, пикае ми се, изчакайте кротко 5 минути, ей сега се връщам".

# 423

Ти по часовник ли ходиш до тоалетна?
Да. И не си позволявам да го правя в часовете. Никога няма да кажа на децата "вижте кво, пикае ми се, изчакайте кротко 5 минути, ей сега се връщам".
Не исках да се сравняваш със шестгодишно.
Наистина ли ходиш до тоалетна по часовник?  Mr. Green
Скрит текст:
Сещаш се, че старите ти мнения във форума са достъпни и в момента, нали?

# 424
Предлагам да вземеш решение и да ме уведомиш какво да правя
Laughing Възпитай си децата да са адекватни на училище и сред хора изобщо. Това мога да ти препоръчам. А, и ако някоя учителка се опита да свърши работата ти и да ги научи на нормално поведение и отношение, не й се карай... Прави ти услуга.

# 425
  • София
А аз наистина не мога да разбера, какво пречи водата да стои на чина и ако на някой му се допие, да пие - с какво по-точно ще попречи на останалите?

# 426
  • София
........Човек, който ходи до тоалетна през няма и 30 минути, има здравословни проблеми и трябва да отиде на лекар веднага.
........

Точно.  Jesus... , удивявам се на спокойния тон, с който обясняваш.
В моя клас са 29 деца. Представяте ли си, ако 10 поискат да ползват  тоалетна, ако 10 поискат да пият вода, а 5-6 се поразходят из стаята да си събират вещите и всичко това по време на 30 минутния час?! Хайде по-реално. Нищо не им става и ничии права не се нарушават. Напротив, учат се на ред и дисциплина. Осъзнават правилата, къде са и защо са там. Хайде да не се заблуждаваме, че в училище /а и в живота/ може без правила. Другото се нарича анархия.

Съвсем реално не се юрват половината деца до тоалетната. Повечето знаят и спазват неписаното правило  за тоалетната по време на час. Хайде, да не се заблуждаваме! Един учител моног бързо научава кога и кои деца злоупотребяват. Повечето деца в клаас си участват, вършат си задачите, и изобщо не се сещат за тоалетна. Вярно, някои шмекеруват, но и тях много бързо можеш да ги хванеш. Остава едно количество от едно-две деца, които не лъжат и наистина им се ходи по никое време, дали защото си имат вече някакви пикочни проблеми, дали защото е реакция на тревожност или направо страх. Нали, ужким  педагозите учат и малко детска психология, тези неща трябва да се знаят! Аз лично го отдавам на изкривяванията на професията с времето и някак  противопоставянето на учителя и учениците, все едно на учениците единствената им мисъл е как да ядосат учителя и да 4МУ" спъват учебния процес.

# 427
А аз наистина не мога да разбера, какво пречи водата да стои на чина и ако на някой му се допие, да пие - с какво по-точно ще попречи на останалите?

Ми нищо не пречи. Затова и доста хора сме изненадани и търсим причина затова, т.к. тукашната мотивация на това макаренковско решение е недостатъчна, за да обоснове едно такова запрещение.
Ние, възрастни хора, ходим по семинари и обучения и винаги на масата ни чака бутилка вода и чаша. Това се предлага и в ТВ предавания. Често пъти на подобни събирания се решават доста по- важни неща от изучаването на глагол, съществително и прилагателно, които децата могат да овладеят и сами в домашни условия. И не е нужно организаторът да е психолог, за да знае, че човек работи добре и качествено, когато са задоволени насъщните му нужди. И не е нужно този човек да е болен, за да пие и пикае по- начесто в някои дни.
За WC и нуждата от посещаването й, когато на човек му се ходи там, а не когато часовникът покаже определен час, просто не ми се спори, т.к. смятам, че отклонението по въпроса е направо несериозно и някой си прави майтап. Децата ми посещават редица извънучилищни мероприятия и никъде не е имало подобна забрана. В ДГ също не е забранено, както и в училище. Практиката показва, че ходенето до там, когато е позволено, не се превръща в мечтана дейност, понеже е забранена такава, за осъществяването на която се състезават децата. Напротив, случва се рядко и действително при наличие на "нужда".

# 428
Детето ми е достатъчно добре възпитано и е едно от децата с най -висок резултат за годината , която учи : рапорта му сочи че при биологична възраст 7г.4м. Учебната му възраст по предмите , които изучава е 9г.8м. И това за твой ужас в часове , в които децата стоят на групи от 6 деца на обща маса, където успяват да си свършат задачите по отделно и заедно , има бутилки с вода , мляко и плодове в класната стая, които могат да консумират  , разрешено им е да ходят до тоалетна / учителят е определено наясно дали не му правят номера / , могат да си вземат това , което са изпуснали и ако са били шумни в клас или са пречели в час им се взема малкото междучасие , в което трябва да извършат допълнителни задачи или допълнителна домашна работа , а не да бъдат унижавани пред целия клас изправени и погледите на останалите деца , вторачени в тях... И ти преподаваш в частно у-ще , родители наясно ли са че тормозиш децата.
В случай че , опонираш че у-щето е на ниско ниво прочети коментарите и оценките за него и аз няма да се крия като теб , изплашена от проверки или каквото ти ражда въображението . Училището е. St. Lukes Halsall Primary School Crosby Liverpool. Информацията е публична , както би трябвало да бъде и за у-щето , в което преподаваш.

# 429
  • София
Ужас, мерят ги децата като стока - каква им била биологичната възраст, каква им била учебната възраст! Това е толкова стигматизиращо! Бих забранила всякакви такива "текущи" тествания на децата. Здраво-право дете какво да го тестваш!

# 430
  • София
Честно казано на мен ми харесва тази практика. По-ужасна е масовата истерия тук за висше образование и академични успехи на всяка цена (за родители и учители е без значение детето има ли нужния потенциал и доколко ще бъде щастливо). Някои хора просто не стават за работа свързана с много отговорности или работа изискваща мислене и в това няма нищо срамно и нищо лошо.

# 431
  • София
И така, филанкешията, на база някакви тестове ще решава какво става от детето ти? Колко му е потенциалът? Ти не разбираш ли, че на системата не й дреме за твоето дете - тя гледа да си направи сметката в кой коловоз да го разпредели, за да не харчи излишни пари за него. Отделно, тестовете търпят постоянни ревизии, да не говорим, че зависи и от експериментатора в доста неща - как той ще интерпретира резултатите. Тестът е само груб ориентир какво е моментното състояние към тестването, но не е прогностичен инструмент как ще се развие едно дете нататък. И слава Богу, че по нашенските объркани земи такива неща не се правят. Аз като родител никога не бих подложила детето си на такова текущо тестване, за да не съм предубедена, а и другите хора (учители и пр.) да не са предубедени. Бих предпочела да живея в блажено неведение какъв му е потенциалът, защото така така ще има потенциал за всичко, според желанието си. Тестовете дават някакъв много суров ориентир при деца, които показват някакви затруднения, проблеми в развитието, но пак не бих си заложила главата на един резултат от тест за интелигентност или способности. По-скоро бих го ползвала, за да работя по това, което е по-слаба страна - напр. ако му куца малко пространствената обработка или сръчността, бих работила с него за подобряване, а не бих го стигматизирала - ти си такъв и хайде, ставаш за водопроводчик, а не за инженер.

# 432
  • София
Обикновено става въпрос за тестове+рецензия от учителите. По-добре това, отколкото години изгубено в учене време и хиляди дадени за обучение,  за да се роди поредната продавачка/цветарка/самоук фотограф, фермер или нещо такова.

# 433
  • София
А ако на твоето дете му лепнат такъв етикет за продавачка? Мислиш ли, че ще го приемеш и ще те топли мисълта за спестените пари от несъстояло се обучение? Не вярвай на всичко, което ви казват в училище, особено под наслова "добро за детето" и "ние знаем много добре какво е добро за вашето дете". Те са просто чиновници.
 Нито зная как е обучаван въпросният училищен психолог или както там го водят в училището, нито зная доколко е кадърен, нито зная въпросният учител дали е спосособен да прави такава характеристика. За да се сертифицира човек за правото да провежда конкретни, и то именно конкретни тестове, трябва и на Изток, и на Запад да се изръси страшно много пари. С две думи - нямам им вяра, защото има твърде много уловки и неясноти. И най-сериозните не са дори от методиката, колкото от човешкия фактор, който провежда и интерпретира нещата. Говоря именно за интерпретация, а тя е субективна.

# 434
  • София
Не знам защо го приемаш за етикет. Това е по-скоро нещо полезно - начин да се ориентираш навреме каква стратегия да предприемеш за живота си, какви цели е реалистично да си поставиш и трябва ли да положиш още усилия, за да имаш шанс да постигнеш мечтата си (стига да имаш такава).

Общи условия

Активация на акаунт