Добре дошли в "Родени", АВГУСТовски бебчета засмени!

• 41 574
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, мами, аз пак ще се оплача Sad Моето момиче вече ме побърква, кърмаческа стачка ли е какво е... през деня цоцне 6-7 минути и ревне, мляко има, но явно не е с достатъчно силна струя, а нощем по 2-3 пъти се буди да суче и то по 30-40 минути.

Цикъл все още нямам, а и не мога и да спя заради тази хормонална бъркотия, косата ми се сипеше като дъжд, мазнееше, много неприятно, смених шампоана, сега я мия с един Блендакс и съм доволна, дори сякаш намаля косопада.

Знам, че захранването се прави от по-течната храна към по-гъстата (мляко-каша-пюре) и от зеленчук към плод и от зелени на цвят, през жълти до оранжеви и червени плодове и зеленчуци.  Давам през ден през два сок от ябълка и круша, ще пробвам и от морков тези дни, да приеме малко витаминки детето в тази люта зима.
Уморена от нощното кърмене, вчера купих една оризова каша на Хумана, явно детето не се наяжда добре само с кърма, затова се буди и мрънка, отворих я, гледах я, оглеждах я и реших да отложа за след нова година захранването.

Аз за зъбките/венците взех Дентокинд, но съвсем не бих ви го похвалила... близка си таблетчицата, мляска си и после пак хленч.... ще пробваме някое гелче.

Бях споделила, че от памперсите само Хъджис не създаваха проблеми, но в БГ не съм виждала да се продават... пробвах тези от Лидл и мога да кажа, че са съвсем същите, хем са евтини, хем са наистина хубави... парадокс, но факт Simple Smile

Йешим в понеделник беше на консултация + имунизации, расте като гъбка, въпреки системния отказ от дневно хранене, наддала е от 5900 на 6800 г. и е порастнала от 62 см. на 64 см. Ревна при пускането на ваксините, лепнах куул пач, но този път се втвърдиха и зачервиха местата на лекарството.

Ние също нямаме още проявен белег от БЦЖ-то, ще наблюдавам.

друго-здраве Simple Smile

# 631
Здравейте, мами, аз пак ще се оплача Sad Моето момиче вече ме побърква, кърмаческа стачка ли е какво е... през деня цоцне 6-7 минути и ревне, мляко има, но явно не е с достатъчно силна струя, а нощем по 2-3 пъти се буди да суче и то по 30-40 минути.

shenel, при нас е долу-горе така също, не че е успокоително, но не си сама Crazy

# 632
  • велико търново
здравейте от мен Simple Smile новини от нашата консултация,надали сме 350 гр и сме порастнали с 2см, каза пове4е гимнастика и понеже била по мързелива да я слагам по на 4есто по корем да си вдига главата и да се упражнява Simple Smile отложи захранването заради кожата за да не полу4и алергия или реакция,ходихме и да дерматолог отново изписа ни А-Дерма Екзомега крем и душ-олио Simple Smile а ми даде мостри на Мустела да я окъпя днес за да видим как ще и подейства тя Simple Smile

# 633
Привет мили дами:) нова съм във форума и малко късно се включвам но да се похваля и аз с едно прекрасно августово бебче. София, 3570гр, 51см, роди се на 25.08.2013г доста трудно но поне вече всичко е наред:)

# 634
  • велико търново
ей мам4ета да ви питам,казват 4е изплащат маи4инството за декември месец днес,заради празниците и да си из4истят годината но аз полу4их 310 лв на 3 декември ,и странното беше 4е след това полу4их и 130 лв от болни4ния Rolling Eyesмного се обърках има ли някоя да е полу4ила на4алото на месеца и  сега пак да е полу4ила Rolling Eyes newsm78

# 635
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

аз от много отдавна не съм писала, но нещо не мога да смогна Simple Smile Елица расте и на 4 месеца е 6800гр.64см. Имаме две ръбчета на две зъбчета и това е новото при нас.
Аз смятам да захраня след 6 навършени месеца, Елица е само на кърма и се храни 6 пъти все още. Ще стартирам със зеленчукови пюрета.След това плодови, после каши от безмлечни към млечни като започна с оризова, елда, овес, просо, спелта, пшеница и т.н. Сокове след 1,5годинки. Жълтък към 10-11 месец. Месните пюрета ще ги редувам със зеленчукови и то след като въведа поне 5 зеленчука. Зеленчуковите в началото ще бъдат разреждани с кърма.

Понеже прочетох, че някои мами дават банан сега - имайте предвид, че банана е алерген. Бебе, което е на АМ може спокойно да бъде захранено на 4,5 месеца.

# 636
И аз тези майчински изобщо немога да ги хвана. Пак получих на два пъти. Знаете ли защо е така? Не е ли по-лесно на един път да плащат?

# 637
  • Варна
Здравейте.
И аз отдавна не съм писала, но ви чета редовно.
Shenel аз купувам на моята бебка памперси Хъджис, вече има внос. На нас са ни най-удобни те и Либеро.
Относно захранването и аз смятам да започна като станем на 6 месеца.

# 638
 Мили мамчета, кажете какъв гел ползвате за успокояване на венците на вашите бебета? От 2-3 дена имаме проблеми, много се чеше с ръчички и с каквато играчка му попадне, става раздразнителен предимно вечер.
 Та ще се радвам да споделите, за да мога утре да му взема нещо.

# 639
  • София
lkambourova, добре дошла   bouquet
shirina, и аз получих два транша Wink това е така, защото в декември се застъпват дни от последния, трети болничен, и дни от декларацията по чл. 50. оттук насетне ще получаваме всичко накуп  Simple Smile
започнах зеленчуковите пюрета - днес бяхме на 1 лъжичка млади моркови Crazy с кашите и плодовите пюрета ще чакам 5-я месец или 5,5. много сладко си папка Тигрьочко  Heart Eyes

# 640
  • велико търново
мариша дефакто си полу4ила 2 пъти май4инство или Rolling Eyes защото аз полу4их към средата на ноември 256лв, на 3 декември 310 и след 2 седмици 130 а и детски полу4их малко преди тези 130  Rolling Eyes тези 310-май4инство не са ли за декември в смисъл аз до декември бях болни4ен...много се оплетох Rolling Eyes Shocked

# 641
  • СОФИЯ
не знам дали за това говорите,но от НОИ са превели майчинството ,което трябва да се получи януари ,сега заради празниците  Simple Smile

# 642
юхууу браво на НОИ Simple Smile smile3508 smile3501 newsm44

ОК ще пробвам и Либеро, щом казвате, че са като Хъджис.
Моето дете се обрина лекичко около устенцата, дали е заради непрестанното лапане на ръчичките и лигавенето?

# 643
Момичета, ако още не сте го направили - изкарайте си ПИК код за НОИ, за да можете да си следите плащанията на страницата им. Иначе много трудно ще успеете да хванете кога какво превеждат. А и става за минути цялата процедура  Peace

# 644
  • София
аз получих майчинството за декември по-рано - преди няколко дни. знам, че е за декември по справката от сайта на нои с пик.
shirina, не съм получила два пъти майчинство, за съжаление.  Laughing от нои таквиз грешки не правят  Mr. Green ако искаш да си на светло, изкарай си пик код и ще видиш кое, по колко и за кога ти плащат. оттук насетне ще ти е редовно (ако последния болничен ти е изтекъл ноември) и цялата сума, защото няма да зависиш от счетоводителя си датата на която той носи болничния в нои  Peace

Общи условия

Активация на акаунт