151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 841
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • The QC to be!!!
BREAKING NEWS - US Capitol locked down - was under fire!  ooooh! Въх леле, какъв мес... Дано сега като решат, че им се работи, променят закона за оръжието.  Praynig

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 22:18 от Baby*

# 181
видях, Бейби... ooooh!

гледали ли сте това http://www.youtube.com/watch?v=-ywP8wjfOx4

# 182
  • Boston, MA
Не е лошцо и на аннюал чек ап да се иде. За някои застраховки е безплатен прегледа, въпреки, че в продължение на доста години личният лекар не благоволи да ми сподели.

Мисля, че с Обамакеър превантивните преглед, поне за жените, са без ко-пей. Противозачатъчните също. След като влезе в сила правилото за противозачатъчните, мъжът ми отишъл в аптеката да прибере моите и извадил карта да плати $25 ко-пей. Аптекарят се ухилил и казал "Няма копей. Obamacare!"  Grinning

Това е един от големите плюсове на АСА (Обамакеър де), че всички превантивни прегледи трябва да станат безплатни, без ко-пей, ко-иншурънс, нищо. Годишни прегледи, мамографии, всякакви скрининги. Проверете си застраховките, защото не съм 100% сигурна какъв е графикът за влизането в сила. След последния ми годишен преглед ми бяха лепнали сметка за около $300 за изследвания, обадих се, казах, че е било част от превентив кеър (което си беше) и ми го прекодираха и махнаха. Това ще отнеме време, но да си знаете, че няма да се плаща нищо. На мамография ме пратиха и там явно вече знаеха, никаква сметка не поискаха.

Но по принцип не очаквам да ползваме услуги за колкото сме си платили, нали и за тежките и скъпи операции отнякъде трябва да идват пари. На моя приятелка малкият син сега повръща безспир два дни, тя (и всички останали) мислехме вирус, след втория ден спешно го взеха в болницата, първо за вливане на течности, после за операция, оказа се някаква киста, не би било редно да се очаква тя да извади няколко десетки хиляди долара за това. (да не се случва никому, детето е много добре вече де).

# 183
 Превантивните прегледи от специалист ли се правят и застраховката ли определя на какви имам право?(извинявам се, ако сте коментирали).
На мен ми се иска поне децата до 1г. да не плащаха ко-пей.

А да попитам за зъболекарите тук - защо толкова обичат да умъртвяват зъби и да слагат коронки?

# 184
За зъболекарите моето впечатление е обратно, че правят всичко възможно да се спасят зъбите, включително с короните, вместо да се дълбае един зъб до полуда, докато нищо не остане от стените му и евентуално се счупи и трябва да се извади. Peace

# 185
Превантивните прегледи от специалист ли се правят и застраховката ли определя на какви имам право?(извинявам се, ако сте коментирали).
На мен ми се иска поне децата до 1г. да не плащаха ко-пей.

А да попитам за зъболекарите тук - защо толкова обичат да умъртвяват зъби и да слагат коронки?

При жените се правят от гинеколог. Можеш и при личния си лекар да отидеш, но не вярвам да прави гинекологични прегледи, освен може би в не толкова гъсто населените райони. Застраховките са задължени да ти покрият основни годишни прегледи. Има и много превантивни прегледи, свързани с риска от ракови заболявания. Там вече застраховките имат условия кой и как може да ползва.

Пък за зъболекарите - аз това мога да го задам за българските зъболекари. Ако знаеш колко умъртвени зъби и коронки имам от България...

# 186
Ох, аз не съм свикнала на системата с коронките и някак си повече ми допада БГ подходът с лекарства.
Върнах се назад и прочетох, че сте обсъждали застраховките. Аз открих, че зъболекарските услуги нямат фиксирана цена, а зависят колко отпуска застрахователят за услугата(сигурно съм открила топлата вода). Пример коронка - с моята застраховка $1400, с тази на мъжа ми $900. И от двете суми ние плащаме 20%. Имахме и подобен случай с медицинската. На детето през моята застраховка беше $300, но исках да мине към мъжа ми и там за същата щета платихме $30.
Та как мога да знам такива неща предварително като избирам план?!?

# 187
Да нормално е (колко е друг въпрос, де), застр. компании сключват различни договори с доктори и болници. Също зависи от плана на застраховката. Интересно ми е, с тази на мъжа ти плащате ли повече месечни примиъмс?

# 188
Плащахме почти еднакво - всеки за себе си към съответния работодател.

# 189
Ох, аз не съм свикнала на системата с коронките и някак си повече ми допада БГ подходът с лекарства.
Върнах се назад и прочетох, че сте обсъждали застраховките. Аз открих, че зъболекарските услуги нямат фиксирана цена, а зависят колко отпуска застрахователят за услугата(сигурно съм открила топлата вода). Пример коронка - с моята застраховка $1400, с тази на мъжа ми $900. И от двете суми ние плащаме 20%. Имахме и подобен случай с медицинската. На детето през моята застраховка беше $300, но исках да мине към мъжа ми и там за същата щета платихме $30.
Та как мога да знам такива неща предварително като избирам план?!?

Тук медицинските и зъболекарските услуги нямат фиксирана цена. Цените не се обявяват и никой не може да разбере защо една цитонамазка е 150 тук и 1500 по-надолу по улицата. Няма как да сравняваш цени.

Това, което можеш да сравниш, е покритието на плановете. Всеки план си има summary, на който пише колко плащаш от джоба си, колко е ко-пей за различните видове посещения при лекар или в болница, колко ти е deductible и колко ти е максимумът осигуровка (но това май вече го махнаха и застраховките нямат максимум), както и какви са разликите, ако отидеш out of network. Тези документи ти ги дават от Human Resources. Аз ги сравнявам и така избирам план.

Бенсън, месечният примиум не е кой знае колко показателен. Може да плащаш 10%, работодателят 90% и планът да е читав или пък скапан и да те кара да плащаш 50% от всичко.

# 190
  • usa
ей това е най-забележителното на местната здравна система - никога не знаеш какво ще пише в сметката, която ще получиш! може да питаш който искаш -лекар, застраховател, арменския поп, баба ванга и накрая пак да си напълно изненадан от сметката... наистина е забележително как тази държава може да има може би най-добрата медицина в света и едно от най-калпавите здравеопазвания... а коронките са един от доходоностните бизнеси тук, нищо чудно че толкова ги обичат. на познат тринадесетгодишен младеж искаха да направят 8! коронки в устата, мдаааа... до колкото аз знам, не е рядкост личен лекар (в това число и педиатър), който не е гинеколог, да прави гинекологични прегледи, но за тривиални неща - установяване на бременност, пап тестове и от рода, но не биха се занимавали с лечение на сериозни проблеми и наблюдение на рискови бременности.

# 191
  • The QC to be!!!
Написаното от Миз за личен лекар и гине прегледи не е рядкост. Миз, надявам се зъбара на това дете беше сменен.  Thinking

За цената на коронките - зависи какъв материал, къде е поръчана, на кой зъб е, срока в който трябва да бъде доставена. Всеки зъболекар работи с няколко лаборатории за правене на коронки и ако една не може да я направи до определена дата, веднага се отива на друга, от там и разлика в цените при един и същи зъболекар. Аз и преди съм писала - овър/инлей са в пъти по добре за устата и зъбите, а в крайна сметка и за джоба ви. Говорете със зъболекарите си за тях. Ако са абсолютно категорични, и усетите, че ви пушват за коронка, дирете 2ро мнение. Аз лично можех да преценя след като видя снимката дали ми трябва ин/овърлей и ми се случи само с 1 зъболекар да споря за това, като му заявих - или ми правиш инлей или отивам при друг твой колега. Няма да ви описвам как му падна чейнето и колко сърдит и намръщен беше, но го направи и то доста добре. След този случай го смених. Беше ми препоръчан като добър, което е така, но е повече бизнесмен от колкото да го е кеър за зъбите ми.  #2gunfire

# 192

Моят зъболекар си ги прави сам, с машина. И пак не е евтино, $1,000 за корона.

# 193
  • The QC to be!!!

Моят зъболекар си ги прави сам, с машина. И пак не е евтино, $1,000 за корона.
Супер, поне ако не фитва от 1вият път, той сам може да си я оправи бързо и да не те кара да се връщаш! Значи при него поне цената за коронка за един и същи зъб - номер, не би трябвало да варира, освен ако не ползва различен материал де. При първият ми евър инлей, не ми фитваше добре 2 пъти под ред, та си отчаках като цяло 3 седмици докато ми го лепнаха.  Sad

Ванх много дълъг този филм бре... интересен обаче, но не го догледах, ще го пускам пак.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 15:04 от Baby*

# 194
Не знам, на мен ми отне безброй разговори със застраховката за да разбера  дали плана ми покрива акупунктура. То можело само при болка в десния крак, а не, сега само за болка в гърба и така ме въртяха до безкрай. Не можаха да решат на какви условия трябва да подлежа, за да мога да ползвам услугата. Но явно акупунктуристката е минавала безброй пъти през този иншуранс ад, та ми каза няма проблем, ще оправим! Те плащат 90%. Най-накрая!

Общи условия

Активация на акаунт