Домакини/19 епизод-есенен

• 36 250
  • 741
  •   1
Отговори
# 645

Аа, да, J_M_M, нали знаеш колко са полезни дюлевите семки за кашлица.? Като вариш желето може да отделиш семките във фризера и при нужда да ползваш. Hug
Аз направо подслаждам с дюлево желе чая при кашлица Simple Smile

# 646
Дюлите са на почит у нас. Семките и твърдото около тях варя при кашлица, листата при повръщане, разстройство, високо кръвно и хемороиди. За последното се варят заедно с клонки. Изпробвано е.

# 647
  • София
pisenxeto, рецептата отива в тетрадката с рецепти...

Разбрахме се с Петьо, че днес отиваме на кино. Ще гледаме - Кюфтета от небето 2 Peace

Валенцето, а как се прави дюлевото желе? Тъй чудо дюля за пръв път видях в България. ама то не се яде сурово Mr. Green Mr. Green Mr. Green, затова стм го пробвала само на компот при свекито Embarassed

Хортензия Hug Hug Hug

Момичета, а искате ли да съберем такива изпробвани лично рецепти и да слагаме в началото на темите ни?

# 648
luss аз вече втора година по тази рецепта правя, като сега съм решила да пробвам и да смеся сладко и желе защото нещо много гъсто ми се получи сладкото миналата година , ще кажа как е, като го сваря.
http://passionscooking.blogspot.com/2012/10/blog-post_7.html
Дюлите са на почит у нас. Семките и твърдото около тях варя при кашлица, листата при повръщане, разстройство, високо кръвно и хемороиди. За последното се варят заедно с клонки. Изпробвано е.
може ли подробни пояснения Simple Smile
аз за разстройство варя кора от нар и вчера си купих един с тази цел, че вече нямам.

# 649
Добро утро!  Hug
Съгласна съм с предложението на Лус.  Peace Лус, дюлята има стипчав вкус, когато я ядеш сурова. Обожавам я на компот. Желето е много връткаво, затова правим сладко от стъргани дюли. А ако сложиш дюля в стаята, ще имаш прекрасен ароматизатор.  Wink

# 650
Добро утро момичета,
Лусс благодаря за закуската. На мен ми допада идеята с рецептите на първа страница  Peace

Дайте изпитана рецепта за дюлевото желе. До сега не съм правила, а тази година държа да направя, но искам изпитана рецепта. До сега само съм слагала дюли във фризера (за лекарство). ММ приготвя един сироп за кашлица с дюли (използва цялото, което изрязва със семките, не само тях, боже как го обясних) орехи, бира и не знам още какво. Ако някой го интересува рецептата ще го питам като се прибере и ще я напиша.

Kaka Daka значи стискането на палци свърши работа  Laughing

Валенце, пуснах ти фейса на лични

Хортензия Мушкатова  започвай със споделянето на рецептите, започни от най-последната   Praynig  Hug

# 651
Кака Дака, браво за изпита! И другите ще ги вземеш, ще видиш  Party
Люси, съгласна съм с предложението.
Захващам да чистя, да видим докъде ще ми стигнат силите. Прах, прахосмукачка, подовете, плотовете, пфуййййй, няма край значи  Crossing Arms

# 652
Баба Яка аз искам , че и без друго трябва да оправям темата за" баба каза "да включа и там

# 653
Добро утро момчета ,
само задачи и не мога да седна ,но сега имам малко време докато мъжът е на пазар за куфари да ви дочета .
Да, идеята за рецептите и добра, ще са ми полезни ,защото бабини рецепти не правя ,но ми се ще да науча нещо изпробвано. Все ми се струва ,че каквото се е правило преди е било заради липса на по- съвременни средства за лечение и все подхождам с голяма доза скептицизъм .  Rolling Eyes
Дюли тука няма и не съм опитвала от години, но ги харесвам много на сладко или в компот .Търсила съм из пазарите ,но не виреят тук.
ЛУСС   Hug
Относно пътуването до БГ- ще е за 4 дни  , ще отседнем в хотел извън града в планината за трите нощувки .Идваме си вторник вечерта и в събота в 6 сутринта ще тръгваме на обратно и просто не знам дали ще имам път към София въобще .Иначе ако някой е в града с удоволствие ще се видим на кафе и на раздумка.
Трябва да минем през свекърите  ,мед.  прегледи , през зъболекар ,  през бабини ,защото кой знае кога ще ги видя скоро  и три дена не знам дали ще ни стигнат  Cry
Това пътуване се реши спонтанно на деня и нямах никакво време за психическа подготовка .
До скоро и ще пиша повече в понеделник когато детето е на училище .Лек ден и приятна почивка в неделята на всички  Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 23:15 от Анонимен

# 654
Момичета, ако някоя от вас ползва хлебопекарна, може ли да ме насочи какво точно да гледам при избора й? Коя марка е за предпочитане, какви характеристики?Какво тесто може да се прави в нея? Какво брашно се купува, предполагам на чувал? За колко време става хляба? И струва ли си?

# 655
  • UK
Момичета, ако някоя от вас ползва хлебопекарна, може ли да ме насочи какво точно да гледам при избора й? Коя марка е за предпочитане, какви характеристики?Какво тесто може да се прави в нея? Какво брашно се купува, предполагам на чувал? За колко време става хляба? И струва ли си?
Аз имам на Мулинекс, не съм у дома и незнам, кой вид от всичките е, има всякакви програми и бърза, но ММ ползва стандартаната за около 2 часа и нещо си, става превъзходен Peace Брашно ние вземаме от 5 кг от Метро, ако е по-голям чувала им се завъждат разни гъгрици Crazy
Прави всякакви теста нашата със всякакви брашна, дори моге да се прави и сладко в нея, аз малко съжалявам, че не взехме по-скъпият модел, който имаше и форма за багети Rolling Eyes
Обачееее защо не позичакаш с покупката и, сега по Коледа винаги им правят разни намаления из техномаркетите newsm78

Кака Дака видя ли, хайде бравос!

Сладко и едно друго newsm78 пелте мисля се казваше прави свекърва ми, даже пелтето, тя го прави от обелките на дюлята, става превъзходно Crazy

# 656
Ох и аз отдавна се каня на една такава машина за хляб, ама все отлагаме. Причината е, че ако почнем да си правим хляб, съвсем ще започнем да се търкаляме вкъщи  Animal Pig
И да ви се оплача каква съм скопосна домакиня - като почнах да чистя установих, че препаратът ми за подове е свършил. Сега чакам ММ да отиде до магазина, ама не знам кога ще му дойде музата  Whistling

# 657
  • UK
Имаме си слънцееее  Crazy
 Вио Hug пекна ли и при вас  Crazy
Да с кг и машината за хляб положението става страшно Mr. Green! Аз затова не го ям, най-много като е прясно изпечен и топъл да си позволя една филийка иначе не, чеееее ще стана като
  261uu

# 658
Скрит текст:

Здравейте, скъпи 'кини!
Черпя, че имам рожден ден и започвам работа, така, че излизам от темата!

# 659
  • UK
чЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И чЕСТИТА НОВА РАБОТА 

bouquet!

А иначе, дали сме на работа или имаме такава у дома Crazy ние щем, не щем, се превръщаме в домакини Crazy

Общи условия

Активация на акаунт