Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 262
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • На село (близо до Лондон)
мишолина, винаги е комбинация учител-родител (и в частното). Ние избрахме кварталното училище за YR-Y2 и после частно. Аз се дразня в момента, защото виждам че не е достатачно в Y1 и трябва доста занимаване в къщи ...
Пише ми се още, но трябва да ходя че тенисистите чакат. Ако подхванат тениса, няма нужда да я мисля хламидията - ще са на училище до 13г и после тенис-академия Laughing 

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 11:10 от GI

# 661
Лек ден Simple Smile Нашето пиано е по-късно.

Ако плащах 10хил лири за частно И пак трябваше да ги гоня в къщи, за да учат допълнително, щях да съм много по-ядосана.

предупреждение: следва мамина хвалка на гардже -
Трябва да ви снимам една хартия от антонските, дали му колонка със задачки, десетина, ама супер лесни, до 20, събиране и изваждане. Той ги направил, обърнал листа и започнал сам да си пише задачи и да си ги решава, къде верно, къде не (20*20, 1000+1000, 100*100, още една цяла страница изписана). Сега му дават специална математика и получи парола за матлетикс, другите първолаци нямат, че им идвало скъпо да регистрират всички.

# 662
  • UK
Аз също започнах да давам избрани неща от вестник/списание, ще го потърся и това First News  Peace
Голям фен съм на четенето на вестници и се отправям към кафето  Mr. Green

А вие какви книги четете?
Аз сега чета Game of Thrones + останалите от поредицата (най-накрая им се наканих)

# 663
благодаря за бързите отговори, и аз разбрах че за второ имам право на избор за нормално или секцио, имам час за обсъждане чак януари, и си мисля  ако искам секцио да не ме накарат после да си плащам

# 664
благодаря за бързите отговори, и аз разбрах че за второ имам право на избор за нормално или секцио, имам час за обсъждане чак януари, и си мисля  ако искам секцио да не ме накарат после да си плащам

Те ако трябва да плащаш ще ти кажат. Но да ти кажа, до сега не съм чула за някой по желание да са му направили секцио, а имаше доста желаещи от познатите ми. Ще ти изкарат от 100 кладенеца вода, ще ти дадат евентуално дата на термина, ако стигнеш до там и ти ще родиш преди това пак евентуално. В нашата болница имаше брошурки Too posh to push и как си едва ли не не у ред да искаш зорлем да те режат, при условие, че раждането е най-нормалното нещо, то си е така де, но това си е мое мнение. Може и да успееш да ги пребориш, но дали си струва усилието? Искаи си епидурална, спи си цял ден, накрая се пънеш малко и си родила. След 5 минути отиваш да се изкъпеш и си готова, за какво ти е да те режат и един месец да не можеш да ходиш. Знам, че ще каже някой, че има и много с много тежки раждания, но то и мен трета година секциото ме наболява и корема ми виси...Ти си знаеш най-добре, просто каквото и да ти обещаят си имаи едно на ум, че може и да не стане.

# 665
В държавна болница няма как да те накарат да си плащаш после.
Могат да ти откажат. В лондонските болници се оказва доста по-различно от тези из провинцията.
При нас, ако първото е със секцио, дават и за второто.
Но и аз като Miss Fine не разбирам желанието за такова, ако може нормално, разбира се.
На мен като ми казаха, че ме вкарват в операционната за секцио и се разревах.
Ама ревах като магаре. Не исках да ме режат, ужасява ме просто, уж знам, че е рутинно.
На края казаха, ще пробваме с форцепс първо, ако не стане, сори, ще режем.
Добре че излезе с форцепса. Три седмици след раждането, вчера си обух маратонките и тичах. Беше супер.

Аз сега чета Game of Thrones + останалите от поредицата (най-накрая им се наканих)

Всякакви. Последно преборих 1Q84, много ме е яд и на мен си и на Мураками..
Before I Go To Sleep, нещо като трилъродрама, интересна история..
The Other Hand, тъжна, но много ми хареса и горещо препоръвам.

Браво на Антон  Party

Ето го пак линка:
Един разширен списък

# 666
Здравейте,така като гледам всички сте с доста голям опит тук.Имам дъщеря на 4 г.от септември е на училище,разбира се не знае език.Бихте ли ми дали съвет как да й помагам в къщи да напредне ако мога така да се изразя.Нямам представа какво се очаква да научи тази година,но ми е мн трудно да й задържа вниманието ,да не говорим ,че се прибира доста уморена и съвсем не се получават нещата.Приемам всякакви съвети.Благодаря!

# 667
  • Bristol
Не може да се разчита само на училището, винаги е комбинация училище-родители. ...
Аз ходя на book club, те направо ми завиждат, много са смешни. Дъщеря ми ще има от догодина в училище, от година 5 го предлагат чак Simple Smile
И за мен е комбинация училище и родители и ми е трудно да разбера родители обвиняващи училището, че не е добро, а като погледнеш нито са в час какво се учи, нито с нещо помагат и стимулират децата си, но иначе имат "мнение" и мрънкат  Crazy
Щерката вече ходи на подобен клуб в библиотеката, веднъж месечно. Но не само книги дискутират, а и компютърни игри, филми... Последния път накрая им бяха извадили една игра като куиз и децата още два часа след приключване на клуба висяха в библиотеката, за да я играят  Grinning Взех я за подарък на малката за Коледа, а и мисля че е интересна игра за цялото семейство и приятели, организирам Коледата типично по английски май  Wink
На моята й взехме таблет, защото беше много трудно да докопаме цялата поредица на Warriors на Erin Hunter в съответния ред от библиотеката. Сума ти време чакахме да пристигне поредната книга от друга библиотека. С таблета се родихме, цялата поредица е там и малката много се кефи. За Коледа съм й взела книга от Gerald Durrell, да видим дали ще й допадне. Тя по принцип обожава да чете за животни и изследователи и да гледа подобни филми. National Geographic Kids е списанието, което се купува в къщи за нея. А по-нататък, тъй като е фен на фантъзито, но не искам да избързвам, мисля да я пробвам с Terry Pratchett, той има доста книги писани специално за деца. Понякога аз й чета на български, в момента сме на Фердо мравката Wink Чете много моята не мога да се оплача, а като е при чайлдмайндерката от 7 сутринта почти до 6 вечерта си мъкне и таблета, освен да чете го ползва и за рисуване, редовно публикува произведенията си във ФБ. Вързва се в нета на жената и гледа филмчета на една девойка в ютюб, която прави разни сладкиши и торти и после ме преследва да ги пробваме и ние в кухнята  Crazy Невероятно е колко много неща е научила само от гледане! Като ходим в Hobbycraft и тя ме светва кой продукт за какво и как се ползва. Отначало си мислех, че си фантазира и съвестно четях описанието и инструкциите, никак не съм доверчива  Laughing
Аз съм запецнала на поредицата за Jack Reacher, а последния месец, може да звучи много нърди, но залегнах над едни записки по специалността ми. Аз по принцип съм много зле с изучаването на езици и терминологията на английски ми разказва играта  Crazy Вчера точно ми беше теста, та ще мога пак да се върна към Джак Wink

# 668

След като са ти казали че можеш да избираш няма какво да се притесняваш.

# 669
Според мен освен родител - учител има голямо значение и от детето. Габриел никога не чете, когато аз му кажа и побутна, но пък за удоволствие чете много и често. Имаха book fair преди два дни, извади си от неговата касичка пари и си купи 3 книжки. За четвърта не му стигнали парите, защото дал 1 паунд на едно момченце, което пък му "подарило" една малка играчка кола.  Laughing

Не ми свиди да давам пари за книги и купувам както за него така и за себе си. В момента съм започнала 5, редувам ги според настроението. Като че ли само криминални и трилъри не ми допадат, но пък харесвам такива филми.  Sunglasses На скоро прочетох на един дъх My secret sister. На моменти ми идваше да изръфам киндъла, като разказваше за родителите си едната сестра.  Laughing

# 670

Те ако трябва да плащаш ще ти кажат. Но да ти кажа, до сега не съм чула за някой по желание да са му направили секцио, а имаше доста желаещи от познатите ми. Ще ти изкарат от 100 кладенеца вода, ще ти дадат евентуално дата на термина, ако стигнеш до там и ти ще родиш преди това пак евентуално. В нашата болница имаше брошурки Too posh to push и как си едва ли не не у ред да искаш зорлем да те режат, при условие, че раждането е най-нормалното нещо, то си е така де, но това си е мое мнение. Може и да успееш да ги пребориш, но дали си струва усилието? Искаи си епидурална, спи си цял ден, накрая се пънеш малко и си родила. След 5 минути отиваш да се изкъпеш и си готова, за какво ти е да те режат и един месец да не можеш да ходиш. Знам, че ще каже някой, че има и много с много тежки раждания, но то и мен трета година секциото ме наболява и корема ми виси...Ти си знаеш най-добре, просто каквото и да ти обещаят си имаи едно на ум, че може и да не стане.

Мис Файн, след едно секцио нещата не стоят точно така , дори и тук! Риска от руптура е по-голям, не са толкова глупави сами да си сложат торбата на главата. За това дават избор вторият път!
При все, че аз съм другата крайност! Много съм щастлива, че имам възможност да родя нормално, шанса за успех е 75%!ипри все че не ми трябваше да ме навиват, аз съм си достатно навита, апойнтмънт за vaginal birth after ceserian се осъществи чак в 36 седмица. Сет се вика по това време може и да съм родила Simple Smile така че търпение! Настоявай си за секциото, няма да откажат, нито ще плащаш.

# 671
  • Пазарджик/Лондон
Аз също започнах да давам избрани неща от вестник/списание, ще го потърся и това First News  Peace
Голям фен съм на четенето на вестници и се отправям към кафето  Mr. Green

Game of Thrones е страхотна Wink. Аз чета последният том на Twilight в момента  Rolling Eyes.

# 672
  • UK
и аз минах по този път, Аелис  Grinning
дано да има продължение Twilight

# 673
аз също първия път държах да родя нормално, и бях с тази нагласа, не беше страх и бях готова за това, отидох да раждам, цял ден с контракции без разкритие и накрая донесоха ехограф и видяха че е седалищно, но сега втория път ми е по страшно, няколко майки ми разказаха за тяхното раждане , и сякаш се стресирах още повече, а и знам че при малка разлика има опасност от усложнение при раждане след като първото е било секцио, ще видим януари какво ще ми кажат.
благодаря ви

# 674
При малка разлика има опасност дори, ако пак ти направят секцио  Peace

Общи условия

Активация на акаунт