Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 260
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
  • Bristol
Момичета, за какво са child vouchers.
Можеш да плащаш с тях за нърсери или чайлдмайндер, ако те са регистрирани по тази схема. Аз досега не съм видяла нерегистрирани, регистрацията им е безплатна. Края на тази година обявяваш колко пари следващата година ще ти трябват за гледане на детето, да речем, че обявиш 12к. Всеки месец от януари до декември от заплатата на мъжа ти ще теглят по 1000 паунда и ще ви ги меткат в специален акаунт, от където правите разплащанията за градина или детегледачка. Тези 1000 паунда се теглят преди заплатата да е обложена с данъци. Тоест, ако той получава 3к, теглят 1к и се облагат само 2к. По този начин доста може да намалите данъците. Мисля, че имаше врътки с тези ваучери, ако си малко над границата за чайлд бенефит и такс кредит, намаляват ти облагаемите доходи и влизаш в сумата, при която ги получаваш. Счетоводител ми го беше обяснявал, ако те касае ще се поразровя и ще ти пратя повече инфо.

tolumba, човек цял живот се учи. Това, че в момента мисля така, не означава, че след няколко години няма да си променя мнението, флексибъл съм  Mr. Green  Laughing

Аз си организирам работата този уикенд до Лондон. Някой знае ли нещо интересно около Bexley, Dartford? Май ще имам 1-2 часа в неделята за пилеене.

# 31
Добре де,на мен ли ми се пада къса клечка или то си е по хората #2gunfire Днес си взимам малкото и учителката ми вика да съм  проверила за въшки,че имало много и дали вече е успяло да се сдобие с такава"придобивка" #Cussing outПадна ми чеенето-за 6 години в България,такова чудо не ми се случи с баткото,а тук-на втората седмица ме сюрпризираха #Cussing out
  Проверих и няма за сега,ама пак купих нещо и се мазахме по семейно ooooh!.И жената в аптеката ме успокои,че си е ОК това в училище,и даже и препаратите бяха на промоция.Това има ли го и по другите места или само у Манчестър?
  За чайлд бенефите аз попълних едха форма,изпратих я с оригиналните актове за раждане .После ми се обадиха и насрочиха час за НИН,сега са ми изпратили още документи,ама чакам половинката да си допълни неговата страна,за да ги изпратя. После се надявам за някакъв номер,с който по-късно децата ще имат НИН автоматично.

И още нещо-дали мога да кандидатствам за работа само с НИН или ми требват и други документи?

# 32
juleto18 и аз се възмущавах като теб Laughing. Не се шашкай и тук  в Бристол има. На нас често ни изпращат писма да проверим децата. Даже забелязах че много от детските шампоани имат съставка против въшки. Всъщност излъгах. В другите две училища ми изпращаха през седмица, сега в това само веднъж.

Днес ходих до една гимназия. Страхотна е! Чисто новичка има само само три класа и 80% са от сегашното ни училище. Остава и да ни приемат. Много силно впечатление ми направи че никой не беше гримиран.

Така съм прегракнала че децата ми казаха че гласа ми бил като чичото на Пепа прасето Crazy
Днес успях да си поговоря с две от проблемните ни дечица. Много съм доволна, защото те не допускат непознати. С едничкото даже добре се посмяхме.

Tsvetak  не знам нищо за подражаването. Не ми се е случвало, но си мисля че това е добре. Значи те харесват!

# 33
Днес не бяхме на училище но гледам другите мами във Фейса коментират стачката, някой класове щели да учат други не утре щяло да разпращат листофки с инфо. Как е при вас във вашите училища  Peace

# 34
  • Лондон
Нашите учители няма да стачкуват Wink

Въшките са като домашни любимци в тази държава, всички ги приемат за нормално явление... Ние си завъдихме през август, според мен от лагера, където Аннабел ходи за една седмица, според други членове на семейството, си ги донесохме от БГ, защото и сестра ми пострада, връщайки се от БГ по същото време... От където и да са, това ми е от най-гадните преживявания, даже май прихванах някакъв тик, все ми се струва, че се появяват ... Иначе в училище миналата година имахме едно предупреждение, да се проверим, но тогава ни се размина...

Това с конкуренцията на майките чрез децата им си се оказва сериозна тема, мерси за мненията, аз засега само изучавам и наблюдавам... Имаме "приятелчета", които просвириха на пиано, заиграха тенис, даже искат да са в една група с Аннабел, пратих ги да говорят с треньорите Rolling Eyes Но като цяло е голяма досада, не знам как поне нея да я науча да си пази гърба...

Шая, оправай се бързо Hug

# 35
Нашите учители няма да стачкуват.

При момчетата това подражаване сякаш не е толкова изразено  newsm78 . Хлапетата които познавам от класовете на синовете ми имат различни хобита. Даже по-скоро наблюдавам обратното - харесват да са различни.
Успях да изненадам всичките му съученици като не се съгласих големият да е в отбора по ръгби на училището. Учителят се опита да настоява, защото бил добър, но аз не си промених мнението. Тренировките  по карате и шах са му досатъчни ( сега в голямото училище направо му се кръстоса погледът от обема на домашните ).

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 02:34 от golden

# 36
И аз не съм забелязала такова подражаване в нашето училище, дали защото е момче?! Неговите връстници също имат много извънкласни занимания, и ги коментираме с другите родители, но не ми е направило впечатление.

За въшките и прин много редовно пращат предупредителни писма, но въшки не съм видяла, то с момче е лесно де- на барбер и с машинката.

Да питам за спелуването на имената-когато детето ще носи българско име как решавате как да се изписва на английски? Например Георги става George или Georgy? Катерина -Katerina /Catherine? Има ли някакво правило или по преценка на родителя? Законово как става? Да не се разминат двете имена и после проблеми в българската администрация?
Благодаря   bouquet

# 37
  • На село (близо до Лондон)
Много съм изпуснала...запис де Heart Eyes

Шая и аз ходя и разглеждам училища за над 11 год. Ходихме семейно до едно, на Филип много му хареса и на мен, де но мноого учене ще падне ако иска там. Но му хареса така че ще учи. Освен това и на Денис му хареса и той щял да учи. Абе тези open mornings са доста мотивиращи за децата, то спорт, музика, пътешествия и тн и на мен ми се доучи пак Rolling Eyes.

Това с конкуренцията на майките чрез децата им си се оказва сериозна тема, мерси за мненията, аз засега само изучавам и наблюдавам... Имаме "приятелчета", които просвириха на пиано, заиграха тенис, даже искат да са в една група с Аннабел, пратих ги да говорят с треньорите Rolling Eyes Но като цяло е голяма досада, не знам как поне нея да я науча да си пази гърба...
tzvetak много насериозно го взимаш, нормално е деца са гледат едно от друго

# 38
  tzvetak важното е нея да копират, а не тя да копира другите  Peace
  kremena Запиши си името на англ. както си е в Англия, а на БГ документите ще си го напишеш както искаш да е на бълг. Моята е Мишел, на англ. е Michelle. В бг документите ме питаха Михеле ли се казва, казах Мишел, има и една графа как се пише името на БГ там си пишеш каквото искаш и така, няма проблем. Предполагам е ясно, че трябва да има някакво подобно звучене  Mr. Green Ако е съвсем бг име, което няма аналог в Англия го напиши възможно най-лесно да се чете и изговаря на англ, не го спелувай буква по буква.

# 39
Здравейте момичета. Трябва ми телефонният номер в Кройдън за интервю или запазване на час за синя карта по телефона.Моля ви ако някой е звънял скоро или е запознат да ми напише.

# 40
  • UK
нашето училище никога не стачкува
ние избираме мидъл скуул (за У5 и 6) тези дни

ЦветаК, онзи ден имахме среща с учителката да обсъждаме учебната им програма за тази година и една  майка се възмути,че не учат история този срок, отбелязвайки, че през лятото с нейното дете са изучили историята на Римската Империя, чели са еди какви си книги и са правили еди какво си по темата. Идеята и не беше да се похвали, а да отбележи,че детето се интересува, вероятно и други деца се интересуват и е добре да имат и такива часове. Познай сега част от другите присъстващи майки какви книги са купили и какво правят децата им след училище  Laughing
Но във вашият случай предполагам просто са се впечатлили от нейните умения и искат по-добри учители/треньори за децата си.

# 41
Аз говорих тази сутрин с учителката и се оказа че в нашето училище някой класове ще учат други не просто не го виждам как ще стане  Peace

# 42
някой със съвети по моя въпрос Praynig

# 43
  • Лондон
Аз съм благодарна на всички, които изразиха мнение...

Може би все пак не съм се изразила правилно, нямах предвид децата да не се копират, това май им е типично за възрастта, все пак са на 5-6 години, моите вълнения са повече около свръх амбициозните им майки ... Както и да е, то и аз съм прекалено емоционална, и се вкарвам в повече филми, отколкото трябва  Embarassed

# 44
Цветак, приеми го като комплемент и не задълбавай Simple Smile Теб всъщност кое точно те притеснява?

Общи условия

Активация на акаунт