Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 80 430
  • 924
  •   1
Отговори
# 390
Аз ти написа всичко подробно на ЛС, но и тук да напиша, една седмица трябва да не вдигаш тежко и да си полягваш повечко (мен лично ми беше много неприятно да стоя права), иначе няма нищо страшно. А хормоните ги изписва само за отлагане на цикъла, за да има повече врме да задравее шийката Simple Smile

Малко ме изненада това от какъв зор чак за март месец? ooooh! Ама явно си има съображения някакви.

# 391
  • София
Каза месец март, защото идват коледни празници и предполагаше че ходя някъде, но здравето е по важно. Мен болката не ме плаши, ама се очертава точно 1 седмица горе долу преди Никулден да е подходящо, а малкия и мъжа ми са именяци и ще трябва да се подготвя за посрещане на гости. Въпреки, че ако резултата е лош едва ли ще ми е за гости. Ще се опитам да не вдигам тежко, няма да ги пускам и децата на ДГ за да не се разболеят, че скоро като бяха с висока температура се наложи да ги вдигам по често.
Сигурно причината е ЧПВ, който в комбинация в последно време със стрес е обострил нещата, обаче има ли нужда се изследвам за него? Веднъж като си се заразил не можеш да го премахнеш, а по-скоро чести изследвания и някакви средства за повдигане на имунитета. Какво мислите?

# 392
  • София
Мислех да не пиша, но искам да те попитам sanitamm
Какво значи Ковачев те е стресирал? Видял е колпоскопски изменения и не е скрил. Казал е какво следва в твоя случай. Директен лекар е, не е казал, че ще умираш. Ето че е бил прав щом и Славчев е видял практически същото. На мен също не ми взеха биопсия с кърваща раничка. За мен това поведение е напълно адекватно съдейки от скромната си практика от изследванията, хистеректомията ми и всичко което прочетох. Бъде спокойна. Щом не те притесняват празниците и не ти се чака , настоявай. Напълно те разбирам. Чакането е голяма тегоба. Славчев е уникален специалист и ще направи каквото трябва за здравето ти. Hug

# 393
  • София
Какво значи Ковачев те е стресирал? Видял е колпоскопски изменения и не е скрил. Казал е какво следва в твоя случай. Директен лекар е, не е казал, че ще умираш. Ето че е бил прав щом и Славчев е видял практически същото. На мен също не ми взеха биопсия с кърваща раничка. За мен това поведение е напълно адекватно съдейки от скромната си практика от изследванията, хистеректомията ми и всичко което прочетох. Бъде спокойна. Щом не те притесняват празниците и не ти се чака , настоявай. Напълно те разбирам. Чакането е голяма тегоба. Славчев е уникален специалист и ще направи каквото трябва за здравето ти. Hug
Незнам защо е прозвучало, че оспорвам мнението на д-р Ковачев....тогава отидох на рутинен преглед и въобще не съм очаквала нещо подобно. Да, директно ми каза ами ти имаш предракова зона или нещо подобно, направо се сринах, но тогава заради това кървене не поиска да ми  вземе метриал за биопсия. Не можех да чакам до следващи цикъл, когато също можех да имам такова кървене и затова потърсих и друго мнение. Насочиха ме към доц. Славчев, за което не съжалявам, той още на следващия ден въпреки кървенето ми взе материал за биопсия.
Идеята ми да се включа тук е да разбера повече около тази манипулация-преди, по време и след....

# 394
  • София
Незнам защо е прозвучало, че оспорвам мнението на д-р Ковачев....тогава отидох на рутинен преглед и въобще не съм очаквала нещо подобно. Да, директно ми каза ами ти имаш предракова зона или нещо подобно, направо се сринах, но тогава заради това кървене не поиска да ми  вземе метриал за биопсия. Не можех да чакам до следващи цикъл, когато също можех да имам такова кървене и затова потърсих и друго мнение. Насочиха ме към доц. Славчев, за което не съжалявам, той още на следващия ден въпреки кървенето ми взе материал за биопсия.
Идеята ми да се включа тук е да разбера повече около тази манипулация-преди, по време и след....

Ми така го изтълкувах и се зачудих.  Тук момичетата помагат много. Аз не съм с конизация (искаше ми се да бъда само с нея) 80% от момичетата тук са конизирани. Бързо се възстановяват и живота им продължава по нормалния си начин. После стриктно следене и всичко, ще бъде наред. Вярвам и го казвам.  Simple Smile  bouquet

Джес:  Heart Eyes

# 395
  • София

Страшно много е  изписано като  информация  относно  LEEP  във всичките  теми  до  сега .  Всяка  една  от  жените  ,които сме  я  преминали  е писала  какво представлява интервенцията  -коя  по  кратко  ,коя  по  подробно  .  Просто  няма да е лошо  да се "поразровиш "  малко  ,ако  трябва  и  из  по предишните  теми  и да прочетеш  ,това което те  интересува  .  Освен това  на  някои от въпросите ,които  директно постави  ти се  отговори   изчерпателно ,но  лично аз  не видях реакция  от  твоя  страна ,  а  само  последващи нови  въпроси ....... Thinking

Kиkи    Hug

# 396
  • София
Просто  няма да е лошо  да се "поразровиш "  малко  ,ако  трябва  и  из  по предишните  теми  и да прочетеш  ,това което те  интересува  .  Освен това  на  някои от въпросите ,които  директно постави  ти се  отговори   изчерпателно ,но  лично аз  не видях реакция  от  твоя  страна ,  а  само  последващи нови  въпроси ....... Thinking
 Kиkи    Hug
този път аз пръвоначално не мислих да пиша, но....все пак го правя!. Ами точно това правя и само това от вчера Нонстоп съм в нета заради това. Дори и виедо качих как се прави тази процедура. А каква реакция се очаква от мен? Това е последния въпрос, щом съм ви досадила и изчезвам

# 397
Да, Ганчева е права за биопсията  Peace Аз имах ЛИИП при нея и ми каза 1 година секс с презерватив  Crazy Каза, че 1 година не бива да забременявам, после ако искам второ дете - да, няма проблеми, даже юли месец като ходих на профилактика ми каза, че мога още от сега /разбирай тогава/ да започна да приемам фолиева киселина  Flutter Вече въпроса е как ще се премахне участъка, но това май се определя според резултата от биопсията - тук може и да бъркам!  Hug
Пък ЧПВ-то....не знам, той така или иначе не се премахва, а се "приспива"

Т.е. при нея си си правила ЛИИП? А по принцип при нея ли ходиш, в смисъл тя ли е основния ти лекуващ, така да го кажа? А това за ЧПВ, странното е, че и аз съм чела, че не може да се премахне, а Ганчева ми каза обратното  newsm78 Нещо от сорта на това..точно заради това да е с презерватив секса, за не си го предаваме с моя приятел Grinning и да може да се изчисти изцяло..да го няма демек. И за лекуването на раничката си права, аз горе бях писала, че ще прецени след биопсията как е най-добре да стане. След като ти е казала за забраменяването, че е ОК, ти всъщност имаш ли второ бебче, т.е. раждала ли си след ЛИИП-а, и ако да безпроблемна ли е била бременноста? Извинявай ако е прекалено личен въпроса, но това ме вълнува Embarassed Няма проблем и да не ми отговориш Blush
Не ме притесняваш с въпросите ти. При нея ходя от 1 година, естествено отидох там след група IIID...Това беше преди година /ноември-декември 2012/. Имах биопсия, 2-3 колпоскопа, но тя ги направи наново. Само биопсията призна, нямах ЦИН. Края на февруари ме го направи лиип-а в болница Сердика с пълна упойка, престой 2 дни там. След февруари 2013 мога да забременявам, но не, не съм забременяла още  Heart Eyes то и не ми е на дневен ред де  Mr. Green Хистологията ми беше готова още на 01,03, само 2 дни след лиип-а  Party Иначе тя ме следи в момента, пада ми се да ходя по Коледа на профилактичен, но първо се мъча с една друга драма, както и да е. Ако имаш въпроси - питай, аз съм здравноосигурена, с направление №7 се влиза и се доплаща 400 лв. В тях влизат всички изследвания без алерголога. За него те праща в клиниката на Мустаков. /то клиника силно казано....../

# 398
nefertari30 Много ти благодаря за изчерпателния отговор.   bouquet Аз също съм здравноосигурена, но не знаех, че може да се ползва направление, в смисъл реших, че като ходя в частния и кабинет и всичко друго ще е платено, защото то досега си е било платено...  Rolling Eyes А и знам, че тя не работи със здравна каса, как тогава с направление №7? И какви всички изследвания...колко много са ? Confused  Shocked Ох..ти ми отговори толкова подробно и аз пак имам нови въпроси  Embarassed Благодаря ти още веднъж  Hug бих ти писала на лични, но мисля, че тази информация ще е полезна за темата  Peace

# 399
Привет!
Идвам с добри новини!!!
След втората цитонамазка, която показа IIА група и Трихомонас вагиналис (а първата беше IIIA) , в четвъртък ми мина прегледа при проф. Карагьозов. Той ме гледа с колпоскоп и потвърди, че няма никакви изменения, никакви ранички, никаква Трихомонас вагиналис и нищо притеснително!!! Може да е имало някаква инфекция, която явно се е повлияла от лечението между двете цитонамазки с Полижинакс и Фарматекс, а сега всичко е минало и няма от какво да се взима материал за каквото и да е изследване или биопсия!  Peace
Изписа ми имуностимулант Inmu Plus, просто за да си остана здрава Simple Smile и каза да отида за цитонамазка след февруари.
Много съм шастлива и се успокоих напълно!
Искам да пожелая на всички вас да изпитате същото в най-скоро време!  Hug

# 400
Привет!
Идвам с добри новини!!!

Изписа ми имуностимулант Inmu Plus, просто за да си остана здрава Simple Smile и каза да отида за цитонамазка след февруари.
Много съм шастлива и се успокоих напълно!
Искам да пожелая на всички вас да изпитате същото в най-скоро време!  Hug

Чудесни новини! Този имуностимулант ако го намериш някъде би ли ми писала?

# 401
nefertari30 Много ти благодаря за изчерпателния отговор.   bouquet Аз също съм здравноосигурена, но не знаех, че може да се ползва направление, в смисъл реших, че като ходя в частния и кабинет и всичко друго ще е платено, защото то досега си е било платено...  Rolling Eyes А и знам, че тя не работи със здравна каса, как тогава с направление №7? И какви всички изследвания...колко много са ? Confused  Shocked Ох..ти ми отговори толкова подробно и аз пак имам нови въпроси  Embarassed Благодаря ти още веднъж  Hug бих ти писала на лични, но мисля, че тази информация ще е полезна за темата  Peace
С направление №7 влизаш в болницата, за да платиш 400 лв, вместо 670 лв. В кабинета - то е ясно, че се плаща всичко. Изследванията са ПКК, ЕКГ, урина + алерголог, но това е защото имам едни алергии. Изследванията се правят в деня на постъпване сутринта към 7,30-8,00 часа, а самия лиип при мен започна в 11 часа някъде и в 11,20 си бях в стаята вече

# 402
  • София
Момичета, колко дни след като спра Регулон-а се предполага, че трябва да ми дойде цикъла?

# 403
До 7 дни мисля. Що, колко време мина?

# 404
  • София
Хм, 3-4 вероятно Thinking Има време значи Simple Smile Просто някакси си представих по-скоростна развръзката и като не се случи нищо първите няколко дни, в някакъв момент се запитах дали изобщо ще ми дойде някога отново Laughing

Общи условия

Активация на акаунт