Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява тестът PAP и как се класифицират резултатите му?
Защо обгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва?
Какви са препоръките за жените и момичетата относно PAP теста?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява тестът PAP и как се класифицират резултатите му?
Тестът PAP е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Резултатите се класифицират в пет групи по Папаниколау (PAI-V), като всяка група има свои препоръки за следващите стъпки. Например, PAP I означава нормални клетки без възпалени или възстановяващи се промени, което изисква рутинно проследяване след една година, докато PAP V предполага съмнения за инвазивен карцином и изисква биопсия за хистологично изследване.
-
Защо обгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва?
-
Какви са препоръките за жените и момичетата относно PAP теста?
-
Какви са резултатите от биопсията и какви са препоръките след тях?
-
Какво е конзизация и кога се извършва?

Ама явно си има съображения някакви.

Аз имах ЛИИП при нея и ми каза 1 година секс с презерватив
Каза, че 1 година не бива да забременявам, после ако искам второ дете - да, няма проблеми, даже юли месец като ходих на профилактика ми каза, че мога още от сега /разбирай тогава/ да започна да приемам фолиева киселина
Вече въпроса е как ще се премахне участъка, но това май се определя според резултата от биопсията - тук може и да бъркам!
Нещо от сорта на това..точно заради това да е с презерватив секса, за не си го предаваме с моя приятел
и да може да се изчисти изцяло..да го няма демек. И за лекуването на раничката си права, аз горе бях писала, че ще прецени след биопсията как е най-добре да стане. След като ти е казала за забраменяването, че е ОК, ти всъщност имаш ли второ бебче, т.е. раждала ли си след ЛИИП-а, и ако да безпроблемна ли е била бременноста? Извинявай ако е прекалено личен въпроса, но това ме вълнува 
Иначе тя ме следи в момента, пада ми се да ходя по Коледа на профилактичен, но първо се мъча с една друга драма, както и да е. Ако имаш въпроси - питай, аз съм здравноосигурена, с направление №7 се влиза и се доплаща 400 лв. В тях влизат всички изследвания без алерголога. За него те праща в клиниката на Мустаков. /то клиника силно казано....../