Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 78 763
  • 924
  •   1
Отговори
# 120
Тъй като хистологичният резултат ми е готов, но лекарят не ми разясни почти нищо, а ми се ще да знам все пак какво означава написаното, някоя от вас, момичета, има ли желание, в лично съобщение, да ми го разясни?
Благодаря предварително!    bouquet
Палитра, пиши ми!

# 121
Палитра, писах ти и на лични. Ако мога винаги бих помогнала. Пиши ми.

# 122
Morrigan, за съжаление е възможно цитонамазката да показва добър резултат - 2-ра или 1-ва група дори, а всъщност да има проблем. Не искам да те плаша, но преди да ми поставят диагноза РШМ, последните 2 години бях само 1-ва и 2-ра група, които цитонамазки бяха чрез течно-базирана цитология - метод, който би трябвало да е по-надежден за определяне на измението на клетките. След като лекуващият ти лекар е преценил, че са необходимо допълнително изследвания - по-добре е да се напрят според мен. И още нещо - не си прави предварителни заключение дали и колко е зле положението. Резултатите ще покажат. Желая ти успех  Hug Hug Hug

# 123
  • София
Style, а как е била поставена диагнозата? На базата на какви изследвания?

# 124
Style, би ли споделила какво се случи при теб или къде горе- долу да търсим назад в темите, че се притесних за тези "добри" цитонамазки, когато всъщност има проблем.

# 125
Накратко случая ми е следния:
При профилактичен преглед в началото на 2011 ми откриха раничка и цитонамазката ми беше 3Б група. Отидох на нов преглед след резултата - последва колпоскопия (при която нямаше ракови изменения) и лечение със солкожин (който ми повлия частично), няколко вида глобулки и изопринозин. След още 3 месеца цитонамазката вече беше 2-ра група, като след това всеки 6 месеца ходих на преглед и изследвания (цитонамазка), които бяха само 1-ва и 2-ра група. В началото на тази година реших да сменя гинеколога, т.к. исках да намеря решение на проблема си и да спра да се притеснявам за всеки преглед и изследване. Последва 3А група и след биопсия - карцином.
За мен вариантите са 2: Физическа грешка (на гинеколога или лабораторията) или развитие не карцинома за по-малко от 6 месеца. Не знам кое от двете е, но което и да е - към този момент вече нищо не може да промени ситуацията...

# 126
Style, благодаря за отговора. Съчуствам ти за това, което ти се е случило. След като проблема е отстранен се надявам всичко да е наред занапред. Искрено ти желая много здраве и повече да нямаш проблеми.

# 127
Здравейте момичета,взех си резултатите от хистология   -фрагменти от дисплазичен плосък епител, от плоскоклетъчен карцином и пролиферативен ендометриум; маточна шийка във всички квадранти-некератинизиращ плоскоклетъчен карцином с обширно ангажиране на конус-    до колкото ми обесниха никак на са розови тия резултати с диагноза РМШ съм.Ходих и в София за второ мнение,напълно съвпадат.

# 128
Здравейте момичета,взех си резултатите от хистология   -фрагменти от дисплазичен плосък епител, от плоскоклетъчен карцином и пролиферативен ендометриум; маточна шийка във всички квадранти-некератинизиращ плоскоклетъчен карцином с обширно ангажиране на конус-    до колкото ми обесниха никак на са розови тия резултати с диагноза РМШ съм.Ходих и в София за второ мнение,напълно съвпадат.
Много съжалявам, че имаш такъв резултат  Confused Какво ти казват? Какво ти предлагат? Тук в темата, а и в една друга съседна за хистеректомията, пусната от Gesika има много полезна информация и то от момичета, които са се справили с този проблем! Момичета, които сега си живеят напълно нормален живот и се радват на дечицата си. Много те подкрепям, знам, че едва ли те топли това /извинявай за изказа/, но жените сме силни и борбени!  Hug

# 129
ina80, Благодаря ти. Желая само хубави резултати и на теб  Hug

sisley_t , Съжалявам за лошите новини. Стискам палци въпреки неприятните моменти, които ти предстоят, скоро да последват и добрите новини  Praynig

# 130
  • Wolwedans
sisley_t, дано намериш сили и упора и бързо да се свърши с гадната част и всичко да остане зад гърба ти като един лош спомен. Операцията е абсолютно неизбежна в твоя случай. Дано карцинома да е само в маточната шийка  Praynig Praynig Praynig
Стискам палци! Бъди силна заради себе си и заради детенцето! Изпращам цялата си подкрепа! Hug

# 131
  • София
sisley_t, имаш и моята подкрепа и силна прегръдка. Сега най-важното е да се отървеш от този проблем. Направи го, в добри ръце си.  Hug

# 132
  • София
Накратко случая ми е следния:
При профилактичен преглед в началото на 2011 ми откриха раничка и цитонамазката ми беше 3Б група. Отидох на нов преглед след резултата - последва колпоскопия (при която нямаше ракови изменения) и лечение със солкожин (който ми повлия частично), няколко вида глобулки и изопринозин. След още 3 месеца цитонамазката вече беше 2-ра група, като след това всеки 6 месеца ходих на преглед и изследвания (цитонамазка), които бяха само 1-ва и 2-ра група. В началото на тази година реших да сменя гинеколога, т.к. исках да намеря решение на проблема си и да спра да се притеснявам за всеки преглед и изследване. Последва 3А група и след биопсия - карцином.
За мен вариантите са 2: Физическа грешка (на гинеколога или лабораторията) или развитие не карцинома за по-малко от 6 месеца. Не знам кое от двете е, но което и да е - към този момент вече нищо не може да промени ситуацията...
Според мен става дума за лекарска грешка. На мен онкогинеколог ми е казвал, че обгарянето със солкожин може само да замаскира проблема. Тази киселина изобщо не била за маточна шийка. Подозирам, че и при мен проблемът се разви заради същата киселина.

sisley_t, не знам дали ще помогне, но със сигурност няма да ти навреди. Започвай да ядеш сурови кайсиеви ядки. Ако се разровиш, ще намериш из нета инфо за антираковите свойства на тези ядки. Стискам палци да мине по леката процедура.

# 133
Ох, малко ще е спам, ама аз да си кажа.
Миналата година, когато ходех при едно от "големите" светила от Тина Киркова, той искаше да ме маже със Солкожин, ако не стане да ме гори. Добре, че не дадох.
2! мои приятелки (които ми го препоръчаха горещо тогава и са раждали при него, и му вярват безрезервно) и сега ходят при него. Едната ще я гори, защото има проблем. ooooh! Моля и се, говоря, не и не, знаел какво прави. ooooh!
МОЛЯ ВИ, не давайте да ви горят без да се знае какво е (след биопсия и колпоскопия)! Praynig Praynig Praynig Praynig

# 134
  • София
Ох, малко ще е спам, ама аз да си кажа.
Миналата година, когато ходех при едно от "големите" светила от Тина Киркова, той искаше да ме маже със Солкожин, ако не стане да ме гори. Добре, че не дадох.
2! мои приятелки (които ми го препоръчаха горещо тогава и са раждали при него, и му вярват безрезервно) и сега ходят при него. Едната ще я гори, защото има проблем. ooooh! Моля и се, говоря, не и не, знаел какво прави. ooooh!
МОЛЯ ВИ, не давайте да ви горят без да се знае какво е (след биопсия и колпоскопия)! Praynig Praynig Praynig Praynig
Изобщо не е спам, а е съвсем на място.

Общи условия

Активация на акаунт