Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 78 769
  • 924
  •   1
Отговори
# 135
Ох, малко ще е спам, ама аз да си кажа.
Миналата година, когато ходех при едно от "големите" светила от Тина Киркова, той искаше да ме маже със Солкожин, ако не стане да ме гори. Добре, че не дадох.
2! мои приятелки (които ми го препоръчаха горещо тогава и са раждали при него, и му вярват безрезервно) и сега ходят при него. Едната ще я гори, защото има проблем. ooooh! Моля и се, говоря, не и не, знаел какво прави. ooooh!
МОЛЯ ВИ, не давайте да ви горят без да се знае какво е (след биопсия и колпоскопия)! Praynig Praynig Praynig Praynig
Изобщо не е спам, а е съвсем на място.
Ами, змия, като се сетя колко ме лекуваха и с какво ли не. Уж все "специалисти", "светила" и т.н.
Изпих купища лекарства, глобули и какво ли не.
И понеже си пазя всяко листче и рецепта от всеки лекар, като ги пльоснах на Ангелов от Онкологията да чете и гледа.... Shocked ooooh!
Даде ми да разбера, че в гинекологията всеки си има специалност, едни гледат бременности, други репродуктивно здраве, а трети онко заболявания. ooooh!

# 136
[Даде ми да разбера, че в гинекологията всеки си има специалност, едни гледат бременности, други репродуктивно здраве, а трети онко заболявания. ooooh!
Ти от кой си най-доволна АГ-онколог?

# 137
[Даде ми да разбера, че в гинекологията всеки си има специалност, едни гледат бременности, други репродуктивно здраве, а трети онко заболявания. ooooh!
Ти от кой си най-доволна АГ-онколог?
МИ не знам и аз вече. Ангелов ме оперира, свършил си е работата чудесно, ама е ужасен серт. ooooh!
Ходя при Милев и Ганчев, хем са колеги и началници на едно и също отделение, ама са с крайно различни мнения. МОже би Дянкова е най-добра от всички, за които съм чувала. Но това е мое мнение все пак. Peace

# 138
  • София
Здравейте,

Записвам се и аз в темата...

Накратко: Миналата година лекувах раничка със Солкожин, 2ра група, без колпоскопски атипизъм.
Месец след солкожина, раничката я нямаше,  ПАП 1.
6 месеца по-късно - ПАП 2, чист колпоскоп.
И сега още 6 месеца по-късно ПАП 2-3д: Нормален плосък и цилиндричен епител, единчини койлоцити и дискариоцити. Колпоскоп- чисто; без атипични изменения.

Адски съм притеснена. Надявам се тайно резултата да се е завишил от това ,че имам гъбички, които в момента лекувам. Мислите ли, че е възможно?
Лекарката каза след цикъл и след гъбичното лечение пак, ще взимаме цитонамазка да видим как да процедираме.

Не ме свърта на едно място. Дали да не отида тези дни за цитонамазка и типизация за ЧПВ при друг лекар, въпреки, че съм точно преди цикъл?

Тъкмо се решихме да правим бебе и сега това Sad
(Да не забравя - на 32 съм)

# 139
Здравейте,

Дали да не отида тези дни за цитонамазка и типизация за ЧПВ при друг лекар, въпреки, че съм точно преди цикъл?

Мисля че е добре първо да оправиш гъбичките.

# 140
  • Wolwedans
Здравейте,

Накратко: Миналата година лекувах раничка със Солкожин, 2ра група, без колпоскопски атипизъм.
Месец след солкожина, раничката я нямаше,  ПАП 1.
6 месеца по-късно - ПАП 2, чист колпоскоп.
И сега още 6 месеца по-късно ПАП 2-3д: Нормален плосък и цилиндричен епител, единчини койлоцити и дискариоцити. Колпоскоп- чисто; без атипични изменения.

Адски съм притеснена. Надявам се тайно резултата да се е завишил от това ,че имам гъбички, които в момента лекувам. Мислите ли, че е възможно?
Лекарката каза след цикъл и след гъбичното лечение пак, ще взимаме цитонамазка да видим как да процедираме.

Не ме свърта на едно място. Дали да не отида тези дни за цитонамазка и типизация за ЧПВ при друг лекар, въпреки, че съм точно преди цикъл?

Излекувай първо влагалищната инфекция. Такава цитонамазка обикновено се среща при жени с ЧПВ (койлоцити са типични за ЧПВ клетки), леката дискариоза отговаря на ПАП3А макс, не на ПАП 3Б(Д), а има ли ЧПВ почти задължително пишат ПАП 3А, дори и да не толкова "зле" положението, един вид се презастраховат. Но доктора ще реши какво ще правите по-нататък след повтарянето на цитонамазката. Сега няма смисъл да бързаш. Тази лигавица има нужда да се възстанови след остъргването с четката Peace

# 141
Здравейте,

следя темата от скоро. През май имах цитонамазка IIIA (само в канала, порциото беше II група), повторих я в геника, излезе група IIC, възпаление и дегенеративни промени в зоната на трансформация. Две малки групи от атипични метапластични клетки. Реактивни клетъчни промени свързани с възпаление. Потретих цитонамазката и излезе, че имам бактериален колпит. Реших отново да пусна всички изследвания при д-р Ганчева, от цитонамазката излезе II група - плоски и ендоцервикални епителни клетки без дискариоза. Бактерии, кандида и левкоцити. Пуснахме пълна микробиология, излязоха коки. В момента провеждам лечение, но след края му докторката иска да направи абразио. Чудя се какво да правя, изгубих доста време в изследвания, чудя се дали да я послушам или да ходя при д-р Славчев за второ мнение. Може ли някоя по-опитна от вас да ми даде съвет? Благодаря предварително!

# 142
  • Wolwedans
Здравейте,

следя темата от скоро. През май имах цитонамазка IIIA (само в канала, порциото беше II група), повторих я в геника, излезе група IIC, възпаление и дегенеративни промени в зоната на трансформация. Две малки групи от атипични метапластични клетки. Реактивни клетъчни промени свързани с възпаление. Потретих цитонамазката и излезе, че имам бактериален колпит. Реших отново да пусна всички изследвания при д-р Ганчева, от цитонамазката излезе II група - плоски и ендоцервикални епителни клетки без дискариоза. Бактерии, кандида и левкоцити. Пуснахме пълна микробиология, излязоха коки. В момента провеждам лечение, но след края му докторката иска да направи абразио. Чудя се какво да правя, изгубих доста време в изследвания, чудя се дали да я послушам или да ходя при д-р Славчев за второ мнение. Може ли някоя по-опитна от вас да ми даде съвет? Благодаря предварително!
Мисля, че поведението е абсолютно адекватно, какво те притеснява?

# 143
Здравейте,

Мисля, че поведението е абсолютно адекватно, какво те притеснява?
Алли е права, не губи време в доктори, пари /защото неминуемо изръсването е голямо/ и нерви да чакаш резултати, а се радвай, че лекар е предприел правилните стъпки  Peace

# 144
Благодаря ви момичета!
Мислех че може би след лечението трябва да се повтори цитонамазката, защото две други докторки ми казаха, че възпалението оказвало влияние на резултатите, но явно се налага абразио.
Ally_t, мислех че след като последната цитонамазка е добра, то абразиото се обезсмисля, но явно не е така?

# 145
Tiina, след като ти предлагат абразио и аз мисля, че е добре да го направиш. Аз вчера правих в Токуда и сега треперя за резултатите. При мен беше доказано, че имам проблеми в канала. Самото абразио не е страшно, гадно е чакането на хистологията, но е по- добре да се направи, за да се знае за какво става въпрос. Ти имаш възпаление, така че може това да е проблема. Успех!

# 146
  • София
Благодаря ви за съвета mims11 иAlly_t  Peace
Няма да бързам, надявам се гъбите да се махант от лечението, което ми изписаха и след цикъл всичките изследвания отначало Simple Smile

# 147
# 148
Аз съм ходила веднъж при д-р.Ганчева и съм с прекрасни впечатления.Смятам,че е добър професионалист.Моя приятелка е пациентка на Славчев и също е много доволна,ама бая соленичко си е при него...

# 149
  • София
Момичета, 2 въпроса имам:

- Регулона по 1 или по 2 таблетки дневно се взима?
- Воднистото течение кога се очаква да спре (най-после)?

Резултатите ми са готови - всичко е изрязано до здраво. След 3 месеца - контролен преглед.

Пожелавам на всички само отлични резултати и положителни развръзки след манипулациите!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт