Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 80 462
  • 924
  •   1
Отговори
# 375
Ама те слагат лидокаин местно само. Не съм лекар, но не знам дали може да ти стане нещо страшно ако си алергичен към местна упойка. newsm78 Едва ли щеше да ти го спести ако беше нужно, аз даже го и питах и той каза, че няма нужда.

# 376
  • София
Ама те слагат лидокаин местно само. Не съм лекар, но не знам дали може да ти стане нещо страшно ако си алергичен към местна упойка. newsm78 Едва ли щеше да ти го спести ако беше нужно, аз даже го и питах и той каза, че няма нужда.

А ако имаш алергия към лидокаин?

А ако по някаква непредвидена причина се засегне един от двата кръвоносни съда, които кръвоснабдяват шийката?

Както казах, който иска да помисли преди да предприеме нещо, което може да е опасно.

# 377
Не знам, не съм специалист, но пък напълно му вярвам на Славчев, предполагам неслучайно има слава на гуру-то на ЛИИП-а. Всеки си знае. Иначе и аз кървях повечко и ме гори с нещо, за да спре кръвотечението.

# 378
  • София
На мен Дянкова ми предложи или в частния й кабинет с местна упойка или в Онкологията с пълна.Аз понеже съм бъзла избрах Онкологията.Изследванията,които ми направиха бяха-ЕКГ и кръв, за алергии не ме тестваха.Бях там само 6 часа и ме изписаха.Става въпрос за електроконизация.

# 379
  • София
Приключвам темата с един виц, който ми разказа докторът, който ми прави секциото. Mr. Green
Гарадеб трябвало да бъде опериран от апандисит. Попитал доктора:
- Докторе, има ли смъртност при тази операция?
Докторът отговорил:
- Няма смъртност, 1 на сто е Wink
А Гарабед отвърнал:
- Да, но ако се случи на мен, ще е 100 на 100 Mr. Green

# 380
  • Wolwedans
Леле, каква полемика се е развихрила тук. Айде и аз да се намеся като "вещо лице" Laughing
Не може да си представите колко често се случва да се дава анестезия в условията на спешност- какви тестове, какви 5 лева! Добре, че са печени анестезиолозите и имат арсенал за реагиране срещу появата на алергия. По принцип- само при планови операции и при анамнеза за алергична предиспозиция се тества пациента предоперативно.
ПКК при ЛИИП в болницата се прави , защото клиничната пътека е "конизация"- касата е предвидила само такава пътека и има изискване за изследвания (ПКК, урина, ЕКГ) и минимален болничен престой. Поради безумията на касата сме принудени да правим всякакви карамболи за да не плащат пациентите, до степен, че им казваш изобщо да не си четат епикризите, защото за неговото заболяване няма пътека и сме го пуснали по друга, т.е. на епикризата му пише диагноза и изследвания и лечение за друго заболяване... ooooh!
ЛИИП не е конизация, но пътеката е конизация... НО! Ефекта и резултата е СЪЩИЯ! Разбира се когата се направи при индицирани пациентки... Просто медицината се развива и навлизат все повече миниинвазивни техники, но и класиката си има своето място и предимства

# 381
  • София
Ally_t, някак несериозно ми звучи да се привежда пример от спешната медицина, когато става дума за конизацио. естествено, че при спешни състояния няма време за тестове за алергии. Но в този случай изобщо не може да се говори за такова нещо. А и няколко дами по-нагоре съобщиха за извършване на тази процедура в частен кабинет. Къде е стерилността в частния кабинет?

Аз не бих се доверила на лекар, който иска да ме кълца без никакви предоперативни изследвания. Останалите да преценяват за себе си.

При мен освен предоперативните изследвания ми пуснаха ПКК и след операцията още в болницата.
Всичко останало ми изглежда безотговорно.

Вицът горе е много на място, защото шансът да стане беля може да е миниатюрен, но е възможно да се случи точно при мен. Не си струва да спестя няколко лева, ако това може да ми коства много.

# 382
Змия, не знам дали си лекар или не, принципно си права, но в крайна сметка лекарят е един от най-добрите специалисти в БГ и ми се струва малко несериозно да го упрекваш в липса на хигиена в кабинета или други неща. В крайна сметка никой не те кара да ходиш при него.

# 383
  • Wolwedans
Ally_t, някак несериозно ми звучи да се привежда пример от спешната медицина, когато става дума за конизацио. естествено, че при спешни състояния няма време за тестове за алергии. Но в този случай изобщо не може да се говори за такова нещо. А и няколко дами по-нагоре съобщиха за извършване на тази процедура в частен кабинет. Къде е стерилността в частния кабинет?

Аз не бих се доверила на лекар, който иска да ме кълца без никакви предоперативни изследвания. Останалите да преценяват за себе си.

При мен освен предоперативните изследвания ми пуснаха ПКК и след операцията още в болницата.
Всичко останало ми изглежда безотговорно.

Вицът горе е много на място, защото шансът да стане беля може да е миниатюрен, но е възможно да се случи точно при мен. Не си струва да спестя няколко лева, ако това може да ми коства много.
Змия, за първи път в тази тема се чувствам обидена от нечий пост. Малко ми е под нивото да споря с теб при положение, че съм в собствени води що се отнася до анестезиологията. Бъди здрава!

# 384
Да, Ганчева е права за биопсията  Peace Аз имах ЛИИП при нея и ми каза 1 година секс с презерватив  Crazy Каза, че 1 година не бива да забременявам, после ако искам второ дете - да, няма проблеми, даже юли месец като ходих на профилактика ми каза, че мога още от сега /разбирай тогава/ да започна да приемам фолиева киселина  Flutter Вече въпроса е как ще се премахне участъка, но това май се определя според резултата от биопсията - тук може и да бъркам!  Hug
Пък ЧПВ-то....не знам, той така или иначе не се премахва, а се "приспива"

Т.е. при нея си си правила ЛИИП? А по принцип при нея ли ходиш, в смисъл тя ли е основния ти лекуващ, така да го кажа? А това за ЧПВ, странното е, че и аз съм чела, че не може да се премахне, а Ганчева ми каза обратното  newsm78 Нещо от сорта на това..точно заради това да е с презерватив секса, за не си го предаваме с моя приятел Grinning и да може да се изчисти изцяло..да го няма демек. И за лекуването на раничката си права, аз горе бях писала, че ще прецени след биопсията как е най-добре да стане. След като ти е казала за забраменяването, че е ОК, ти всъщност имаш ли второ бебче, т.е. раждала ли си след ЛИИП-а, и ако да безпроблемна ли е била бременноста? Извинявай ако е прекалено личен въпроса, но това ме вълнува Embarassed Няма проблем и да не ми отговориш Blush

# 385
  • София
  Здравейте !  

Отдавна не съм писала   в тази тема  ,точно заради  такива  полемики  и  спорове като тези предизвикани  от  змия  на последните страници ............

Като  пациент  преминал  точно  през  такава  LEEP ,каквато  описва  и   DreamComeTrue ,т.е. в частен  кабинет ,без  предварителни  изследвания  и  най-много  за  10 мин.  с местна  упойка  Лидокаин ,искам да кажа  ,че  в това  няма нищо  нередно  ,съмнително,  безотговорно    и пр.  

Такава процедура  правят  едни от най- добрите  онкогинеколози в частните си кабинети  и клиники  , в случая  визирам  Доц. Славчев и  Д-р  Дянкова  (моята  LEEP  беше направена  от нея ).  Изобщо  не  може да се поставя  под съмнение  стерилността , начина на  изрязване и  техниката  в кабинета  . Тези лекари  все  пак  са  дългогодишни  професионалисти  в областта на  онкогинекологията и със сигурност знаят какво правят и  изобщо не може да  се  говори за  кълцане !  ooooh!  

Змия , доста  грубо и  грозно  звучат изказванията ти  ,не смяташ  ли  ? Да не говорим  пък  как  ли  тази  дискусия  от вчера  се  отразява на психиката  на  момичето  ,което сега  се  "появи  "  в темата  притеснено с проблем  и  очаква  подкрепа и  съвети  ,  а  не  някой  ,който ще  го нападне  и  ще  му  обяснява  ,че  едва ли не  отива ей  така  при  Славчев да го   "  кълца  "  без  изследвания  и  без  основание  за  такава  интервенция .  

Що се  отнася  до разясненията на   Ally_t , при  какви  случаи  се  тества пациента  за  упойки  предоперативно,  мога  да кажа  ,че  тя  е  напълно права  - при  планови  операции  и  при  анамнеза  за  алергии!  Peace
Освен това  самата  Ally_t  е  анестезиолог  и  отлично  знае  какво  "говори  " / пише  !  Hug  И  не на  последно място е  един  от   малкото   хора в тази тема  ,които  изказват наистина  медицински  обосновано  и  адекватно  становище  по  проблемите  ,които се  разискват тук  !  Peace

Иначе  правото  на всеки,  дали да избере  LEEP   в  частен кабинет с местна  упойка за  кратко време  или  да  го направи в болница  с   няколко  дневен  престой  си е лично негово !!!

# 386
  • София
Малее, колко много сте изписали, а чак сега ви чета. Така ето историята
месец май тази година бях на годишен профилактичен преглед при д-р Ковачев от ВМА , който ме стресира, че имам участък предраков, не можеше (или не искаше) да ми вземе биопсия, защото тогава имах някакво кървене около овулацията. Но ми взе материал за цитонамазка. Каза ми след следващия МЦ да отида да ми вземе материал за биопсия. Ама чака ли се при такова нещо.....  На следващия ден вече бях при доц. Славчев, който в МД ме прегледа и ехографски, и колпоскопски и взе материал за цитонамска и биопсия.
Резултата от двете цитонамазки е 2 -ра група. резултат от хистология - леко папилозен покривен скавамозен епител с групи койлоцити. Последва само консултация след това и доц.Славчев ми каза, че няма нищо страшно, може само с изгаряне, но понеже беше лято каза, че момента не е подходящ и да дойда ноември. Вчера ме гледа само на колпоскопа и каза, че нещата визуално изглежда много по-лоши от резултат на бипосията и трябва да се направи конизация. Пак подчертавам не ми е вземал материал сега нито за цито, нито за биопсия. Но на резултата на биопсията имаише начертан участък, който сега го разшириха и написаха някакви абревиатури Каза ми март месец  да си запиша час, обаче къде ти да чакам толкоз време, направо ще се побъркам. И настоях още сега, но сега не можело, а след следващия МЦ. Нищо че идват празници, а в къщи имам и двама Николаевци и рожден ден на майка ми преди коледните празници. Не искам да я безпокоя майка ми още за конизацията и смятам да го скрия, ама как  newsm78. Децата са още малки и често се налага да ги вдигам и това сигурно ще е проблем.
По отношение за някакви изследвания нищо не ми е казал, даже вчера като се обаждах за час в кабинета му ги питах, и те ми казаха, че нищо не е нужно. А всъщност аз имам такива направени преди седмица, понеже годишно и това изследвам (вярно, че желязото ми е ниско, но понеже ги правих по време на МЦ, реших, че е от това)
Много професионално обяснявате за тази процедура , вижте какво вчера изнамерих из нета:
http://www.youtube.com/watch?v=z6_Yb8ad_9g
Казвате с местна упойка се извършва и сигурно някакви хормони ще  ми предпише, а АБ? Трябва ли да лежа след това? Това ви питам, защото няма да го казвам в  къщи, че майка ми ще изперка ако разбере  (самата тя е с хистеректомия още на 30 години)....

# 387
  • София
Само да допълня не ме е страх от алергии, преминала съм през ин витро процедура и секцио и са ми правени такива изследвания.

# 388
  • София
Ally_t, съжалявам, че си се обидила, не съм целяла това.
Но не виждам причина да се извинявам за мнението си. АЗ не бих се подложила на операция без нужните изследвания. Не нося отговорност за никого освен себе си и семейството ми.
Останалите хора са свободни да постъпват както намерят за добре.

# 389
  • София

Казвате с местна упойка се извършва и сигурно някакви хормони ще  ми предпише, а АБ? Трябва ли да лежа след това? Това ви питам, защото няма да го казвам в  къщи, че майка ми ще изперка ако разбере  (самата тя е с хистеректомия още на 30 години)....

Няма  нужда да лежиш  на легло след  интервенцията  , просто трябва да не вдигаш тежко ,  да се пазиш  от  простуда , резки  движения  и натоварване . Не  са препоръчителни  ипътувания  на  големи разстояния ,  вани  ,басейни ,  секс  и  т.н.  поне  месец  след процедурата . Аз също  бях с малки  деца  (не ,че сега са много  големи ...... Wink ) Това не е  хормонално  обусловено и хормони  не мисля,че  ще  ти  изписва след  интервенцията . АБ  е  по преценка ,с  оглед на  евентуални  инфекции  . На мен Дянкова  ми  изписа  Уназин за  5 дни .  Можеш  да  вършиш  обичайните си  домакински  задължения  ,без да се претоварваш и да вдигаш тежко  .  Това е .  

Не  е  чак  кой  знае колко страшно  ,че  да го криеш  вкъщи и  от  майка си  , но  все пак  ти си  преценяваш  ! Peace   Ако  те  успокоява  ще ти кажа  ,че  почти всяка  втора жена е с  такива проблеми , че и по тежки  дори  .  Аз  самата  също съм с хистеректомия ( на  38 г.), 1  месец и половина след  ЛИИП .  Това  беше  преди  2  г.  пък  ето на  жива и здрава съм и  върша  обичайните си  домашни  и служебни  ангажименти .  Така  ,че  гледай  напред и по -спокойно  ,  най-важното е да си  здрава , за  да  си  гледаш  дечицата  !  Hug

Успех ти  желая !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт