Третокласници - 2

• 49 329
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • В светлината на слънцето
Днес вървим по улицата и до нас каца бял гълъб. Той:
- Мамо, намисли си бързо желание.
Аз, наставнически:
-Пожелавам си да почнеш по-сериозно да си пишеш домашните.
Той с трагична физиономия и глас:
-Еееее, казах ти да си го намислиш, не на глас да го кажеш!!!...СЕГА няма да стане!!! Naughty

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Joy Сладък... Hug

# 556
  • София
А по темата - споделям мнението, че материала им е в повечко и като че ли с цел да откажат децата да учат. Аз не уча с детето си, но съм в къщи на разположение и разтълкувам, обяснявам, доуточнвам. Обяснила съм, че домашни вместо нея няма да правя, защото това е мечешка услуга.
В този смисъл да питам - ако детето ви не се справя с нещо - например редакция на едно изречение, не се досеща как да го поправи - оставяте ли го без завършена домашна или правите упражнението вместо него? Аз предпочитам да я оставя с недописано домашно, отколкото да се самозалъгваме с домашно, написано от мен.

Опитвам да му задавам насочващи въпроси, от които да се сети. Не бих го оставила без да разбере, но не бих и направила упражнението вместо него. Не ми се налага често, най-вече по английски и когато решаваме задачи за курса по математика - за последното понякога обяснявам направо какво е решението. Най-общо - ако е нещо, което по логически път може да се сети и сам или нам, че е учено и просто не се сеща в момента, задавам въпроси, като разбирам общото на части, а ако е ново и непознато - като нови задачи в математиката (напр. с две неизвестни, разтваряне на скоби и преминаване от другата страна на равното) - обяснявам (не всеки път сполучливо, защото последния път упорито го карам да "отвори" скобите, като имах предвид да ги "разтвори", а не да ги създаде, което е "отвори" и се изнервях, че не ме разбира детето  Mr. Green)
Право е детето.  Peace
Скобите се "отварят" и "разкриват".

# 557
Ирина, мерси  Laughing Ето, дори "разкриват" не съм се сетила (но "разтварят" все пак е по-близо до истината от "отварят", хихи ....  Mr. Green) Ох, май ще трябва да чета и да си припомням... За човек с хуманитарна насоченост, не трябваше да ми се пада дете с интереси в математиката  Rolling Eyes

# 558
То и аз за това пиша толкова много за тези неща,защото не ги очаквах,толкова рано.И аз си мислех,че ще се случат около 13тата година,но не той винаги ме изненадва.
Класната каза за ЧО,че трябва да четат точка по точка от учебника и да разказват с по две изречения за всяка от тях.Колко учихме и обясняват и накрая на теста има много грешки.Години въобще не помни.Само годината на създаването на българската държава.Пита ме мамо защо госпожата ми е задраскала Перун и е написала Перун и едно да,ами,защото си го написал с малка буква,а той аз откъде да знам,че трябва да се пише с главна.Както и Симеон Велики,защо Велики да е с главна буква като не било име.Опитах се нещо да му обясня,но дали ме разбра е друг въпрос.

# 559
  • София
Ирина, мерси  Laughing Ето, дори "разкриват" не съм се сетила (но "разтварят" все пак е по-близо до истината от "отварят", хихи ....  Mr. Green) Ох, май ще трябва да чета и да си припомням... За човек с хуманитарна насоченост, не трябваше да ми се пада дете с интереси в математиката  Rolling Eyes
Абе и разтварят не е правилно.  smile3534
Хубаво е, когато децата се справят добре, въпреки нашата "помощ".  hahaha

# 560
  • София
Не знам кое е правилно, ние едно време скобите ги "отваряхме", но като гредам колко променено е всичко...

# 561
  • София
Не знам кое е правилно, ние едно време скобите ги "отваряхме", но като гредам колко променено е всичко...
Отвори скоба - напиши я.
Разкрий скоба - премахни я.
Така беше по наше време, поне.
А гледам с теб сме връстнички.  Hug
Ама май и сега така си се нарича?  newsm78

# 562
Simple Smile Сложи "отваряща скоба" - (, сложи "затваряща скоба" - ) .
"Разкрий скобите" май си беше преди. Т.е. извади нещата отвън Simple Smile

# 563
  • София
Отвори скоба - напиши я.
Разкрий скоба - премахни я.
Така беше по наше време, поне.
А гледам с теб сме връстнички.  Hug
Ама май и сега така си се нарича?  newsm78
очевидно всичко съм забравила ... но и до ден днешен скобите си ги отварям ooooh! горкото ми дете, добре, че още не разкриват скобите

# 564
Оле,ле. Нищо не разбрах от тези скоби.  Crazy Аз си спомням  "отвори" и "затвори" скобата.  Blush

Относно косата и аз  пръскам  шест годишната девойката с MilkShake.
Only God can... да не би да ходим при една и съща фризьорка? Mr. Green

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 20:35 от vela

# 565
  • София
Я го дайте да го видя този Milk shake, моля.
Моите решават задачи от дом. раб в курса в момента. Цял ден гледаха филми, защото баща им довлече един блу рей в къщи. Аман !
Ще ходят на ЧХ, ама очаквам едно голямо зеро както казва Нешка Робева.  Mr. Green
За скобите е разкривам и отварям, поне ние така сме го учили, а и моите девойки сега.
Свеки днес замина за Испания при приятели и евентуално да поработи малко зимата, че я съкратиха ( една година преди пенсия  Sad ) и Цвети е ужасно съкрушена. Докато беше тук днес всичко беше о.к., даже не й обръщаше много внимание и сега като писна, ама със сълзи сополи и всички екстри. Един час съм я гушкала за да я успокоя.
Майка ми пък дойде да води Леа да спи у тях и навика Цвети, че си била събула обувките завързани, че си ги събувала като ги търка една в друга, че не били подредени по конец, че била разхвърляна и т.н.  В същото време Плами лежи на дивана в 19.00 часа  дрехите, с които е била на курс днес  и ги е облякла още в 7.30 сутринта и е ставала от дивана само за да яде и ходи до тоалетна. Ама никакъв такт няма понякога и със супер различен аршин мери.  Close Та накрая аз навиках нея и така днес си живеем в мир и любов.  ooooh!
В момента се утешавам с покупки на първите коледни подаръци. Оплак.  Grinning

# 566
bibi заповядай. Продукта е италиански.
http://www.z-oneconcept.com/proddett.aspx?prdt=3805
Препоръча ми го фризьорката. Моето момиче е с много, ама много суха кожа и коса. Аз всеки път преди къпане правя маска с масла. В момента сме с пшеничен зародиш. Преди това я мажех със  стимуланта за коса на Икаров. Въпреки ,че слагам от шейка, следа ден два слагам и арганово масло по косата. Просто всичко се поема от нейната коса. Правила съм си експерименти по 10 дни да не я мия, ами няма такова чудо. Все едно е измита вчера.
Нищо ,че на момичетата ви се омазняват косите. Слагайте от маслата и в корените.После хубаво мийте. Маслата регулират омазняването. Така поне четох в темата за косата и маслата.

# 567
Bibi,
ние сме с това .
Много съм доволна, доста икономично е. Peace

# 568
  • София
Това е моето змийско мляко:

От вчера имаме математическата читанка и не я пуска, голямо забавление. И помагалото по английски за втори клас, мрънка, че е бебешко. Обещах да купя за трети, когато го свърши.

# 569
  • София
Дами, а тези млечни шейкове от къде се купуват - само през фризьор и ?!?

Общи условия

Активация на акаунт