Падат есенни листа,искаме тестове с втора черта-тема 43

• 22 125
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
toito, ето сайта, првебдам
Хипотироидизъм може да доведе до липса на овулация (неспособност на жената да овулира) директно или повишавайки хормона пролактин
Лечението с хоронални добавки (Synthroid, Levoxyl) често коригира хипотироидизма и довежда до възстановяване на нормалната овулация и редовния менструален цикъл. Веднъж щом проблемите със щитовидната жлеза се коригират и настъпва овулация, способността за забременяване е много добра, стига да няма други независими фактори.
http://www.ivf1.com/hypothyroidism/

Хормона ПРОЛАКТИН, а не хормона ТСХ? newsm78 Уф, обърка ме, но както и да е. По себе си съдя, че ТСХ не е проблем за О. за пролактин не споря ..
Да, аз имам приятелка с високо ТСХ и висок пролактин и точно заради пролактина няма Овулация. При мен слава богу пролактина е наред, въпреки че е на горна граница, но питах изрично и гинеколога и ендокринолога и казаха, че не виждат индикация за проблем!

# 451
rossti, сега ти погледнах графиката. Предстоят ти вълнуващииииии дни Simple Smile Успех!! Стискам палци.

Аз сега се връщам от зъболекар, по-точно ендодонт. Имах едни големи пломби, под които имаше възпаление и опасност от инфекция и решихме првантивно и най-добре да махаме нервите и да сложим коронки. Защото живот и здраве по време на бременност не е добре да се получават инфекции и да се налагат интервенции (макар че могат да се правят такива със специални упойки). Много се радвам, че най-накрая намерих зъболекари, от които съм доволна. Говорих и с личната такава и със специалиста надълго и нашироко за плановете и надеждите за бременност и как са свързани с денталното здраве и имаме хубав план как да действаме безопасно и умерено в следващите седмици на чакане така или иначе да се възстановя. Не е много свързано директно с бебеправене, но някакси ми дава посока да си канализирам енергията и да ми създава усещане, че нещо правя (колкото и да е субективно). Цял живот съм си патила от зъби макар перфектната хигиена, най-висока технология четка, специални пасти, ала-бала; накрая всичко опира до генетиката май. Поне съм благодарна, че имам достъп и възможност до такава добра грижа. Между другото, първата ми бременност колкото и да беше кратка се отрази веднага на венците ми, които станаха много чувствителни. Затова сега превантично гледам да го заздравя максимално, защото после трябва да се внимава и с това - не може например медицински води за уста и т.н.

Между другото, някоя друга от вас да е забелязала колко СТРАХОТНИ стават ноктите от фолиевата киселина?? Аз си купох Метафолин (еквивалента на Неофолик Мета в България) и сега направо не мога да си се нарадвам на ноктите Simple Smile. Винаги са ми били проблеми, а сега са здрави и растат толковааааа бързооооо.

# 452
Оооо не Елена, ние нищо не направихме този месец за съжаление, тъй като си имахме други проблеми! Sad Но мисля другия месец вече по-сериозно да се отнесем с нещата, а особено и ако лечението с л-тироксин е дало добри резултати, ще бъда много по-обнадеждена! Simple Smile
Айде следващия месец и вие вече да поработите  по въпроса и заедно да чакаме резултат! Hug

# 453
Оооо не Елена, ние нищо не направихме този месец за съжаление, тъй като си имахме други проблеми!
Нещо значи се обърках, извинявай. Аз мислех, че тепърва ще идва Овулация. Дано да сме заедно наистина следващият месец - аз си нямам и идея кога да чакам нито овулация, нито цикъл. Мислех си, че може би съм имала О понеже имах всичките си симптомни, но температурата не се вдигна, а и често в моята ситуация следва ановулаторен цикъл. Ама така или иначе не бързам особено. Искам истински да се възстановя на всички фронтове, най-вече емоционално.

# 454
Заповядайте едно есенно кафенце

Тази сутрин ми е едно романтично... Искам да си гушкам ММ, така че няма да пиша повече.

# 455
  • София
Добро утро  Hug

Estlar благодаря за кафенцето. И ние с ММ сега ще си пийваме нашето.

Теста тази сутрин беше 100% "-", хем си знаех, че ще е така, хем ми стана криво. А Т беше 37.2 и ме обнадежди, да ама не.

# 456
Ели, днес ти е 13-ти ден след овулация, повтори след 2 дни, ако БТ не спадне, според мен още има надежда.

# 457
Добро утро и от мен  Hug
На мен не ми е хич наред от няколко дни. Болят ме жестоко гърдите откакто ми дойде последния МЦ. Боли ме и корема, постоянно. Вчера направо бях парцал от болки. Погледнах си календара - оказа се, че са ми О. дните. Е хубаво, ама нали пия притовозачатъчни за задържания фоликул ?! Сутринта реших да премеря БТ да видя - 37 ?! Е нали не трябва да има О когато се питя хапчетата. Обърках се вече  ooooh!

# 458
  • планетата Земя
Добро утро

elistoilova,графиката ти е много хубава.Има още шанс да видиш 2 черти  Hug
Грахче,сподели за тези болки с АГ то.Не знам каква е нормалната БТ при прием на противозачатъчни,но има логика да не е висока,защото не трябва да имаш О.Ти кога ги почна?Да не би да си ги почнала след О

# 459
  • София
Estlar, ако Т се задържи до събота, тогава ще тествам, ще бъде 1 ден закъснение. Ще видим дали ще ми се появят ПМС утре. Преди се появяваха 1 ден преди да ми дойде, но последните месеци не се появяваха изобщо. Надеждата умира последна. Довечера и утре имам репетиции, така че ще се разнообразя и развеселя  Peace

Милена, благодаря  Simple Smile

grahche1, аз докато пиех хапчета всеки месец около О ми се подуваше корема, понякога даже си ме и наболяваше леко.

# 460
grahche1 аз съм пила противозачатъчни няколко години, имала съм месеци точно около деня на О - силни болки в яйчниците, подут корем, болезнени гърди абсолютни признаци, по които винаги съм си знаела точния ден на О откакто имам МЦ. Аз обаче пиех 3-фазни противозачатъчни, тоест такива, които съдържат различно количество хормон през различните дни от МЦ. На това отдавах признацити, които ме спохождаха около О. Иначе и аз бях разочарована, защото си мислех, че поне от това ще се отърва, но рядко съм имала месеци без абсолютно никакви признаци. Гърдите пак си ме боляха преди МЦ - абе все едно не пиех хапчета. Така, че не е невъзможно  Hug

# 461
Добро утро!
elistoilova  какъв тест прави? Да не е някой фалшив?
Estlar  благодаря за есенното кафенце. Звучиш по-спокойна.  Hug
InataCh  страхотно искам и аз в Сидни.   car003
elenna хубаво е, че се грижиш за зъбите си адекватно. В България повечето хора ходят на зъболекар само като ги заболи много. Пък и си е скъпичко.
Хубав ден!

# 462
Добро утрооо!
Явно днес е любовна сутрин, защото и аз се чувствам романтично, но за жалост делничните ангажименти не могат да чакат и телефона на милото звънна бързо-бързо. Wink
Ели - не вярвай много на тестове, а на факти - висока БТ за сега ... което е много, много добре, а и както виждам може и да ти е раничко за тестче  Praynig
Грахче - дано няма нещо плашещо!
Миленка, ленивик - как те, момичета!

Мен един кръст ме боли, ако знаете, не издържам вече. Днес мисля да се отправя към личната, да видим какво ще ме прави, ако трябва да ме праща някъде, на невролог. Силно ме съмнява, че мога да се окажа с дископатия. Sad Защото тези проблеми с кръста ги имам от повече от 1година, но напоследък стават все по-чести, а тази седмица, вече 3ти ден, не минава, а при една евентуална бременност, не знам, доколко може да попречи, но за болките ... със сигурност. Simple Smile Стискайте палци да няма нищо такова!

# 463
  • София
lenivik правих Sure Check касета.

toito да имам още шанс с тази Т. А на теб успех! Дано не се окаже това, което предполагаш  Hug

# 464
Milena, и аз така разсъждавам относно БТ и О. Започнах ги на 7 ден от от М.
То се е видяло, че ще изтрая до следващата М. и ще ходя да видя какво се случва...и естествено ще поготвя списъка с въпроси.
Благодаря, че споделихте как е било при вас момичета  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт