Може ли да се компенсира лошата дума към децата?

• 10 674
  • 115
  •   1
Отговори
# 45
Старите хора(направо да им се чудиш как са се справяли без психолози Crazy)казват:"Бий малко дупе,за да не биеш голямо дупище"..
Насилието срещу деца е криминално деяние  Peace
В доста държави се наказва и с лишаване от свобода.

Ооооо, пак започнаха превъзнасянията Close За какво насилие става дума Twisted Evil Та това е майка му, Боже мой....... Mr. Green
Не съм коментирала майката, а само цитат от едно мнение. Прочетете внимателно под кое изречение съм написала коментара си.  Peace

Да...прочетох го внимателно и....къде видяхте "криминалното деяние - насилие" в тази народна поговорка Laughing

# 46
Старите хора(направо да им се чудиш как са се справяли без психолози Crazy)казват:"Бий малко дупе,за да не биеш голямо дупище"..
Насилието срещу деца е криминално деяние  Peace
В доста държави се наказва и с лишаване от свобода.

Ооооо, пак започнаха превъзнасянията Close За какво насилие става дума Twisted Evil Та това е майка му, Боже мой....... Mr. Green
Не съм коментирала майката, а само цитат от едно мнение. Прочетете внимателно под кое изречение съм написала коментара си.  Peace

Да...прочетох го внимателно и....къде видяхте "криминалното деяние - насилие" в тази народна поговорка Laughing
Според Конвенсията за защита на детето, дори шамар, дори по-грубо бутане е физическо насилие.
В училище ни раздаваха книжки от Организацията за защита на детето.

Аз не мога да си представя моите родители дори и тон да ми повишат, камо ли грубо отношение.
Спомням си една случка, в която майка ми си поотпусна гласа, не мога да кажа, че е било крещене, по-скоро беше говор на по-висок тон. Направо и показах книжката и се засрами, втори път не повтори.

Прочетох преди малко съветите на Краси за поставяне на граници, ами страхотни са.

На авторката бих препоръчала горещо книгата Най-щастливото дете, авторът е Харви Карп.
Страхотни съвети, как да се справяме с проблемни деца.

# 47
theressa , браво на теб ! Rolling Eyes Да покажеш книжката на майка си ! Похвално !  Close

Подкрепям Екси . Peace
То от такива , дето плашат майките си с книжки , наоколо е пълно с невъзпитани деца . ooooh!

# 48
  • на брега на морето
.

# 49
  • София
Когато са малки - ДА! Но когато пораснат - НЕ!

# 50
Разбира се,че за малки дупета говорим не за дупища!
И не за побой!В никакъв случай нямам предвид това.

И честно казано....Ако 7 годишно ми устрои такъв театър,ще ме е срам да го ударя..Но бих си шибнал кухата кратуна с всичка сила у некой зид,па белки ми просветне къде,как и защо съм толкова закъснял с възпитанието.. Whistling
Защото такова поведение в дете на 7,говори за изпусната работа,а отказа за по-настоятелствени и безкомпромисни мерки от страна на родителя,само подхранват подобно поведение.

[Според Конвенсията за защита на детето, дори шамар, дори по-грубо бутане е физическо насилие.
Относно неквите смешни неадекватни институции..Моля ви..Аман от конвенции!!!!!!!

Кой има право да решава,кое е най-доброто за едно дете?М?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719789.0
Норвегия е просто пример..

Но замислете се..Правителствата искат от вас,удостоверение от психодиспансера,че сте годни психически,за да шофирате..
Е да де..Ама защо няма такъв тест,за желаещите да бъдат родители?М?
Колко психопати раждат деца,с цел да ги продадат,третират като роби,понякога и сексуални..Бият,пребиват,връзват кат животни с вериги..Продават в робство,просия и проституция..
Е,нали на правителствата много им пука,за скъпоценните ви деца?Тогава,защо са толкова неадекватни в превенциите?Истината,е,че няма институция,на която да и пука за човека,тъй,че тва с криминалното деяния си е просто фаза от целият дневен ред.Норвегия както казах е само пример..Начален проект..

Да се молим,денят в който подобна политика ще бъде глобална,да е мнооооого далечен!  

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 17:23 от eksipnos

# 51
  • София
Защото такова поведение в дете на 7,говори за изпусната работа,а отказа за по-настоятелствени и безкомпромисни мерки от страна на родителя,само подхранват подобно поведение.

Кой има право да решава,кое е най-доброто за едно дете?М?
Норвегия е просто пример..

Но замислете се..Правителствата искат от вас,удостоверение от психодиспансера,че сте годни психически,за да шофирате..
Ама защо няма такъв тест,за желаещите да бъдат родители?
Колко психопати раждат деца,с цел да ги продадат,третират като роби,понякога и сексуални..Бият,пребиват,връзват кат животни с вериги..Продават в робство,просия и проституция..
Е,нали на правителствата много им пука,за скъпоценните ви деца?Тогава,защо са толкова неадекватни в превенциите?Истината,е,че няма институция,на която да и пука за човека,тъй,че тва с криминалното деяния си е просто фаза от целият дневен ред.Норвегия както казах е само пример..Начален проект..

newsm10

Норвегия - та там нещата стоят по корено различен начин!

А колко педофили се гаврят с децата? Има ли такава статистика???
А колко дърти пергиши - сводници  склоняват невръстни деца да простотуират и то за жалки стотинки или за поредната доза.........или може би за патронче алкохол?!

# 52
Я прочетете:

Помните ли това..?

-Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.

-Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс.

-Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".

-Да отключваш с ключа, както ти е на врата.

"На ти две лукчета, че нямам да ти върна."

-Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.

-Да си разменяте подаръци в училище за Нова година

-Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.

-Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.

-Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.

-Да скачаш на ластик на улицата пред блока.

-Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба, прилежно скрит из дрехите.

-Да стоите до тъмно с децата навън и да си разказвате страшни истории за извънземни. След това се изпращате взаимно, защото умирате от страх

-Всеки възрастен, познат или не, да може да ти плесне един зад врата или да ти издърпа ухото, ако си направил нещо нередно, а майка ти не само няма да се възмути, че някой е пипнал безценното и чадо, което се държи като диване, ами и ще им благодари и после сама ще ти плесне един зад врата и ще ти издърпа ушите…

-Да си носиш стотинките в кожено портмоненце на врата.

-Да си "дежурен" до вратата на класната стая и да викаш: "Клас стани! Клас мирно!"

Някои от нас са видели тези неща и сме живяли това детство,втори само са чували за тях, а трети дори нямат представа. А това детство беше безценно.......

И след всичко това (а и благодарение на това) станахме ХОРА , мисля, добре възпитани и без "незаличими травми"  от подобно "насилие" Peace

# 53
  • София
адимар, за кое време говориш??? Та то отмина БЕЗВЪЗВРАТНО!

# 54
адимар, за кое време говориш??? Та то отмина БЕЗВЪЗВРАТНО!

Ами точно затова сме на тоя хал  Mr. Green Специално за подчертания от мен цитат - защо безвъзвратно измина това време? Ха  днес посмей да направиш забележка на някое дете пред майка му? Олелееее!  #2gunfire Докато майките треперят над отрочетата си - сакън дори тя да не му викне нито веднъж, камо ли пляс по дупето  Twisted Evil ( о,ужас , как е възможно Close), ще се радваме на такива резултати, т.е. пропуснати първите 7 години  Peace А точно те - първите 7 години, отминават БЕЗВЪЗВРАТНО  Naughty

# 55
Дами...Утопията е красиво нещо.. Grinning

За 6 години висене по-площадките,никога,ама никога не съм чул някоя мама да каже"Не блъскай,щото ще счупиш"..Нема такъв филм..Репликата е"Не блъскай по пързалката/люлката/или квото там е/,че ще се нараниш,а не ще разрушиш общата собственост и другите деца после няма да могат да я ползват.
Кво повече,има да се коментира.

Я прочетете:

Помните ли това..?

-Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.

-Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс.

-Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".

-Да отключваш с ключа, както ти е на врата.

"На ти две лукчета, че нямам да ти върна."

-Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.

-Да си разменяте подаръци в училище за Нова година

-Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.

-Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.

-Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.

-Да скачаш на ластик на улицата пред блока.

-Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба, прилежно скрит из дрехите.

-Да стоите до тъмно с децата навън и да си разказвате страшни истории за извънземни. След това се изпращате взаимно, защото умирате от страх

-Всеки възрастен, познат или не, да може да ти плесне един зад врата или да ти издърпа ухото, ако си направил нещо нередно, а майка ти не само няма да се възмути, че някой е пипнал безценното и чадо, което се държи като диване, ами и ще им благодари и после сама ще ти плесне един зад врата и ще ти издърпа ушите…

-Да си носиш стотинките в кожено портмоненце на врата.

-Да си "дежурен" до вратата на класната стая и да викаш: "Клас стани! Клас мирно!"

Някои от нас са видели тези неща и сме живяли това детство,втори само са чували за тях, а трети дори нямат представа. А това детство беше безценно.......

И след всичко това (а и благодарение на това) станахме ХОРА , мисля, добре възпитани и без "незаличими травми"  от подобно "насилие" Peace
Помня.Помня и как наште ме караха да помагам на бабичките от квартала.Помня и как са ми дърпали ухото,заради счупен джам..Наште не само не линчуваха и осъдиха наглеца,ами и заплатиха за счупения прозорец с парите от моята касичка..
 Joy Joy Joy Joy

# 56
  • София
Даааааааа, пропуснатите първи 7 дни,  а не първите 7 години! Изключително важни са!
Прави ли ви впечатление как майки с деца в колички най-нахално застават на пътя и гледат арогантно в очакване да им направиш път, а де факто, те са застанали така че пречат на минаващите? Много ме дразнят!
Децата, т.е. бебетата се възпитават още докато са в утробата на майката!

# 57
Спомням си една случка, в която майка ми си поотпусна гласа, не мога да кажа, че е било крещене, по-скоро беше говор на по-висок тон. Направо и показах книжката и се засрами, втори път не повтори.

Много страшна е била тая книжка, чак и си засрамила майка ти. Разсмя ме, мерси Laughing
Не виждам нищо нередно в повишаване на тон когато има нужда. Шамар съм отнасяла 2 пъти в живота си от майка ми и имаше защо. Не виждам с какво ми е навредило едно плясване.

# 58
Много сте прави, дори и крайно критичните, че аз заслужавам един шамар, за самоосъзнаване. Знам, че вината си е само моя.
Колкото до крайните мерки и възпитателните методи на нашите баби и дядовци - да, те са успешни, дотолкова доколкото са ни възпирали да правим забраненото - но само за пред тях. Моят дядо е точно последовател на този метод - мога да ви кажа, че дори и сега, на преклонна възраст нямам връзка с него и не мога да кажа, че някога сме били близки. Нито пък е близък с децата си. Нито пък ги е опазил от грешките им. От майка ми знам, че само е чакала да стане пълнолетна, за да се махне от тях. А пък за вуйчо ми да не говорим колко проблеми е правил като е поотраснал и вече не се е страхувал от авторитета на баща си. Така че аз лично предпочитам да намеря някакъв друг път, за да остана близка с децата си. Знам,че и моите методи не са правилни, усещам го и затова търся и други решения. Ако трябва и психолог ще потърся, не се срамувам да призная,че греша и имам нужда от помощ.
Не се сърдя, че някои ме съдят, аз това и очаквах като пуснах темата, но благодаря на тези, които ми дадоха наистина конструктивни съвети.   bouquet

# 59
 Djina , не си ли чувала термина "златна среда"?    Simple Smile
Възпитанието на децата не е или абсолютна свобода, както е при твоите, или всевъзможни забрани, които даваш като примери в рода си.
Трябва да знаеш/усещаш кога да си по-либерална и да отпускаш въжето, и кога да си безкомпромисна, ако нещо в поведението им не ти харесва.
Сама виждаш, че твоят метод не дава резултат.Както си видяла, че и използваният в рода ви също не води до добри резултати.
Не знам, честно казано , за разликите в отглеждането на близнаци.
Но при всички деца има едно основно правило, което обикновено има ефект:всяко дете се нуждае от сигурност, за да е спокойно.А тази сигурност идва от поставените правила/граници.Т.е. то знае какво може, какво не може и това му дава стабилност и спокойствие.Когато няма ясно установени правила на поведение, съвсем естествено е детето да се чувства объркано, несигурно какво може да си позволи и какво не, и да пробва различни методи на въздействие.И Воала, имате "непослушно/истерично/невъзпитано" дете.    Laughing   А на него просто не му е показано ясно и адекватно докъде може да стигне в претенциите си.
Т.е., "непослушното/невъзпитано" не се е родило такова, то просто е продукт на родителското "възпитание".

Общи условия

Активация на акаунт