Име за момиченце.

• 10 811
  • 170
  •   1
Отговори
# 120
Да, но когато вече са видяли бебката и им кажеш името е друго. Няма да има значение какво е името, ще е най-прекрасното! А, ние точно тази грешка направихме, иначе щеше да си е само Ива и досега. Защото това беше името, което бяхме избрали в самото начало. После вече вихрушката понесе и всички други. Всяко име е било поне за един ден „окончателното„.  ooooh! Joy И изборът не е много голям и се чувствам като притисната от нашето решение, че ще е на бабата. Не че имам много любими имена така или иначе, но сега като сме решили трябва да си е нещо такова.  newsm78

# 121
Аз съм казвала неведнъж в този подфорум, че свеки определяше нашия избор като пе*е*аски Mr. Green. Имахме три варианта, тя се опитваше да наложи 4-и - просто Иво, аз го отрязах защото ми е голо и несъдържателно. Отрязах и дословното, защото не ми харесва и името, и кръщаването дословно. ММ се включи накрая, на път за болницата, да си каже че пе*е*аското му харесва най-много и него избрахме. При свършен факт вече никой нищо не ти казва и няма такива реакции. В ежедневието хората по-лесно приемат по-странните и различни имена. Тук се получава едно сравнение, едно гледане под лупа.
Наскоро в детската ни заговори една жена, пита малкия как се казва и като й казах спонтанно възкликна 'какво хубаво име', а аз е така Shockedhahaha
На нас си ни харесва, обичам да се обръщам към него с цяло име. За евевнтуално второ няма да казвам на никого, освен таткото и подфорума Mr. Green

# 122
Да, но когато вече са видяли бебката и им кажеш името е друго. Няма да има значение какво е името, ще е най-прекрасното! А, ние точно тази грешка направихме, иначе щеше да си е само Ива и досега. Защото това беше името, което бяхме избрали в самото начало. После вече вихрушката понесе и всички други. Всяко име е било поне за един ден „окончателното„.  ooooh! Joy И изборът не е много голям и се чувствам като притисната от нашето решение, че ще е на бабата. Не че имам много любими имена така или иначе, но сега като сме решили трябва да си е нещо такова.  newsm78
Нека си остане Ива.  Peace
Дежи е права - кажете името при вече кръстено бебе и останалите да си гледат работата.

На нас си ни харесва, обичам да се обръщам към него с цяло име. За евевнтуално второ няма да казвам на никого, освен таткото и подфорума Mr. Green
Все едно на никой не си казала.  Mr. Green

# 123
Ама, много е гадно така да дават определения. Не знам дали бих направила така.. според мен, ако някой е избрал дадено име за детето си значи си го харесва няма нужда от определения или изречения от рода на „А, защо не...“. А, ние реално все се въртим около едни и същи имена. И те са 2-3, но как да се спра на едно, ако се опитам много да ги гледам както казахте под лупа се почва, едното нямало галено, другото било странно, третото мъжествено... Накрая оставаме без никое.  ooooh! И пак почвам да ги въртя.  Laughing Laughing А, не мога да го почувствам както ми давате съвет.  smile3511
Много ви благодаря, че оставате да ми слушате и коментирате вече досадните терзания.  Close  bouquet  bouquet  bouquet Това ми е помощ и утеха, дори и да не ме сведе до избор.  Hug

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 15:44 от kleopatra8

# 124
Клеопатра,на мен Ивена ми харесва най-много.Красиво име е.Нито свързвам името с вена(изобщо нямаше да се сетя,ако не беше го написала на първа страница),нито пък с певица някаква(не я знам тая певица значи,ще се поровя в нета ).Хем няма всяко трето дете да е с това име,хем не е странно.
Йоана ми харесва,но наистина няма хубаво галено име,бих използвала само Йоанка.Ива ми е много кратко,а ако е Ивена,може на гадено да си е Иве,Иви или както ти харесва.Мисълта ми е,че ще имате избор от към галени.
Дано до родилното да изберем  smile3506
Успех с избора!  Hug

# 125
Много благодаря за мнението, Мери, всяко ми е от полза. Като всяка мама не съм си мислила, че ще се допитам до непознати хора, но наистина ми помагате. Най-малкото като ви порева колко съм объркана.  hahaha
Надявам се да успеем да изберем, че най-мразя да съм неподготвена, не е по моя стил.  Laughing

Благодаря!   bouquet

# 126
Днес най-сетне натиснах таткото да ми каже сериозно за името. И познайте. Оказа се, че му харесва не това, което до сега ми е казвал. #Cussing out Той харесва името Ивайла.. А, аз още се разкъсвам между много, исках да заключа темата и да пусна наново анкетата, но не знам как и за това ще преправя анкетата и ще изтрия старите гласове за да може за последно вече да се гласува за едно. Като Йоана където уж каза, че му харесва отпада, защото предпочитал Ивайла пред Йоана. Благодаря за търпението ви! Просто сте златни!  Hug

Като цяло той също харесва имената, но най-много му харесвало Ивайла. Така ми каза. Crossing Arms
Понеже аз не мога изобщо да избера, остават неговите имена Ивайла или Ива? Той не може да избере едно от двете. А, аз харесвам и не харесвам всички ивоподобни еднакво...

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 17:06 от kleopatra8

# 127
Хаха, при вас е много весело!  Grinning Не се ядосвай, ММ до последно не казваше кое име му харесва. Всичко обръщаше на майтап - като го питам кое име му харесва, казваше - Хармония, Дездемона и какви ли не подобни. Close Чакаме новата анкета, за да се отчетем пак. Simple Smile

Отчетох се. Ива  Peace , но имам предчувствието, че ще се спрете на Ивайла. Crazy

# 128
А, весело е, ама така ме ядосва. Питах го хиляди пъти, но явно грешно съм поставяла въпроса си не знам. Като питам „Пенка харесва ли ти„ казва „Да, нека да остане то„  Shocked като пример давам. Ама, днес го напънах той да ми каже и каза, че от всички, които сме коментирали харесва най-много Ивайла и започнах да го питам „Ивайла повече от Ивена ли?„, „Ивайла повече от Йоана ли?„ и така като на малките деца, запъна само на Ивайла или Ива?! Много неочакван за мен избор. Даже му казах „Ама, сериозно?!„  Laughing

Та сега вече не знам. Което от двете да съм изберяла щял да е доволен.  ooooh! Мен ми се иска той да избере за да не ги сменям постоянно.  Laughing Но все пак останаха две, на косъм сме от избор. Дано!  ooooh!

# 129
Един глас от мен за Ивайла. Пък вие пак ще си й викате Ива  Simple Smile
Не съм фен на кратките имена с малки изключения. Ивайла ми е някак по-завършено.

# 130
И аз съм за Ивайла  Peace

# 131
Аз обаче нещо не мога да гласувам в анкетата  newsm78

# 132
Ох, не мога да я оправя тази анкета... и триста пъти редактирам да се гласува само за едно и пак може за двете.  Close Но не помня миналата тема как я докладвах за заключване и щях да пусна нова, ама...  Rolling Eyes

Не знам защо не може.  newsm78

# 133
  • UK
И аз не мога да гласувам. Ама ти колкото и анкети да пуснеш, аз все за Ива си гласувам. Simple Smile Щом му харесват тези двете, и на теб също, и не можете да изберете между двете, теглете чоп и това е. Какво толкова. По-лошо е когато на теб ти харесва едно, на него друго.

# 134
Но какво стана с Ивена? Cry И как така изведнъж Ивайла възкръсна от нищото? Grinning

Напълно сигурна ли сте, че искате дъщеричката ви да е кръстена на вашата майка? Комбинацията "Ив-" много ви задушава, само с буквата И нямате ли име, което повече ви харесва? Доколкото помня от предната тема, ако беше момче, щеше да бъде кръстено на дядо Костадин, ако не се лъжа? Знам, че е твърде късно да размисляте, но има ли женски имена с К, които ви допадат?

Всъщност, кое ви е най-любимото женско име? Като сте била малка, как сте искали да кръстите евентуалната си дъщеричка? Питам ви, понеже виждам, че имената с "Ив-" не са ви присърце... Извинете ме, ако греша.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт