Име за момиченце.

• 10 812
  • 170
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, вероятно ще ми повярвате, защото си показах колко съм смахната вече  Shocked Laughing ... та, теглихме чопLaughing Време беше.  Laughing Изтеглих Ива и едно листче падна на земята отворих и него за белята, но вътре пишеше пак Ива /имаше по няколко пъти едно и също име/.  Mr. Green bowuu Таткото каза „Хубаво българско име, не го сменяй повече„ Не знам дали ще успея, но ще опитам.  Hug Няма да заключа темата за да може, ако го сменя да се включите, може да измисля ново име като Вая например.  Laughing  Ххаха. Оставям темата за да ви информирам как ще се казва тази госпожица прословута.  Joy

Ще раждам нормално за сега, но доктора последния път ме озадачи като каза, че не знае дали ще мога да родя нормално заради размерите ми и тези на бебенцето.  #Crazy Ама, аз толкова съм зле, че първо исках секцио после нормално... сега и това не знам.  Laughing Аз ви казвам, че от както съм бременна не мога да взема решение за абсолютно нищо. Даже като избираме дрехи се е случвало да връщам някои в магазина.  Laughing Laughing Blush Дано това премине заедно с раждането! Дежи, вие избрали ли сте име? Виждам, че не ти остава много.  Hug

# 151
И аз съм за Ива.  Peace

Избирането на име на детето е приятна, но в същото време отговорна и нелека задача. Майката не просто избира кое да е име, а орисва рожбата си и ѝ предава своето послание чрез името. Сигурна съм, че ще усетите правилното име за вашата дъщеричка, без намесата на бащата, роднините и форума.  Hug

# 152
Оо, дай Боже! Ако го почувствам ще избера друго без да се колебая, но не вярвам в тези неща. Какво да му почувствам дали и отива или не.. Не знам... Просто трябва да се избере, но мислех, че е супер лесно. Просто избираш име, което харесваш, но когато си е за твоето гарже си до последната буква претенциозен. Много е трудно и на всички, които не са избрали име или са избрали и са влезнали в темата искам да кажа

не споделяйте името с никого! когато се роди тогава.

На нас това ни обърка много. Бяхме харесали единодушно името Ива, но ни казаха много голо име, кратко, просто. Веднага навлезнаха съмнения в главите ни. И решихме да е Ивелина, ето по-дълго име, да ама мен не ми харесва и за това не се задържа много време. И така за всяко следващо имаха претенции. Харесах Ивена и казах, че ще си е то, но пък тогава казаха „Ивена, вена като артерия„ Е подяволите!! Как да избереш. Та НЕ СПОДЕЛЯЙТЕ ИМЕТО, КОЕТО СТЕ ИЗБРАЛИ.  Shocked Смятам, че това беше най-голямата ни грешка и сега все ще съм със съмнения кое трябваше да избера, защото на никое никой не е доволен...

# 153
Ива изобщо не е голо! Да, кратко е, но това изобщо не го осакатява - малко са имената като него, които само в три букви съчетават смисъл, пожелание и мелодичност. Като чуя Ива си представям красиво, стройно момиче, с тънка кръшна снага. Същинска самодива!
Ха, неслучайно самодива завършва именно на Ива. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 22:51 от Либелул

# 154
  • UK
И аз свързвам Ива с тънка девойка, мисля заради върбата и сравненията с нея в народния фолклор.

Избрали сме, да, и никой не го знае освен форумът.  Laughing Доскоро продължавах да мисля и се надявах до края да измисля нещо още по-хубаво, но вече реших категорично. Казахме името на детето, той го повтаря няколко пъти, запомни го от първия път, много сладко го казва и на мен ми харесва все повече като го чувам от неговата уста.  Heart Eyes И като го попитам, казва, че му харесва.  Peace  Grinning И тримата с таткото сме единодушни в "харесването" на името.
И все още не съм го срещнала тук в отчетните и в списъците в сайта на детските градини и ясли. Беше ми станало почти изискване.  Simple Smile
Да се родят живи и здрави девойките, всъщност името няма никакво значение. Което и да избереш, ще ти е любимо после цял живот и ще вярваш, че няма по-красиво и никаква вена или артерия няма да ти се изпречва на красивите асоциации. 

# 155
Клео, верно много си се сбъркала. Успокой се малко, мисли за друго нещо - реши как искаш да родиш /то не че това е успокояващо, но също ти е много важно/, приготви дрешки, багаж за родилното, ако щеш не чети и тук. Пък след няколко дни може да се събудиш с името.

# 156
Ива си е много хубаво име и не е никак голо. А за това дали да споделим предварително името - ние веднага щом се спряхме на име (което беше малко преди да родя) го казахме на всички. Повечето не го харесаха - било старо, имало "л" и "р" и се произнасяло трудно, било като за възрастна жена, нямало галено име, нямало в родовете име с "в" и т.н. (Валерия е името), но аз казах, че изобщо не ми пука, на нас ни харесва и толкова. Не се меся в избора на другите, не позволявам да се месят и в моя! Close

# 157
Мисля, че хората намират косур на всяко име, ако им се каже преди да се роди детенцето. Не знам защо.. не го разбирам, вярно, че и аз все косурите им гледам и за това не мога да избера, но мисля, че постъпват много зле останалите като ни оплюха имената.  Laughing

Блу, права си, но и почивката не помага, просто е от хормоните. Никога не съм била такава.  Rolling Eyes Иначе и да изчакам да не го мисля нищо не се променя, защото вече всички са ми се набили в главата и всички ми харесват и не ми харесват по разни причини.  Laughing

Дежи, Лебелул, много ви благодаря за прекрасното представяне на името май можете да ме накарате всяко име да харесам с такива сладки приказки.   bouquet Благодаря на всички ви, че останахте.  Heart Eyes

# 158
Клео, защо си ги слагаш на сърцето негативните коментари. Щом не е дословно на свекъра/вата, значи каквото и да е, не е хубаво Naughty Laughing. Ако Ива ти е бил първият избор и двамат с МТ го харесвате, не се чуди повече. Всеки знае това име, не звучи съкратено или галено. Което и да избереш после ще ти стане любимо. Давай смело и не се влияй толкова от чуждите мнения.

# 159
Вампирка, благодаря! Ами, просто си изказват мненията много остро, а не да кажат просто „не ми харесва„. Иначе кръщаваме на моята майка, но коментарите са от всички, които са попитали как ще се казва и ако сме казали на този етап на кое име сме се спрели и се почват вече коментарите. Много ми е трудно по тази причина, че все пак искам да избера хубаво име, не само аз да си го харесвам. С Ивена е така примерно, таткото и аз си го харесваме, о останалите все казват „какво е това име„ ала бала. Та, за това оставих тези две имена, таткото каза, че от тях не може да се спре на едно и нека той избере името, че аз съм луда вече. Laughing

# 160
И аз гласувах за Ива - кратко, ясно, хубаво българско име, с имен ден. И моята представа е тънка и стройна девойка с дълги коси.

За мен Ваня също е вариант на Иванка. Но между Ива и Ваня избирам Ива. Peace

# 161
Естел, определено между Ива и Ваня и аз съм за Ива. Peace  bouquet

# 162
Клео,аз за това все си мълча като ме питат за името.На никой от семейството не съм каза дори и вариантите,от които ще избираме.Като се роди тогава.Не очаквам и да се зарадват особено на името  Laughing ама тяхна си работа.Това си е нашето бебче и ще си я кръстим както си искаме,на който не му харесва да си направи бебе и да си го кръщава,както си иска.Аз не се меся на никой и очаквам разбиране и от тях.
Имената ви са хубави.И Ива и Ивайла все са красиви имена.Няма от какво да се притесняваш,което и да е името,няма да сбъркате.Повтаряй си няколко дни Ива и виж какво ще мислиш тогава.Не мисли за другите,а само за Ива  Hug

# 163
  • UK
Аз съм сигурна, че майка ми няма да хареса името, което сме избрали и най вече затова крия от всички. Защото ако чуя предварително реакцията й, сигурно ще сменя избора, заради нея най ще ми е криво. Свекървата ще го хареса, защото е по-старичко и по-традиционно, но ще е много разочарована, че няма да е на нея и може да реши да мели нещо на главата на таткото до раждането. Сега си е ок, сега още не смее да пита, защото знае, че няма да й кажем, а после вече ням да посмее й да коментира нищо при свършен факт. За всички други не ми пука, ще свикнат, майка ми също.
Разпитвам познатите и близките ми за имената, които харесват, виждам, че колкото тук във форума едни имена се смятат за изтъркани, навън се харесват много и обратно. Стига ми, че тук се харесва избраното от мен име и ми е достатъчна подкрепата, която получих тук, не изпитвам нужда да питам за одобрение или мнение никой друг извън форума.

# 164
Така е Дежи! Важното е, че сте си харесали името, това е най-тъпото да го кажеш и да слушаш коментарите на околните хора, които са важни за теб.  Crossing Arms Защото наистина може да те накара да размислиш... А, реално всички ще свикнат с името затова е важно да е това, което харесвате. Тук наистина има мили хора, които щом успяват да подкрепят моята налудничава особа, то биха били от полза много на по-стабилни мами.  Laughing Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт