Интериорен стил по аматьорски16

• 55 856
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Гледам, гледам, сергиики не виждам  newsm78

# 301
  • Пловдив
Гледам, гледам, сергиики не виждам  newsm78
Червеничките Simple Smile

# 302
Това не са ли тенти на кафенета  newsm78
отдолу се виждат столове или пейки

# 303
  • Пловдив
Това не са ли тенти на кафенета  newsm78
отдолу се виждат столове или пейки
Кой както ги вижда Simple Smile

# 304
Със сигурност и сергийките няма да закъснеят! Имайки предвид, че мястото е туристическо. А очевидно подобни обекти не са предвидени, някак си. То и пейки не се виждат. Нито сянка. Абе...
Видяхте ли проекта за метростанция Искърско шосе???
Днес се възхитих!
Воала-

Ето и останалите

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 18:59 от Ванилия Мадагаскарска

# 305
Е как да няма места за сядане, там където има зеленина около църквата има амфитеатрални стълби, перфектно место за сядане

# 306
От моите познати се сещам кого приеха да учи архитектура и кого не приеха да учи архитектура. Просто това е логичният резултат. Peace

Като стана въпрос за архитектура сигурно тук е подходящо да се изфукам със сина на чичо Кръстник (кръстник на баща ми) и неговите произведения. Иван Иванов вече не е между живите.

http://www.6000times.com/2009/04/iwan-iwanoff-ten-of-perths-best-houses.html

Интересни сгради; допадат ми текстурите, които създава.

Относно студентите по архитектура,  не знам тяхна ли е вината, на преподавателите ли или на някаква странна нагласа, за мен необяснимо радваща се на крепко здраве, че всеки проект е сам за себе си, някакво уникално събитие, и следователно е логично той да е велик!
В спорни ситуации винаги съм била фен на фразата на Пол Ранд (не е архитект, графичен дизайнер е, но фразата си остава все така точна): ”Don't try to be original, just try to be good.”.
Мисля, че грандиозните "ремонти" в София имат огромна нужда от просто добресвършена работа и много по-малко стремеж към "разкрасяване" и оригиналничене.
Ето още един текст, който говори много ясно и точно по тези въпроси:

Скрит текст:
Следя внимателно всичко, което се публикува за архитектурното (и не само) образование. Най-много пишат по темата Стефан Попов, Благовест Вълков и Бойко Кадинов – и тримата от катедра „Обществени сгради”. Общото между тях (освен, че не се понасят взаимно) е, че виждат задачата на преподавателя по архитектура в това да намери и насърчи талантите, да ги отгледа (с помощта на своя и чуждия пример) с цел те да произведат гениални, знакови сгради, когато им дойде времето. Ако е възможно – още докато са студенти. Тези преподаватели никога не биха писали висока оценка на обикновен, добре обмислен и представен проект, в който няма нищо особено, нищо екстравагантно. Те самите неведнъж се изказаха в този смисъл.Аз смятам, че позицията на почитаемите професори е погрешна. Задачата на професионалното образование според мене беше да възпита (чрез безкомпромисна дисциплина) възможно най-широк кръг от рутинирани професионалисти, чиято цел не е да влязат в списанията, а да служат на обществото... по най-добрия възможен начин. Ако между тях има ярки таланти – сами ще избият отгоре – и никой не може да ги спре, ако не им се пречи (под)съзнателно. Там, където средното ниво е ниско, най-вече талантите нямат шанс – именно такова е нашето общество. От друга страна – какво е талантът – 90 % труд, 9 % късмет и 1 % искра Божия. Именно трудът обаче отсъства в студентските проекти и не за друго, а защото маниакалността се цени по-високо. За 35 години преподаване и още пет на студентската скамейка се нагледах на един и същ парадокс - 90 % от времето за проектиране отива в търсене на идеята (тоест – кеф), 9 % - за представяне и само 1 % - за усъвършенстване на проекта (тоест – копане). Това съотношение се запазва по-късно в практиката. Общественото мнение у нас е на мнение, че най-важно е творческото търсене. Моето мнение е, че намирането е много по-важно.

арх. Павел Попов

http://www.kab-sofia.bg/index.php?option=com_content&view=ar … 65&Itemid=999
Чела съм много разумни анализи в този смисъл и от Whata, които често споменаваме в тази тема и на които много симпатизирам, но сега не знам как да ги изровя от архива на блога им.

Съжалявам за голямото отклонение от същността на темата, но може би мотото да правим нещата повече добре, отколкото оригинално да успее пък да помогне на някого, който е объркан в избора на раиран тапет и камък за облицовка на едната стена. Wink

P.S. OMG, Ванилия.....!!!

# 307
  • Варна
[

При Жан Луи отново се вижда съчетаването на бяло- пудра с малко черно и сиво повече в случая. Богиня ти да не ги пусна по повод, че го споменах или стана случайно?!  Simple Smile  Ха-ха, и нали искахте да видите как се облича домакина на фона на интериора си?!  Laughing

Ауу, какъв мидсенчърски диван си има човека...!  Sad
Изобщо не разбирам за какво говориш, но нали богините са и малко вещици  Mr. Green

Ето още идеи за детски стаи. Дано само Диков не ги види.

И все пак, ако Диков реши да черпи идеи от нас, ето за него

# 308
И все пак, ако Диков реши да черпи идеи от нас, ето за него

Това си е едно готово кръгово с подлез и надлез.
Рибите символизират трафика, който върви като по вода.

# 309

Laughingауу същинско  шоколадче Милка Laughing

# 310
 offtopic

Отново имам нужда от помощ,но в друга материя,моля погледнете темата,която пуснах. Разчитам силно на вашите препоръки!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=743308.new#new

# 311
Моля, ви споделете някой бг сайт за мебели, искам да си поръчам конзолна маса не много голяма и нищо интересно не откривам.
В мебели Лейзи и  Конелиано, Екзотик Маркет

Ако покажеш някоя снимка как би искала да изглежда мога да се сетя и за други.

Трябва ми нещо като това на снимката с посочените размери, за да застане над едно тясно парно. Писах на няколко фирми, защото е ясно, че трябва по поръчка някойда го напарви, но не са ми отговорили все още. Ще опитам с тези Лейзи. Не държа да е 100% същото, но размерите са ми важни.

# 312
Благодаря ви за поздравленията и за всичко, което направихте за мен през изминалите месеци, най-вече за това,че ме изтърпяхте!!!!!!   bouquet

Ето две бързички и доста нескопосни снимки

Има още някои неща за дооправяне - да се монтира гръбче на червената част, лайсни и някакви други дреболии.
Изненадата за вас е,че в крайна сметка решихме - мъжа ми го реши - да възприемем разпределението,което вие ми предлагахте и така в крайния висок шкаф ще има вграден хладилник. Шкафът е правен по размерите на един модел Горение,но нямаме сега пари да го купим  Simple Smile и сега ползваме стария хладилник,който стои в друга стая. То като цяло кухнята все още не се експлоатира,понеже я монтираха миналата седмица,а аз си дойдох с бебето тук снощи и тепърва трябва да пренасям, подреждам и да се адаптирам към новите условия.

Трапезната маса, която мислех да боядисам в жълто или тъмно кафяво, в крайна сметка я боядисах в бяло като шкафовете,т.е фирмата я боядиса. Не ме кефи 100%, но е по-добре от преди и винаги може да се пребоядиса за нула време.

не съм снимала цялата стая умишлено,тъй като частта с дивана сега е отрупана с багажи и бебешки аксесоари  Embarassed  Laughing
Но съм доволна,че като цяло стаята не се смали и има достатъчно място за свободно движение,за игра на децата и т.н.
След довършителните работи по кухнята ми остава да подбера само текстила и аксесоарите. А, и телевизор. И осветителни тела.  Grinning

Браво за кухнята! Много дорбе се е получила! Само единственото което малко ме дразни е цветът на плота- текстура на камък ли е? Може би трябваше да е дюс и да е малко по-тъмен, като карамел или нуга.

# 313
Здравейте момичета!  Надявам се на малко съвети и помощ. И нашата кухня е почти готова, и тъй като е една стая- 23 кв.м с кухенски бокс и дневна, много ме притеснява как да съчетая нещата. Определено съм фен на Икеа, на скандинавския стил с  уютност и т.н, но не знам как да подбирам нещата.. Ако ги видя, ги харесам, но не бих искала да направя дома си кич. Кухнята е цвят слонова кост, стените в целия апартамент са 2 нюанса на моката, по-светло и по-тъмно.  http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.31758514. Колебая се относно обзавеждането в дневната част. Харесала съм от Икеа сериите Хемнес и Били, между които се колабая, но не знам дали ако взема бели, няма да стане прекалено светло всичко и дали няма да е грозна разликата между слоновата кост кухня и бялата част в дневната? 
http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.31778502 Бял Хемнес
http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.31778501 Сиво-кафяв Хемнес
http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.31778498 Пак бял вариант.

newsm78 Диван съм поръчала много приятен пясъчен цвят. Искам и да вкарам малко цвят..За пердета харесах dug egg цвят от Асда, и мисля да поръчам с такива възглавнички.
http://direct.asda.com/ASDA-Duck-Egg-Constance-Floral-Printed-Ey … R,default,pd.html

Ще съм благодарна на всякакви мнения и насоки.   bouquet

# 314
Аз съм за сиво- кафевия хемнес, ако е реален цвета на снимката мисля, че доста добре ще ти се включи, още повече и с тези пердета. Струва ми се, че със слоновата кост и моката ще направят много интелигентно монохромно излъчване, но много е важно дали наистина е толкова блед и студен цвета, да не е друго, по- различно?

Общи условия

Активация на акаунт