АВГУСТинки? Ко?! Не!

• 26 900
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • By the sea
Хахаха, страшно актуално заглавие  Joy Joy

И накарая една голяяяяяяяма   Hug на Лино - Самуил снощи заспа в 8 и половина и се събуди в 8 и 20 тази сутрин  Laughing
Е как става този номер Tired

Както се казва, не си прави големи планове да не ти мине бебе път хаха...Нали казах, че се поразболях, силна хрема, болки в гърлото, кашлица...Мъчих се с физ. разтвори, билкови сиропи и хапченца за гърло, чайове, гаргари и нищо...Тъкмо се позакрепих за ден и айде пак наново.. Та си взех един Хюмекс грип, че ми беше писнало да се влача като парцал 10 дена...А в него се съдържа псевдоефедрин, съответно преминава в кърмата..Викам си, ей сега е момента...3 дни благополучно заспиваше с шишето, след тия 3 дни не ще и да го вкуси, все едно отрова й давам...И айде пак на балкона...Даже не знам дали изсуква нещо, май е само за успокоение Tired Много ми е трудно приспиването иначе:ooooh: ooooh! ooooh! Просто не знам какво да правя, в чудо се виждам понякога Tired Защо така се получава, не мога да си обясня, сякаш спи много леко и аха-аха да я сложа в кошарката и се ококорва за секунди..През деня порядъчно се забавлява, играе на воля, спи си следобяда от 2 до 4, хапва доволно закуска, обяд, вечеря /напоследък се е превърнала в "Ина", непрекъснато си похапва и не отказва Laughing/..Само това вечерно заспиване.. ooooh! ooooh!

Биби, леко да му мине на Сашони Hug Hug

Брррр, и тук е много студено Shocked

# 106
Да се запиша рано-рано и да се оплача, че нямаме вода от вчера вечерта. Обаждам се преди малко и ми казват, че ще проверят  #Cussing out т.е. тепърва ще чакам да дойде водата, а съм на обчуение и след малко трябва да тръгвам  #Cussing out
За лекарствата и аз съм на мнение, че организма има естествени защитни реакции и предпочитам да дам възможност да се справи сам. Още като бебе бях против да се дават пробиотици и разни капки за колики така профилактично, понеже и без това били безвредни. Сега с последната сериозна хрема педиатърката изписа умкалор и един куп други боклуци - ами не ги дадох и детето се оправи, надявам се да не греша  Confused
Иначе заглавието е страшно, Блонди   bouquet  Joy Joy Joy
И сега с риск да ме заплюете още повече, мисля да сложа на Бела ваксина срещу варицела и хепатит А, някой друг  newsm78

# 107
Добро утро,

Днес май аз съм най-ранобудна. Приготви ли сме се с Емма, да я водя на детска и чакаме Марто да благоволи да се събуди, за да излизаме, но като гледам нещата отиват да го будя аз, а хич не обичам да им нарушавам съня.

Усмихнат ден мацки, напук на мрачното и студено време  Hug.

Вивиен, защо да те заплюем  newsm78 , всеки сам преценя какво е най-добро за детето му.

# 108
И сега с риск да ме заплюете още повече, мисля да сложа на Бела ваксина срещу варицела и хепатит А, някой друг  newsm78
Аз сега разбирам, че има такива ваксини  newsm78 Може ли малко инфо, кога се слагат? При педи ще ходим на 15 месеца и ще питам и той какво мисли. Знаеш ли колко струват?

И тук е голям студ, но аз Ина си я извеждам  Crossing Arms Ми то ще се побъркам иначе, аз сега се побърквам, въпреки, че все каня някоя приятелка да пием кафе, но това дете вече спи само на обед, иска постоянно да си играем  ooooh! За малко я извеждам де, но все пак си е разходка.
Вкъщи градусите са вече зимни - 21-22, а в спалнята и по-малко  Whistling Снощи пускахме климатика като я изкъпахме, че аз съм много бавна с мазането и обличането  Mr. Green

Довечера ще ви чета и ще пита, че Ина не се чува и сигурно някъде правя беля  Mr. Green

# 109
  • Варна
За ваксините - тази за варицела и аз я мислех, но ми идва скъпа - 300 лева ли, нещо такова беше за двата приема, ако не се лъжа Rolling Eyes ММ като чу и отказа категорично.
Пейпър,
и Борислав заспива много трудно и се буди лесно, аз считам за огромен успех, че поне понякога успявам да го приспя само като го гушкам, без да е увиснал на балкона.

# 110
  • София
Благодаря ви, момичета, дано мине леко на Сашката операцията.  Hug
На мен също ми се иска да сложа най-вече тази против варицела. Говорих с педиатърката, понеже ваксината я няма в БГ, иска да й се преведе много добре листовката.

# 111
  • София
Много болнички, да оздравяват бързо Hug
Би-би, стискаме палци всичко със Сашко да е наред Hug
Виви, и аз не съм запозната много с тях, но няма да слагам нищо незадължително Flutter
Да, знаете, че вчера са превели парите, понеже виждам че сте обсъждали, аз днес разбрах де, като си проверих с кода, та вече са си режийните 310лв Laughing
Страхотни обувчици сте си харесали Flutter Блонди, на мен много ми хареса една блузка или жилетчица беше с една писанка (от първите още, които показа), Софи - и твоята рокля е страхотна Flutter
Елси, честито ви проходили крачета  Hug Гледах снимките ви - страхотни сте, цялото семейство изглеждате толкова щастливи, така че изобщо не вярвам на тези приказки, които говориш Crossing Arms Hug За очите на Криси няма да говоря, там достатъчно всички са казали Flutter
Аз днес поръчах кухня за първи път от Ян Бибиян, дори вече ми го доставиха - в 7 и 15  #Crazy Много добро впечатление ми направи, опаковано, пише съдържание, калории и т.н. , но ще го видим после Flutter Иначе му взех Вип защото ми се струва много интересно, и за утре съм му поръчала - ще има супа от токачка, днес пък основното е агнешко със спанак, тъкмо ще го вкарам, че още не съм : Embarassed
Екзо, стискам палци всичко да е наред с изследването ти и скоро и ти да си намериш работа Hug

# 112
  • София - град
Моята педи , каза че най-добре се понася варицелата от деца след 1 и 6 месеца до 3-4 години. Не е чак толкова страшно аз не виждам смисъл да се слага... Децата не я карат като възрастните и това е факт! Мъжа ми разви пневмония, имаше усложнения ,а на Емма й мина за една седмица, приеха ни в инфекциозна за да се презастраховат понеже беше с висока температура /а и получават пари от държавата!!!/  Ако трябваше да избирам аз лично не бих ложила ваксината.... Нали знаете че като сложите ваксината тя ще си се разболее.... Както с морбилито... слагаме ваксината и чакаме пъпките след определен период...  Rolling Eyes  И пак не е гаранция че като си възрастен ще я изкараш тежко. Аз я карах с общо 10 пъпки и почти без температура , мина ми като на Емма.... за една седмица. Сега нито белези нито петна имам  Party

# 113
  • Варна
И Софи е права, при децата уж минава леко... Обаче ако не съм я изкарала като дете май не бих рискувала да я карам като възрастна, дали може и на големи да се слага тази ваксина?
Белверде,
малии, супа от токачка Crazy И аз вчера гледах менюто на една частна кухня, от която сестра ми взема за племенницата - имаше агнешка супа, броколи с 3 вида сирене... красоти Simple Smile Агнешко и аз не съм въвеждала, у нашта кухня няма такива екзотики Joy Като приключа пюретата, с които се бях заредила преди да запиша Бобо на кухня може да му взема да опита и агнешко.
Биби,
аз кво съм чела, пропуснала съм за Сашето. Палци и от мен. Кога ще го оперират? Ще мине и замине Hug

# 114
Вивиен - аз  Simple Smile Много отдавна съм го казала, че за варицела ще слагам задължително. Особено пък на момиче, което няма гаранции, че ще изкара болестта като малко и недай Боже бременно да се разболее, не искам рискове излишни  Simple Smile И не, не е вярно, Софи, че с ваксината се разболява, няма никакви реакции  Simple Smile Ти я изкара леко, а ТМ лежа в болница и ти писа колко е зле  Wink За хепатит А на Криско сложих, защото се прибирахме често в БГ в момент, когато доста върлуваше, но понеже тук няма с Камелия ще я пропусна  Peace
У тук е платена ваксината, но касата поема повечето, за нас отиват около 50-тина евро. Ама и 500 да са, пак щях да я сложа  Peace
Всеки решава, аз само споделям  Hug

Би би, аз мога да ти преведа тукашната листовка, ама не знам педи дали ще се довери така. Ако решиш - казвай   Simple Smile

# 115
  • Варна
В крайна сметка тази ваксина (за варицела) не може да се постави на възрастен, така ли?

# 116
привет,

ние сме добре, не се налага антибиотик и ни предписаха две бебешки капки за нос и да продължаваме със сироп за кашлица. Капките са на основата на физиологичен разтвор, а сиропа е стандартен. Взеха му секрет от носа за всеки случай, но според лекарката до 3-4 дни трябва да сме тип топ. По този случай реших ние да пропуснем прибирането до БГ и ММ ще се прибира сам. Ще има да го мисля, ама ох ще мине и замине.

отиваме да пием кафенце и после на площадката, надявам се да няма деца Simple Smile аривидерчи

# 117
  • София
Месечинке, след 10.10. ще бъде, живот и здраве. За възрастен нямам идея дали може.
Както каза Софи, в повечето случаи децата изкарват по-леко варицелата. Но тя дава отражения или усложнения и защо да я карат ако може да не я карат. 
Блонди, благодаря за предложението, ще ти кажа като тръгнем в тази посока, ти мислиш ли да слагаш? Аз още го мисля.

# 118
Месечинке,може  Peace Например искащи да забременеят, но които не са я карали, могат да се ваксинират и трябва да изчакат мин 3 месеца и тогава да започват с опитите  Simple Smile

Блонди, благодаря за предложението, ще ти кажа като тръгнем в тази посока, ти мислиш ли да слагаш? Аз още го мисля.

Задължително, ама чакам декември да минат последните ваксинации преди 6г, малко почивка и ще я сложим  Simple Smile

# 119
  • Варна
Блонди Hug
Момичета, сега зачетох една тема и се присетих за вигантола - вие ще давате ли тази зима? Съвсем ми се беше изпарило от главата, а сега се замислих трябва ли да се дава все още профилактично или не?

Общи условия

Активация на акаунт