АВГУСТинки? Ко?! Не!

• 26 904
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Месечинке, бяхме навън на една пейка и го бях взела в мен и му обувах чорапите и тоя ми ти акробат как се извъртя, направо като риба ми се хлъзна между ръцете и падна надолу с главата  ooooh!
Койчева, Вал, дано бързо се оправят бебоците  Hug
Койчева, честити крачета. А защо трябва ти да го слагаш прав, не се ли изправя сам  newsm78

# 136
  • Обетованата земя
Още едно сополиво зайче в отбора...и то пак заради акъла на майка си!  Rolling Eyes Вчера такова хубаво време беше цял ден, слънчице, и с Матеа 6 часа откарахме в разходки, накрая се забихме в един търговски център далеч от нас и като излязох един вятър, едно чудо, а тя по тънко анцугче и тънко шушляково якенце.  Имах две жилетки в чантата, имах и дъждобран да спре вятъра, обаче пусто все ми е жега и усетох че е студено чак като стигнахме до вкъщи. Като ме втресе мен, ужас. Бързо я мушнах под горещия душ, натоплих я, облякох я дебело и заспа. Обаче не ни се разминаха сополките и през нощтта я чух още как й хърка нослето. Нали приема коластра, та успя се размине до тук, вкъщи батко й кашля от една седмица, сополив, баща й кашля, аз кашлям най-много-като магаре, особено сутрин и вечер, също от седмица.
Най-странното е, че както миналия месец когато й текна носа пак, защото стоя пред един климатик (пак заради мен  Rolling Eyes), тогава сънувах два самолета които се разбиват до мен и на другия ден и двамата бяха със сополи, сега този месец аналогично, сънувах предната вечер един самолет без предница, който се разби пак на метри от мен, и хоп цъфна сополива снощи. Вече не искам да сънувам разбиващи се самолетииииии  ooooh! Иначе както Лино писа, ние сигуно 12 пъти в годината сме със сополи, всеки месец почти малката се разписва с течащо носле.  Crazy

Бюти, "като че са златни"  hahaha
Стискам палци за листовките!  Hug Анди голям калпазанчо!  Mr. Green

За варицелата, надявам се малката да я изкара като малка. Simple Smile Няма да ваксинирам. Ваксините вече няма да ги обсъждам тук. Simple Smile Всеки си преценя, инфо има много.  Peace
Вит. Д не съм давала от края на пролетта, не че и тогава бях редовна, май няма да давам повече.  Peace
Днес сигурно ще си стоим вкъщи, че е студ, а сме сополиви. Миланова, не си си въобразявала, вчера до към 4 часа беше супер приятно времето, но след това настъпи изведнъж адски студ, затова и днес сме прецакани и със сополи...

# 137
Доколкото съм се информирала дори и да сложиш ваксина, например за варицела не е гаранция, че няма да се разболееш, също така имунитета дали ще бъде 1,2,5 или 10 години, това също никой не знае. Ако я изкараш случайно имунитета е до живот.
Е то ако е така няма да сложа  Crazy Ако е до живот да, но ако имунитета е 10 години, то по-добре сега да се разболее.

# 138
Какво излезе сега - най-кърмените бебета най-болнави  Crazy hahaha  Hug После нека някой ме убеждава, че кърмата пазела - дръжки  Rolling Eyes

# 139
Какво излезе сега - най-кърмените бебета най-болнави  Crazy hahaha  Hug После нека някой ме убеждава, че кърмата пазела - дръжки  Rolling Eyes
Ааа, Блонди, моето се разболя само веднъж като приключихме с кърменето  Naughty Когато беше с температура и обрив.
Не вярвам, че заради кърменето не се е разболявала де  Laughing Чак пък да е толкова лечебна тая кърма....  Mr. Green

# 140
Момичета, ми на мен ми се струва, че 12-14 пъти на година си е много да са болни. Това значи всеки месец  newsm78 . Нашата докторка казва, че до 5-6 пъти годишно е нормално да има неразположения.

# 141
  • Варна
Според моята логика кърменето може да предпази детето евентуално от някой вирус, който майката е прихванала или поне с който се е срещнала и организмът и е преборил. Т.е. с кърмата се предават антитела, но образувани в момента, иначе не ми се връзва. А пък да има ефект от кърменето не знам си колко време по-късно... абсурд.
Борислав е имал сополи три пъти и толкова, според мен не е болнав. Но не го отдавам на кърменето де, в ранните месеци може би, но сега едва ли.
За имунитета от варицела - мисля, че някои организми просто не изграждат траен такъв, все едно дали след ваксинация или след преболедуване. Чувала съм за случаи, в които повтаря, но това са по-скоро изключения. Излиза, че за да ни е мирна главата е добре да се направят изследвания за антитела при планиране на бременност примерно.

# 142
  • Обетованата земя
Е, тя кърмата не е всесилна. Предава антитела, но от болестите които майката е карала. И има много други ползи в дългосрочен аспект. И не само това...да не изброявам познатите неща.
 Но ако си държиш бебето на вятъра 40 минути, или пред ледено студен климатик, няма как да ти го предпази кърмата.  Crazy И като имаш батко да ти носи букет от буби, познати и непознати вкъщи, все някоя ще си я хареса малката.  Whistling
 Аз не се плаша от сополи, даже ако трябва да съм честна искам да сополясва и да се сблъсква с вирусите, за да си изгради някакъв имунитет, и догодина евентуално като тръгне на ясла да има някакъв "опит".  Mr. Green Важното е нещата да стигат само до сополясване, и да не се задълбочават, че тогава вече е кофти работата.  Peace

# 143
Ама от сополи до сополи има разлика  Crazy ако си течат спокойно и не я притесняват нищо не пречи да ги влачи 2 седмици, ама ако не може да диша, да яде, да спи и прочие от тях  Crazy Иначе и аз виждам как кърмени бебета боледуват повече и обратно, не е до кърма, а до дете  Party

# 144
Моите не са кърмени изобщо, Теди досега ми е била 1-2 пъти с течащо носле за по 2-3 дни максимум, а Санди..даже не искам да го коментирам колко пъти е боледувал. Е на какво се дължи? Облечени са еднакво, ядът еднаква храна, всичко е 1:1. Просто  си е до имунитет явно. Четох някъде преди време, че хората със светла  кожа и очи усвоявали по-добре вит.Д от слънцето и затова били по-здрави. Колко е вярно не знам, но при нас е точно така. Санди е като циганче и все е болен, Теди руса, синеока и с прозрачна кожа и е по-здрава (пък е слаба на скелет).
Бютка, падат, стават и продължават  Hug, по-кофти се чувстваме ние като майки.

# 145
  • Обетованата земя
Казват, че светлите деца са по-предразположени към алергии.

# 146
айде аз пак да се разпиша ни в клин ни в ръкав Simple Smile) сайтът ми е готов, заповядайте да го разгледате http://www.myweekendjourneys.com/ Simple Smile ще се радвам на отзиви Simple Smile Само да отбележа че това далеч не е всичко, имам да добавям и добавям колкото ми душа иска Simple Smile

после ще пиша пак, че правя спаначена супа Simple Smile

# 147
Месечинка може на възрастен да се слага ваксината.
Ами то ако вземем да мислим така ако това, ако онова стане след време по тази логика не трябва да излизаме на улицата че кола може да ни блъсне или да ни падне саксия на главата или както се случи наскоро на жената на един българин в Канада седейки на пейката в парка и пада дърво на главата, почива на място бременна в 6- месец. Лека и пръст на нея и малкото ангелче Cry Та исках да кажа че не съм против ваксините, но човек никога от нищо не е застрахован и не знаеш от къде ще ти дойде и не можем да предвидим всичко

# 148
  • Варна
Охххх, Блед Heart Eyes
Последните снимки ли са от острова? Ние така и не отидохме до него. А снимка на такава спирка и аз имам Laughing Боже, много е красива тази Словения. Сега ще разгледам и останалите.

# 149
  • Обетованата земя
Коралче, браво за сайта, ще го разгледам. Simple Smile
Лино, как ме подсети че не съм ви разказала какво ми се случи преди 10тина дни. Разхождам си се с децата, аз бутам количката, а Иво изостанал малко назад, на 2 метра зад мен, с камиона и се спирам да го изчакам и поглеждам назад, с периферията на окото си виждам как от дървото нещо пада и между нас падна един голям клон от дървото. Една продавачка стоеше наблизо и само каза-Какъв късмет! Не ми се мисли какво можеше да стане, само се радвам че всички сме живи и здрави... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт