Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 76 872
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Наведнъж може да се поръча само 1 чашка. Аз съм поръчвала от 3-те вида, но в интервал от няколко месеца. За течен и за мегаперлите съм показала какви са, за праха са като каничката на Малката лисичка.

# 526
В нашата Била има и течен My Forest, но 12 лева за 20 пранета ми се струва много (та той е по-скъп от Ариел и Персил), а не ми вдъхва доверие... Иначе днес в Кауфланд са дали на мама пакетче мостичка на прах Бинго 2в1. Нямам търпение да го пробвам.

# 527
  • Русе
Днес в Кауфланд минах покрай омекотителите и ми направи впечетление, че бялото Коколино е с различни лепенки и вече всичките видове са на гърба с надпис и на български. Това дали няма да се отрази и на качеството на омекотителите newsm78 Този, който си купих в неделя от промоцията в Кауфланд, а и преди двулитровия ми от МЕТРО бяха с допълнителна лепенка на български език.
И още нещо - цената за 1 л. беше 4,19 лв. Преди не бяха ли към 3,70/3,80 лв.?

# 528
Да ви напиша пресни впечатления от новия прах на Фикосота My Forest.

Прахът е изцяло бял, без цветни гранули. Добре гранулиран, сух, сипе се както трябва, при което не се вдигат ситни частички, които могат да се вдишат.
Ароматът е изключително силен и остър, по моему - на лимон или смес от някакви цитруси. По време на пране в помещението, където е пералнята се усеща ароматът на праха. След изпиране дрехите имат аромат, който след изсъхване изчезва почти напълно. Почти, защото на някои дрехи остава, съвсем лек.

И така, прахът се разтваря изключително добре и бързо. В пералня не прави абсолютно никаква пяна, буквално човек се зачудва дали е сложил прах - това е нещо положително. Плакне се много добре и без остатъци при последното изплакване.

Предвид, че не съдържа абсолютно никакви синтетични ПАВ, а само сапун, имах притеснения да не оставя някакви налепи по пералнята или дрехите. Няма как да видя състава, но определено има огромна разлика между това да настържеш сапун в пералнята и да ползваш праха My Forest. Във всеки случай, опасенията ми не се сбъднаха и прахът не оставя абсолютно никакви следи по пералнята: специално обследвах достъпните части.

Относно изпирането, което е и най-важното, трябва да ви кажа, че се справя изключително добре. Всички бели дрехи (чаршафи, кърпи, ризи, бельо) - блестят; бели чорапи - изпрани; кухненските кърпи, доста лекьосани - без следа от петната и цялостното замърсяване, получаващо се от непрекъснатото бърсане на ръце.

Като цяло съм доволна от праха и бих го препоръчала.

# 529
Гес , благодаря за информацията  Hug

# 530
Гес, предполагам си прала на 60 градуса. Смяташ ли, че така добре ще се справи праха и при по-ниска температура за деликатни материи?

# 531
Не знам, ще пробвам по-нататък.

Само да ви кажа, че и в Кауфланд има My Forerst. Има трите вида прах (бяло, цветно и fresh air) и течен за цветно. Цена - 10.99 лв.

wdv, че Ариел и Персил също струват 11 - 12 лева в зависимост от магазина, в Пикадили са и по-скъпи. В Кауфланд Персил е около 12 лева, Ариел е 11 лева редовна цена. Така че My Forest не е много по-скъп от тях.

# 532
  • София
Здравейте,
Омо прахообразно за цветно в лидъл,дали си заслужава?

# 533
  • Русе
Здравейте,
Омо прахообразно за цветно в лидъл,дали си заслужава?

Ще споделя, че другата седмица в Лидл ще има ОМО на промоция. Не си го купувайте. Ето как изглежда тук. Много е изгодно, но не струва (поне прахът).
и течния не струвал. Братовчедка ми се оплака, че не изпирал добре обикновени петна.

Четете бе хора преди да питате Peace

# 534
  • София
Не е културно да се говори на "бе"!
Все пак,  bouquet за отговора.

# 535
Имам проблем Crossing Arms На дрехите на дъщеря ми(2-3 блузка всъщност) след изпиране се появиха едни сини петна,на една малко повече има като боядисано седи Thinking Ок,първо си помислих,че може да е пуснало нещо,НО дрехите са ѝ едни и същи,няма нова дреха в прането,а и ако беше боядисано може би щеше да има по повече дрехи newsm78 Пера от известно време само с Тео бебе(зелено),но миналата седмица(мисля,че почти и тогава беше,не помня) взех новото Тео бебе(пак зелено де)  - та дали може да е от него newsm78 Да не се разтварят добре примерно гранулките? Мислех да не цапа нещо самата пералня - но не,другите дрехи (нашите) нищо им няма newsm78 Thinking  33uu
От какво може да е?

# 536
Имам проблем Crossing Arms На дрехите на дъщеря ми(2-3 блузка всъщност) след изпиране се появиха едни сини петна,на една малко повече има като боядисано седи Thinking Ок,първо си помислих,че може да е пуснало нещо,НО дрехите са ѝ едни и същи,няма нова дреха в прането,а и ако беше боядисано може би щеше да има по повече дрехи newsm78 Пера от известно време само с Тео бебе(зелено),но миналата седмица(мисля,че почти и тогава беше,не помня) взех новото Тео бебе(пак зелено де)  - та дали може да е от него newsm78 Да не се разтварят добре примерно гранулките? Мислех да не цапа нещо самата пералня - но не,другите дрехи (нашите) нищо им няма newsm78 Thinking  33uu
От какво може да е?

И на мен ми се появяват разни сини петна по белите дрехи, аз предполагам, че може да е от омекотителя, който е син на цвят. Не знам какво е и как се появява. Не е всеки път и не по всички дрехи. Как си избира, не знам Rolling Eyes .

# 537
Омекотителят е бял на Тео пак.Не съм го сменяла него. Peace

# 538
По принцип гранулките в праховете за пране са оцветени с такова багрило, което не може да изцапа дрехите при нормални условия, да не говорим, че тези гранулки се разтварят страшно бързо. Същото се отнася и за геловете и омекотителите. Примерно ако пералнята е много пълна, може се приеме, че някоя цветна гранула се е лепнала, не се е разтворила и е изцапала, но в такъв случай би трябвало да имаш и бели следи от прах. Какъв размер са горе-долу тези петна? При следващо пране изпират ли се? Най-лесният начин да разбереш дали е от Тео бебе е да смениш праха за известно време. Или слагай по-малко дрехи, за да има в барабана място дрехите да се движат свободно и прахът да се разтвори хубаво.

# 539
При следващо пране- не се изпраха Thinking На 2 блузки са като по-големи точки/капки/или малки петна,а на 1-та са си направо ивици,все едно наистина е боядисана,но няма от какво.Няма различна дреха,че и синя Crossing Arms Количеството на дрехите е едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт