Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 76 830
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Хайде де! 38 страници да се изчетат, за да не би случайно някъде да е споменат лидълския ОМО. Confused Вие правите ли го примерно в други теми?
Сега, ОМО от Лидл не е чак толкова лош (за праха говоря, течния не съм ползвала), но не е това, което се очаква от ОМО. Някакъв много странен е. Не изпира петна, не избелва добре, но общо замърсяване маха сносно - последното всички прахове го правят. За да ми избелва добре, трябва да му слагам добавка. Нашият по супермаркетите е в пъти по-добър, макар че лидълският е правен за Германия, а пък нашият - за нашите ширини. Обаче ако нямате някакви петна и перете повече светли цветни дрехи, които са нормално замърсени, за цената си е добър. 24 ст. на пране си е супер.
Гес, за себе си съм забелязала, че когато има промоция на даден прах за пране, задължително тук или в лидълската, кауфландската и т.н. тема се обсъжда. Аз първо бих прочета няколко страници назад и ако не намеря ще питам(срам не срам).
ОМО е произведен за Германия, но от роднини, които живеят там знам, че за германците това е нисък клас прах. Казаха ми го още през август месец, когато го пуснаха за първи път в ЛИДЛ.
На някои пък може да им хареса. Например снощи семейство в ЛИДЛ се чудеха на ОМО. Споделих им, че съм чувала недотам добри отзиви, а те ме попитаха дали ще е по-добър от Рекс, защото перяли с него и били доволни. Отговорих им, че за мен критерия е Ариел и в такъв случай не мога да съм им от полза.
За нашия - и на мен ми е фаворит  Peace

# 571
  • София
Мога ли да изпера в пералнята олекотена завивка завивка с гъши пух?
Пералнята ми е Уърпул 6кг., завивката е доооста тежичка. Не съм я мерила, но 5-6кг. има със сигурност.
Дали няма да прецакам мотора newsm78
Накой да е прал или сушил подобно чудо? Simple Smile

# 572
Аз пък нямам нерви да ровя и търся с гугъл само за този сайт. Винаги излиза нещо.
viki_1974, за мен е почти на едно ниво с Рекс. Е, може да е малко по-добър, но със сигурност не отива по качество към междинния клас (аналози Тайд, Тема, Бинго). Ако говорим за германски марки, то по-скоро е конкуренция на Шпее отколкото на Вайсе рийзе.

~honey~, ако завивката позволява пране в пералня, можеш. Перата не поемат много вода и не става толкова тежко. Аз нямам пухена завивка, но съдя от пухени якета. Ама нека и друг да каже.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 12:28 от Guess Who

# 573

Хайде де! 38 страници да се изчетат, за да не би случайно някъде да е споменат лидълския ОМО. Confused Вие правите ли го примерно в други теми?
Аз да  Blush
Първо чета, търся с търсачката и тогава питам  Simple Smile
Дразня се на въпроси задавани на всяка страница, но ги подминавам. Чак се чудя на хлъднокръвието , с което отговаряте тук и в други теми   bouquet Похвално е  Simple Smile

# 574
  • София
~honey~, ако завивката позволява пране в пералня, можеш. Перата не поемат много вода и не става толкова тежко. Аз нямам пухена завивка, но съдя от пухени якета. Ама нека и друг да каже.
[/quote]

Гес, благодаря за бързия отговор  bouquet
Завивката ми е тази [http://desito.eu/sof/92--.html]. В описанието на продукта пише, че може да се пере в пералня до 40 градуса, но се притеснявам поради големия обем /200х220/ и това, че суха тежи много.
В темата беше писано някъде, че някои слагат и тенис топка, за да не позволява на перушината да се слепва....идеи?

# 575
Според мен се заблуждаваш, че тежи 5-6 кг. Измери я на кантара най-добре. Аз имам юргани от старите, с вата, които тежат толкова. Перата и пухът са леки.

В края на краищата, ако те е страх в пералнята, можеш да я дадеш на химическо. Гледам, че е позволено. А в пералнята трябва да е на цикъл синтетика (ваничката е подчертана с една черта). Завивката е капитонирана и предполагам, че перата няма да се съберат в единия край.

Ох, чакай да пише и някой друг най-добре.

# 576
  • София - Рим и обратно
Прала съм завивки от гъши пух на 30 градуса с препарат-балсам за вълна, на някоя кратка програма. НЯма никакъв проблем. Аз обаче го правя това упражнение напролет, преди да ги прибера, за да постоят на слънце.

# 577
  • София
Според мен се заблуждаваш, че тежи 5-6 кг. Измери я на кантара най-добре. Аз имам юргани от старите, с вата, които тежат толкова. Перата и пухът са леки.

В края на краищата, ако те е страх в пералнята, можеш да я дадеш на химическо. Гледам, че е позволено. А в пералнята трябва да е на цикъл синтетика (ваничката е подчертана с една черта). Завивката е капитонирана и предполагам, че перата няма да се съберат в единия край.

Ох, чакай да пише и някой друг най-добре.

Гес, може и да си права, че не тeжи толкова, но на мен ми се струва бая:)
Нямам кантар вкъщи (за да не се ядосвам всеки път като се кача на него  Grinning), но довечера ще питам любимия той да си каже мнението за теглото на завивката:)

На цикъл синтетика казваш да я пусна? Аз се чудех за някоя от по-бързите програми - 40 градуса за 49 минути  newsm78

# 578
Така е по указанията в линка, който даде - синтетика на 40°. Тези програми са по-кратки, но пълнят и повече вода, по деликатни са и центрофугата е по слаба и деликатна.

# 579
  • София
Прала съм завивки от гъши пух на 30 градуса с препарат-балсам за вълна, на някоя кратка програма. НЯма никакъв проблем. Аз обаче го правя това упражнение напролет, преди да ги прибера, за да постоят на слънце.

Кафе с мед, интересно предложение Wink
Имам течен Persil за деликатни тъкани (розова опаковка) - може от него да сложа.
И аз исках напролет да я изпера, но нещо се замотах и сега като я извадих за по-студеното време -нещо ми мирише на застояло и неприятно.
Мисля да не я простирам, а направо в сушилнята да я метна....

# 580
  • София - Рим и обратно
Да, задължително използвам препарат за деликатни или вълнени дрехи. И омекотител също.
Сушилня нямам и не знам Peace. Простирам ги "легнали", за да не се събира пухът. Като якетата.

# 581
Да не ме нарекат пак невъзпитана, но въпроса за лидълското ОМО го има на всяка страница през последната седмица. Защо никой не си прави труда първо да прочете?
Съжалявам! Не бях чела темата от няколко дни и бяха се събрали 3-4 странички непрочетени. Прочетох малко, стигнах до мерителните чашки и до тук.  Embarassed
Но виждам, Гес е била така добра да обясни отново, за което много и благодаря!   bouquet
Попитах, защото купих за майка ми от промоцията на Кауфланд ОМО, от което тя е доволна и исках да знам дали този е същият, за да и купя, понеже е и по-голямо количество.
В момента пера с италиански Даш и съм много доволна.  Peace
Имам и малко количество останал Weisser Riese, купен от Австрия, но забелязах, че станал на бучки. Какво да го правя?

# 582
  • София
Като почнете с тия "точки" и "записи"... Има си бутон извести за тая цел!
Както и да е... по темата, че влязох да попитам: какви препарати изпозлвате за почистване на пералня, защото мисля, че на моята и дойде времето за тази процедура, но не съм наясно кои са "хубавите" за тази цел препарати newsm78 Някакви идеи?

# 583
Имам и малко количество останал Weisser Riese, купен от Австрия, но забелязах, че станал на бучки. Какво да го правя?
Разбий бучките и си го ползвай.

...какви препарати изпозлвате за почистване на пералня, защото мисля, че на моята и дойде времето за тази процедура, но не съм наясно кои са "хубавите" за тази цел препарати newsm78 Някакви идеи?
То на пазара има малко видове. Единият е на Beckmann. Той е най-скъп. По-евтини и по мое мнение с не лошо качество са на Heitmann, който го има по веригите почти навсякъде и собствената марка на дрогерии DM Denkmit.
Скоро в едно магазинче видях и препарат за перални на Сано, но не съм го пробвала, така че не коментирам. Той всъщност се води за премахване на котлен камък, а другите са за почистване, т.е. и махат котлен камък, и почистват.

# 584
  • Варна
Взех ДМ-ския, ще го пробвам довечера. Още един може би тъп въпрос, но за първи път ще използвам подобен препарат - шишето е за едно почистване, нали така? Защото пише в 50 мл, разтворени в 4 л вода да накисна чекмеджето, а останалия препарат да налея във вече почистеното чекмедже и да пусна пералнята. Още нещо - пише да се ползва при Т поне 60 градуса. Ако пусна на 95 по-добре ли е или по-зле (за ефекта на препарата и за самата пералня, да не и се повредят чаркаляците от толкова висока Т, защото на 95 градуса не съм прала никога)?

Общи условия

Активация на акаунт