МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 257
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро момичета, (ден е вече, ама си полежах повечко)  Embarassed
Смених картинката на темата, че старата беше изчезнала, явно са й сменили адреса.
Ние вече пуснахме климатика на топло и е много приятно, ще си седя цял ден на топло и имам доста за учене , че в събота ми е държавния изпит   ooooh!
Разглеждах вчера някакъв крем за стрии, че на гърдите са започнали да ми излизат, купих на Кокона някакъв със морски водорасли и масло от бадем.Вие мажете ли се вече?
А относно феталната морфология и аз много се чудя дали сега в 11г.с. да правя..по принцип знам , че следващата към 20г.с. е много по-добре, но ако има нещо и е можело да се види в 11г.с. после ще се обвинявам, че не съм я направила  Thinking Confused

# 91
нека нека  newsm51 трябва да се разберем за среща лична, ще бъде много хубаво, ако сте навити и вие, ще бъде много хубаво  Hug

Да с удоволствие бих дошла Simple Smile

# 92
И аз с удоволствие бих дошла на такава среща  yes Нека само да ми мине прегледа след няколко дни и да се почувствам малко по-добре. Надявам се към средата на месеца да се видим  Simple Smile

# 93
Каролка, в София съм, но с ММ сме решили един ден да се местим в Бургас - много ни харесва там Simple Smile

Относно крема против стрии - взела съм си на Pregnacare, но още не съм го ползвала, защото има малко медицински аромат, а едва се отървах от гаденето...да закрепна още малко и ще почна да го ползвам интензивно. Simple Smile

Повръщането спря, но гаденето от време на време ми напомня за себе си...най-често като ползвам градския транспорт или като ми лъхне от някъде на цигара  Sick Ама, стискам зъби и това е...

# 94
 WhiteDove , а така! Трябва да си полежаваме повече сега!  Simple Smile Трябва да се затътря до някой голям магазин и да си купя хубав зехтин, че да го преваря и тогава да почна да се мажа. Може би наистина е добре от по-раничко да почнем.

# 95
Не е лоша идея за мазането. Аз се мажа от самото начало като видях  EFP Сутрин с бебешко олио, а вечер с преварена свинска мас със ванилия вътре, уж за по хубав аромат, а за следващия път ще сложа и невен. Бях чела и за някаква щраусова мас мисля да си поръчам.

# 96
  • MUC
Леле, момичета, вие пишете, не се шегувате!... Аз от работа не мога да влизам, чета ви понякога от телефона, а вечер нямам сили и заспивам на дивана пред телевизора обикновено, хич не стигам до форума.  Crazy Днес е почивен ден при нас, та се присламчвам.

WhiteDove, благодаря за прекрасно оформената тема и за това, че не си ме забравила на първа страница, при все че не влизам често. Simple Smile Някой по-горе го беше казал много хубаво – така като ни има написани, "сме истински", по-реално става.  Grinning

И аз съм още с гадене, макар последните два дни да понамаля и да се чувствам по-човешки. Не съм повръщала, да чукам на дърво – като чета тези, дето ви мори и повръщане, жал ми става. Стискайте зъбки, ще избутаме тоя период скоро! Най-смешното е, че и на мен ми се прияждат сто неща, а едвам по някоя филийка или малко картофен пюре хапвах допреди ден-два... Бях минала само на тестени неща, картофи и подобни, друго съвсем не понасях. Пък каквото видя или прочета, все ми се дояжда.  Crazy
И на мен ми е студено, предполагам от ниското кръвно, било нормално за начална бременност. Вчера, срам не срам, тръгнах с шапка на работа, сутринта си беше доста студено при нас.

За мазането, аз се мажа отсега. Понякога всеки ден, понякога през ден, както дойде. Но гърдите ми вече са пораснали и продължават, ако не се мажа, сигурно отсега ще се нацепя, като си знам тънката кожа. Купих си и някой и друг нов сутиен, старите са ми вече малки, един размер съм качила твърдо.  Shocked

Още нещо исках да ви пиша, ама забравих, пък и хайде стига толкова. Joy

# 97
 И у нас вече пускаме климатика, от вчера. Ами то иначе не ми е комфортно при тези ниски температури, и само зъзна. Сега ми е много по-добре  Party

Като гледам каква мощна бургаска групичка сте, ви завиждам - ще се виждате, ще си пиете кафенце... А мами от Пловдив няма ли ? Сама ли съм към момента?

Само Каролка ми писа за ползването на ежедневни превръзки - моля, споделете и другите, какво ползвате с това течение?

Да ви кажа каква вкусна и простичка яхнийка си направих вчера, вече два пъти я ям, много ми се услади: картофи, чушки, морков, малко лук, грах и за сгъстяване брашънце със червен пипер. Сложих и сурови домати - стана толкова лека и приятна, който иска да опита Peace

# 98
Здравейте мили мамчета.Май се присъединявам към вашата група.
Имам си момченце на три години и половина - беше планиран и чакан с нетърпение.
Но преди три седмици се оказах незнайно как с положителен тест за бременност.
Вчера бях на преглед и се оказах в 6г.с. - още няма сърчице, което малко ме притесни , ноооо....
За мое голямо притеснения точно по време на евентуалното ми забременяване и няколко седмици след това бях доста болна  и съм пила лекарства без да съм подозирала за бременността. Аналгин , Трахизан , Капки за нос (Олинт), Синупрет и едно гръцко лекарство от рода на Колдрекса с парацетамол......,а тогава май се създават всички органи. Ако някой може да ме насочи към някой доктор или пък феталната морфология може да помогне за евентуален проблем ,
ДАЛИ НЕЩО СЪМ НАВРЕДИЛА НА БЕБЕТО.Даже ни мина и мисълта за аборт!!!
Имало ли е някои с моите болежки и проблеми (едва ли , но просто исках да споделя)???
Пожелавам леко бременеене на всички и по малко повръщанееее.....

smile3525 smile3525 smile3525

# 99
  • MUC
ioanna_e, добре дошла! Hug
Не разбрах кога точно си пила лекарствата, но органите по-скоро тъкмо са започнали да се оформят сега, щом си в 6-та седмица. В 6-та може да е още рано да се чуе пулс, не се притеснявай.
Имай предвид и друго, че в началото на бременността, ситуацията е "всичко или нищо". Т.е. ако ембриончето бъде увредено по някаква причина, просто не успява да се имплантира или почти веднага спира да се развива. Успокой се и не се вкарвай във филми! Просто иди отново след седмица на лекар, сигурна съм, че тогава ще се види сърчице.
Аз само не разбрах, как си имала положителен тест преди три седмици, а сега си в 6-та. Кога ти е бил последният цикъл?  newsm78

# 100
ioanna_e, добре дошла! Hug
Не разбрах кога точно си пила лекарствата, но органите по-скоро тъкмо са започнали да се оформят сега, щом си в 6-та седмица. В 6-та може да е още рано да се чуе пулс, не се притеснявай.
Имай предвид и друго, че в началото на бременността, ситуацията е "всичко или нищо". Т.е. ако ембриончето бъде увредено по някаква причина, просто не успява да се имплантира или почти веднага спира да се развива. Успокой се и не се вкарвай във филми! Просто иди отново след седмица на лекар, сигурна съм, че тогава ще се види сърчице.
Аз само не разбрах, как си имала положителен тест преди три седмици, а сега си в 6-та. Кога ти е бил последният цикъл?  newsm78

Доста съм объркана и притеснена и как съм го написала...
последен цикъл 21.08.2013
евентуално зачеване 04.09.2013
лекарства от 09.09.2013 до към 23.09.2013 - когато и направих теста.

# 101
ioanna_e и аз мисля, че по принцип на такъв ранен етап, когато си вземала лекарствата, все още не е имало "връзка" и "обмен" между тялото на майката и зародиша
все пак, хубаво е да споделиш със специалист твоите притеснения  Praynig стискам палци притесненията да са били излишни

# 102
Момичета, ако знаете както вчера повръщах, сега днес как си хапнах шкембе чорба и половин селски хляб на едно бистро с половин литър айран, направо много хубаво си хапнах. За втори път откак съм бременна ми се прияжда шкембе чорба и ми е вкусно и от нея не ми става лошо. Чувствам се  newsm44
tai и аз сега съм си пуснала климатика и стоя даже с яке, много ми е студено, хем излязох на вън за няма и 30 минути, зимата не знам какво ще правим Laughing

ioanna_e добре дошла  newsm51 според мен също няма повод за притеснение,ако си вземала лекарството в началото, когато не си знаела, че си бременна. От мои познати, от личната лекарка знам, че в един период от оплождането до закъснението на менстр. цикъл ембриона е заащитен. Аз преди да ми закъснее точно тогава пушех по 2-3 цигари на ден( като се има в предвид, че не пуша, ама тогава незнам как ми се допуши), ходих на аква парк и не се спрях по пързалките.. всичко ще е наред, уведоми лекаря, който ще ти следи бременността за лекарствата и кога си ги вземала и той ще ти обясни има ли риск и вероятно в 11-14 седмица ще ти предложи ранна морфология.
Лека бременност, хубави новини и позитивни мисли ти желая  Hug

# 103
ioanna_e  когато съм забременяла също пих антибиотик-точно до деня назачеване, после слагах едни вагинални ампули, после и вагинален крем (лекувах бактериална вагиноза). Правихме го в този месец 2 пъти, мъж ми беше в командировка и аз му ходих на гости. Правихме опити 6 мес. и не ставаше, не допусках,че точно в този месец барабар с лекарствата ще стане. Още повече лекарката, която ми изписа лекарствата "виждаше" срастване на яйчника (другият лекар не го видя).
Та казах му и той ми каза,че е ми бременна сте, и че  е много рано за да влия на плода. Аз бях в 5 г.с. и няколко дни на преглед. Чухме сърцето Simple Smile Затова си мисля,както и той каза, че дай боже всичко да му е наред. Пия си фолиевата киселина и мисля като отида сега да се записвам на ЖК да питам пак за това.

# 104
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИчЕТА ЗА ПОДКРЕПАТА.
Моето АГ каза че има противопоказания , но лекарствата не са чак толкова "тежки", но имам някакво шесто неприятно чувство.....

Общи условия

Активация на акаунт