17то Тортено предизвикателство - Октомври 2013

• 11 037
  • 151
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Суших в лъжици и след това на панделката/много удобно/.
Eй за тази панделка не разбрах Laughing

# 136
  • София
Добро утро на всички вас, с които участвахме и проследихме това 17-то поред Предизвикателство Simple Smile

Днес е време да огледаме темите за гласуване, да предложим нещо ново или направо да решим за кои две теми да гласуваме. Избора си го изпращайте на мен на ЛС. Надявам се до края на седмицата да имаме идея по какво ще имаме възможността да работим през февруари 2014 и да обсъждаме началото на март 2014.

Темите, за които гласуваме:
Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Държави/Континенти
Ваканция
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Анимационни герои
Изкуство (Театър, Музика, Картини, поезия)
Карикатури
Снимки, спомени, албуми
Техника/Автомобили/Транспорт
Криви торти
Реклама
Кръговрат и Вода
История
Космос
Геометрични
Кутии
Бисквити/сладки
Захарни фигури
Айсинг

Традиционно, като обработващ гласовете на всички участвали в изтеклото предизвикателство, пускам гласа си явно в началото, за да няма съмнения, че решавам баланса накрая по целесъобразност (или нещо такова, мисля, че стоеше в началото на тази традиция като съображение Simple Smile)

Кръговрат и Вода
Изкуство (Театър, Музика, Картини, поезия)

# 137
  • варненка от София
Момичета, извинете ме, че не успях да коментирам тортите ви, просто се пека на огън тортен отново и няма време да обеля две думи.

Искам да ви поздравя за участието и не съм чела кой какво е коментирал, но сега ще се изкажа.

Бени, честито първо предизвикателство, усещането е приятно, нали? Радвам се винаги на нови ентусиасти и се надявам да не загине тази инициатива и за това се радвам на новите хора. Най-малкото трябва да успеем да си извъртим планираните теми. Жълъденото торте е много ,много готино. Харесва ми как си разположила самата композиция от листа, харесва ми идеята ти за тези листа - обичам и аз да правя жълъдчета. Можеше да ги освежиш с някоя шипка или глогинка, просто да има цвят и контраст, но това в друг проект може да го реализираш. Оцветяването на листата е автентично, доста сполучливо. Листата би могла да ги изтъниш повечко. И някак бордът ми пустее, някоя рисунчица, точица, ала бала, аз си имам слабост към бордовете като цяло. Още веднъж, страхотно нова участие, браво!

Madlene пълни ми душичката тортата ти и нещото, което ми е любимо са листата гинкобилоба, страхотни. Бамбучето и то е много достоверно, но както е рекла Блюто, можеше да вкараш малко живец с дъстване, друго излъчване имат листа, китки и прочее. Телчетата на листата аз бих ги омотала в тиксо, стои по-завършено за мен. Хибискусът ми е на сърце ужасно много, много хубаво настроение ми създава тортата ти, топло, хавайско, слънчево. Може би съчетанието на растенията не ми се връзва, но както и при Хриси го приемам, че идеята е да се предизвикаш с направата на различни нетрадиционни растения, с което си се справила блестящо!

Саси, олеле хищна работа си представила тук, наистина свръх нетрадиционно. В един миг си мислех това да правя и аз, но някак не успях да се нахъсам достатъчно, за да го направя. Гледах го цветето ти и цъках, много прецизно направено, много ме кефи капачето. Едно огромно БРАВО! Нещото, което аз бих променила е може би цвета на кашпичката. Това синьото ми идва прекалено ярко и се бие в моите очи с ярката китка. Нещо по-пастелно и "убито" ще даде преднина на цветето.

metchopooh, страхотно, много готино изпълнение, много ме радва тортата ти. Кактусът е невероятен, толкова истински и достоверен. Оцветяването, изпълнението е просто на високо ниво. Признавам си, че не съм чела обясненията, че време нямам, но не разбрах каква е ролята на тези кафяви ленти по подложката и саксията. Ако имаш възможност да снимаш без светкавица и да не се вижда отблясъка на прясно боядисаното ще е друго. Може би времево си нямала възможност да изчакаш да е напълно суха тортата, но аз лично не съм любител на лъсналите торти  Embarassed

Страхотен финал на предизвикателството. Благодаря на всички, които се включиха и ми напълнихте душичката и до нови срещи през март. Сега трябва да гласуваме и умната, еййййй......  Hug

Редактирам се - гласувах!

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 10:04 от marulka_s

# 138

Madlene пълни ми душичката тортата ти и нещото, което ми е любимо са листата гинкобилоба, страхотни. Бамбучето и то е много достоверно, но както е рекла Блюто, можеше да вкараш малко живец с дъстване, друго излъчване имат листа, китки и прочее. Телчетата на листата аз бих ги омотала в тиксо, стои по-завършено за мен.

Марулка, благодаря за коментара. Само не разбрах какво имаш предвид под дъстване...те са само дъствани цветята, т.е. само с прахообразна боя са боядисвани. Единствено гинкото и бамбука имаха леко зелен цвят, но след това също са минавани  с прахообразна боя. За гинкото и по време на курса имахме дискусии за това дали и самите листа да са с тиксо или не. В крайна сметка се решихме, че трябва да е много фино и тиксото би го нагрубило. Но така или иначе всеки постъпва както му допада.

Гласувах! Дано скоро си имаме тема Simple Smile

# 139
  • София
Добър вечер:)

Саси и Хрисив още не са гласували, но без да подценявам предпочитанията им, статистиката казва, че вече има тема, чиито гласове няма как да бъдат надхвърлени, каквото и да решат Саси и Хрисив.

Темата за Февруарското предизвикателство на 2014 година е:

Изкуство (Театър, Музика, Картини, поезия) 5 гласа.

Утре евентуално ще пусна разбивки по гласовете. Още веднъж се извинявам, че обявавам резултатите без да изчакам всички, но предвид непреодолимата преднина на избраната тема и това, че всички вършим и други неща, а и нетърпението да разберем новата, си го позволих. Simple Smile

# 140
Страхотна тема! Да ни е честита! Много ама много възможности ще имаме! Сигурна съм, че ще е много интересно предстоящото предизвикателство!  Hug

# 141
  • София
Ха честита ни тема, сега след като гласувах за нея, да видим какво ще го мисля  Mr. Green
Саси - тази панделка ли била  Laughing ами то на снимките си личи  Wink Имам една кошница и я бях украсявала за кръщенето на племенника, та на нея закичих листата да доизсъхват  Flutter
Марулич, благодаря за коментара, да обяснила съм лентичките, това е една полуизсъхнала трева, която вирее покрай кактусите които диво растат в Б-я, харесах си я на една снимка и те я те при мен  Blush За боядисването също съм писала, боядисах я към 21 ч., снимах към 1ч. и я пратих на Татитчето към 2 ч., че на първи да съм на линия  Wink Иначе на другия ден вече си беше изсъхнала, ама така е като се мотам до последно  Mr. Green

# 142
  • варненка от София
Пфу, аз пък съм мрън.... Ще чакам един път да се падне тема, за която съм гласувала.  ooooh!

# 143
  • Vaudreuil Canada
Пфу, аз пък съм мрън.... Ще чакам един път да се падне тема, за която съм гласувала.  ooooh!

Рано или късно и това ще стане ама пък на най-редовния участник да не му се пада избора си е пълна несправедливост.

Мацки нито съм ви чела нито съм писала но възнамерявам другата седмица да ви изчета отначало докрай може и да ви подосаждам с коментари.

# 144
Добро ви утро   bouquet и честита ви нова тема , гледам справили сте се и без мен  Mr. Green Много се извинявам за късното включване на всички ви   bouquet
Бени мног ми харесва тортичката ти . Много добре са ти се получили жълъдчетата и лестенцата .... а бе въобще супер е всичко .Сигурно реалният им цвят да е по тъмен ,ама на мен хич не ми пречи , даже и не се сетих когато я разглеждах  Joy
Madlene поздравления и за твоята тортичка   bouquetПърво искам да кажа ,че качеството на снимките ти ме грабна много. Голяма мъка ми е на мен фотографията и за това така  Simple Smile Цветята също разбира се страшно ми харесаха .И аз като Силвето мисля че тиксото трябва да си е навсякъде - неестествено ми седи . Имам въпрос : РАзделяш ли тиксото поне на две ивички ,че нещо много дебело и леко набръчкано ми се струва ? Иначе като цяло тортата ми е ок . И ти като мен си се предизвикала с каквото се сетиш , то нали за това е презивикателството   bouquet
Саси хич и за секунда не ми е минало през акъла хищно цвете да правя  Joy НО ти си се справила супер ,браво   bouquet Направи ми впечатление блатовете ти , много не равни . Проблема ти е в това че хартията ти ги набръчква отстрани. Когато постиляш хартията в тава или в кутията ,както си направила ти , не я подгъвай от страни , а направи с ножичката нарязвания .Божеее не мога да го обясня  EmbarassedТака стените няма да се сбръчкват , а ще са си равни . Казвам ти го съвсем с добри чувства , по твоя начин ще ти отива страшно много масло за перфектното измазване и пак не е гаранция че ще стане .ДАно ме разбра   bouquet Цветето ти ми е фаворит ,страхотно е .НЕ знам дали има стубло туй нещо или така ниско в пръста си седи ?
Силвунке моя не нагледна . Кажи ми кво да ти кажа .Пирфектна си от всякъде просто . НИто ми пречи ,че ни си била направила пукнатините като хората , нито нищо .Тортата си ми е идеална така и ми е кеф да си я гледам и да й се радвам   bouquet Аз лично нямам за какво да се хвана и да кажа : това можеше да е така , онова да иначе  Mr. Green
Мечо Пух Силве ЧРД на патерици - доколкото разбрах за твоят РД си я правила   bouquet Супер си се предизвисала и супер си се справила . ЗА лъскавото и аз  щях да кажа , но ти си обяснила ,че е прясно  Mr. Green Ама пък като си се замисля ,то вкус приятел няма , на едни им харсва , на други не и така.... Кактуса е страхотен ,барабар с бодлите...... цветето е повече от превъзходно , и то за първи опит направо си е супер .Абеееее  супер си   bouquet
Смятам стига толкова .
Още веднъж се извинявам на всички ви за късното вклюване . Надявам се да ми простите   bouquet  bouquet  bouquet

# 145
Hrisiv, благодаря за коментара Simple Smile виждам,че и на теб липсата на тиксо ти е избола очите Simple Smile предполагам,че стъблото на гинкото ти е грубо,тъй като други не се виждат. То е нарочно така грубо,това беше целта. Иначе си деля тиксото на три. Благодаря за комплиментите! Спорен ден на всички   bouquet

# 146
  • Варна
Темата за Февруарското предизвикателство на 2014 година е:

Изкуство (Театър, Музика, Картини, поезия) 5 гласа.

Ей, големи сте бързаци - аз докато се натуткам да гласувам и темата вече е избрана  Laughing Това изкуство ми е толкова общо и събирателно, че въобще нямама идея как ще се претворява. Или пък да си подсушавам четките в парче фондан и картините за тортата са ми готови  Mr. Green

Хриси, напълно те разбирам за кокво нарязване на хартията говориш - веднъж гледах Йоли, че сряза хартията по този начин. Но при мен с рязане или без, пак ми се получават неравни отстрани. Другото, което съм решила да направя е по начина на Бон апети - като се покрива само дъното - надявам се поне така да постигна равни страни  Wink

# 147
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  bouquet Браво - страхооотни сте! избрахте супер тема!!!  Mr. Green

По-късно ще взема и да покоментирам!  smile3501

# 148
Привет момичета,  Hug
виждам, че си имаме страхотна нова тема  newsm44. Дано намерим време за да реализираме идеите си.
Много вдъхновение пожелавам на всички и до нови срещи  newsm51

# 149
  • Русе
Здравейте ,момичета,Страхотна тема !!!Дано не сте ме забравили,тотално и безвъзвратно... EmbarassedИзявявам желание да се включа,дано не е късно... Hug

Общи условия

Активация на акаунт