Стана ми срамно и тъпо..

• 11 840
  • 143
  •   1
Отговори
# 90
Как точно са неудобни българите в Англия  newsm78
В България темата се преекспонира в пъти повече, от колкото е в действителност.
Нормално е да се говори в момента за българи и румънци, заради падането на ограниченията.
Ще мине и замине. До година ще нищят тия от Аруба, заради нещо друго злободневно.

В Англия имаи много хора, които искрено уважават източно-европейците и оценяват приноса им за тукашната икономика и общество.
Но нормалните и толерантни отношения не продават вестници и не са интересни.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 01:08 от zlatnata tolumba

# 91
Продължавам да си мисля, че всичко е с политически привкус с цел намразване на България.

Казваш, повечето западноевропейци (на които изобщо името "България" говори нещо) така преливат от симпатия и одобрение към нас и страната ни, че се налага световната конспирация да организира целенасочена кампания за намразване  Thinking
Кампания - не, но както навсякъде, особено в трудни финансови времена, това се използва много. Всякакви крайно десни партии използват емигрантите и по бедните страни в ЕС като плашило и играят по тънката струна. Естествено, аз не казвам, че това е обосновано, вярно и т.н., дори напротив, и често тази риторика е насочена към по бедните и необразовани слоеве на обществото. Но е факт.
Същото се вижда и в България срещу цигани, китайци, араби, в момента много актуално срещу сирийци. Никой не открива топлата вода.
Та хората може да не правят разлика между България и Румъния или да не знаят къде са на картата, но това не значи, че някой хитрец няма да си построи политическата кампания с лозунги да се дистанцираме от онези бедни пияници, дето идват да ни изхарчат данъците и да ни развалят реда.

# 92
Продължавам да си мисля, че всичко е с политически привкус с цел намразване на България.

Казваш, повечето западноевропейци (на които изобщо името "България" говори нещо) така преливат от симпатия и одобрение към нас и страната ни, че се налага световната конспирация да организира целенасочена кампания за намразване  Thinking

Става въпрос конкретно за Англия, където в последно време доста репортажи се появиха срещу българите.
Там има много българи, много от които не са им удобни, сега от 2014 падат и ограниченията за работа. Не ни искат там, затова и целят отрицателно мнение на населението спрямо нас.
Аз не мога да си обясня по друг начин всички репортажи, политически изказвания и тн..

Аз също мисля, че у нас този ?с се преекспонира с цел отвличане на вниманието от истински вътрешни проблеми. Колкото пъти съм виждала нещо 'официално', то е винаги за румънците и то в някои жълти английски парцали. Дори да сме споменати е бегло.
Не е и логично да има такава 'масивна кампания', защото населението ни общо е една шепа, с/у 65 милиона УК. Не сме с популацията на Румънияи съответно не сме такава 'заплаха'  В Англия има общо около 30 000 българи ( проверих някакви данни), това е нищо.

Освен това защо у нас да може да се изригва  бурно с/у сирийци например, а те да не могат да кажат, че не искат румънции българи ( и естествено, че визират циганите, просто няма как да го кажат). Извинявам се, но ако в Сирия видят публичните изказвания на депутатката Ташева по телевизията,  някой със слаби нерви като нищо ще предприеме мерки

“В редица предавания Ташева представя бежанците от Сирия като мними бежанци, ислямисти, екстремисти и престъпници, и им отнема човешкия облик. Водещата нарича бежанците „изчадия”, „сган”, „масови убийци”, „канибали”, „диваци”, „ислямски фундаменталисти, които бягат от правосъдието” и „лъжат властите”, „отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия” и „започнаха да крадат, да бият” в България и които ще „започнат да изнасилват, да режат глави”.

Това следва ли да докаже, че в България има кампания против сирийските бежанци?

# 93
Поведението и отношението спрямо сирийците на България е под всякаква критика, това въобще нямам желание да го коментирам.

zlatnata tolumba не казвам, че в Англия няма хора, които не уважават България- напротив познавам много англичани, които живеят и работят в България.
Просто в последно време правят впечатление доста репортажи и изказвания.
Въпросният последнен е едночасов по BBC + атака пряка по нашия туризъм. Тези неща колкото и да изглеждат незначителни оказват влияние във времето( в случая например едва ли родител гледал това, ще пусне детето си на ваканция в БГ).
 Друга държава от този калибър най- много да ни отдели 15 мин в някое предаване.

# 94
Такива филми, колкото искаш за Испания, Гърция, да не говорим за собствената им страна в петък вечер.

# 95
Добре де, вие изобщо изгледахте ли този филм? Който представлява просто една серия от цяла поредица, включваща различни места и държави? Дамата не се вълнува от България, а показва как британците се "веселят" в Слънчев бряг - не разбирате ли, че за това е нужно самосъзнание, което ние като нация изобщо не притежаваме? Да сте гледали филм на български журналист, излъчен по българска телевизия (национална), който демонстрира свинщините и безумията на българите в чужбина? Или ние такива неща не правим, как можах да забравя... нашата култура е пословична и хилядолетна.

# 96
Ее, Параход.
Никой не обобщава. Но съм била в Англия, мъжът ми също е живял там, имам роднини там. Познавам им особеностите и по професионални причини. Разбира се, че не всички са паплач. И в Саудитска Арабия не всички са луди фанатици и терористи  Simple Smile

Но тези кретенчета, които идват тук определено са паплач. Преди малко се разрових из техния печат, наистина ни представят като топ дестинация за алкохолен и секс туризъм. В Испания, и в Гърция алкохолът не им е толкова евтин. Тук обаче са открили раят.

И дори в техните статии си пишат, че не са само англичаните така - но и немците, скандинавците..

Мен това адски ме дразни. Не ми е все едно. Да заповядат, имаме нужда от туристи, но не е нужно да сме евтиния бар на цяла Европа  Peace

А за какво друго да ходят по "курорти" като Слънчев бряг, Албена, Златните и подобни?    Laughing
Превърнаха ги в панелни квартали, наредиха бар до бар, силикон до силикон, та?
Освен да пиянстват и да нагъзват каките по храстите, друго не им остава.
Дори ми е чудно, че все още се намират и българи, които "почиват" в тези бордеи.

# 97
Добре де, вие изобщо изгледахте ли този филм? Който представлява просто една серия от цяла поредица, включваща различни места и държави? Дамата не се вълнува от България, а показва как британците се "веселят" в Слънчев бряг - не разбирате ли, че за това е нужно самосъзнание, което ние като нация изобщо не притежаваме? Да сте гледали филм на български журналист, излъчен по българска телевизия (национална), който демонстрира свинщините и безумията на българите в чужбина? Или ние такива неща не правим, как можах да забравя... нашата култура е пословична и хилядолетна.

Явно не:)

За какво да идват... ами тези точно няма защо да идват.
Човек като прави стратегия , за да развива един бизнес едно от първите неща , които прави е да реши какви хора искат да ползват продукта му.

# 98
  • София
Съгласна съм с lenilaf, отново  Wink Това, че тук основно идват английски, немски и скандинавски свине, които искат само пиячка и евтин секс, не е случайно. Тези туристи не са като лошото време, което просто ''се случва''  Wink

Ние от своя страна явно привличаме точно такъв вид туристи, и грам не ни дреме какъв образ си изгражда страната ни. Както се сещате, английски и скандинавски семейства с малки деца няма да си помислят да дойдат в Слънчев бряг.
Защото и ние не ги търсим - не им предлагаме нищо качествено, не сме си ориентирали курорта към family tourism.

# 99
На седма страница сме все пак във форум, и дори нещо повече, в подфорум Клюкарник. Едва ли е нужно чак толкова строго да си ограничаваме обхвата на коментарите.

Az понеже телевизия не гледам, но из социалните мрежи и пресата редовно мяркам по някое клипче в стил Ко?Не!, така че не бих отсъдила така строго как не си показваме ...възможностите. Е, може да не ни е толкова голям бюджета, че репортерите да показват задграничните ни прояви, но не можем да се оплачем от медийно отразяване.

# 100
Офф!

Кво е това "Ко?Не!" за Бога? Колко пъти го срещам и не мога да разбера  Sad

# 101
  • София
Какво-Кво-Ко

Какво? Не! = Какво!?! Не, не може да бъде!

# 102
Ко? Не!  Joy

# 103
Офф!

Кво е това "Ко?Не!" за Бога? Колко пъти го срещам и не мога да разбера  Sad

От една идиотска серия на малоумното предаване "Съдебен спор", популяризиран после от "Господари на ефира". Оттам е и "Млад меринджей", и още пук простотии... Не мога да ти дам линк, но потърси с "Млад меринджей" и ще видиш/чуеш.

# 104
  • Димитровград
Филма на британката е еднопосочен.Забравила е да заснеме собствениците и организаторите на бар-кроловете,които са повечето от западна Европа. Mr. Green
А че туризма ни е такъв,това започна още с презастрояването,не е от сега.
И пропагандата срещу БГ не е само в Англия,имаше скоро и филм в Холандия,имаше и в Швеция реклама на ИКЕА,че мебелите са им здрави и дъщерята не може да ги счупи като и забраняват да отиде в Сл.Бряг.
Винаги има начин да се спрат такива изцепки,само че всички стоят с широко затворени очи и чакат филм на ББС,за да започнат да се оправдават.

Общи условия

Активация на акаунт