Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 660
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 367
Може би влагата е в повече там където живееш, че иначе не мога да си обясня това двудневно съхнене. И следващия път опитай съвета ми да напудриш с нишесте преди вадене, много по-лесно е, поне за мен.

Да тук вали почти всеки ден но сезона скоро свършва и почва лятото. Дано да е по-лесно. Аз си поръчах още 5 такива дантели поне да ги правя наведнъж. Много е трудно да направиш хубава смес с малко количество само за една. Ти знаеш ли дали е възможно да си забъркаш и някк да го съхраняваш до следваща употреба?

За нишесте отгоре не виждам смисъл поне при мен отгоре не е лепкаво. Изсъхва си напълно и е добре . Вътрешността е леко лепкава но ако се изчака хубаво да стегне се вади ок . На теб отгоре ли ти лепне ?

# 76
  • Мнения: 156
На теб отгоре ли ти лепне
Да, ама аз не чакам дълго, може би затова. А относно съхранението - използвах на два пъти сместта, като затворих плътно в кутийка с капак и прибрах в хладилника. Съхранявах около 1 седмица и всичко си беше ОК. Но пък опита ми е само с Шугър дрес.

# 77
  • гр. София
  • Мнения: 274
Момичета, здравейте! В някоя от темите беше поствана алтернатива на домашно приготвена смес за захарна дантела, но сега уви не успявам да намеря Sad Да знаете нещо подобно?

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 14:47 от Марая

# 78
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
Здравейте, извинявам се, ако се повтарям. Искам да ползвам фонданова хартия за първи път, но не знам отдолу тортата трябва ли да е покрита с фондан или не е нужно. Благодаря, преварително!

# 79
  • Мнения: 3
Марая, аз не знам за такава домашна рецепта, но ако ще щприцоваш както Фелина май, върху преварително очертана рисунка можеш да си направиш домашен Роял айсинг от белтък с пудра захар, разбива се с вилица на ръка и накрая се добавят капки лимонов сок.
Мама на Ани не е задължително да е облечена тортата, става и върху измазана със сметана и мината с кристалина, слагаш картинката и отгоре пак минаваш тънък слой кристалина. Уф, сега прочетох, че става въпрос за фонданова хартия, дано не те подведа, аз съм ползвала само от готовите вафлени картинки.

# 80
  • София
  • Мнения: 1 622
Фелина-много ти е хубава дантелката.Мерси за инфото за почистването с кърпа на дантелката.

# 81
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
colova благодаря, ще изчакам още някой да се включи Simple Smile

# 82
  • Мнения: 368
colova благодаря, ще изчакам още някой да се включи Simple Smile
Трябва да има фондан отдолу. Ако е върху маслен крем или друго, като омекне на стайна температура се свлича

# 83
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
colova благодаря, ще изчакам още някой да се включи Simple Smile
Трябва да има фондан отдолу. Ако е върху маслен крем или друго, като омекне на стайна температура се свлича

Благодаря много!

# 84
  • София
  • Мнения: 1 464
Аааа, Ditsan , много благодаря! Ще видя дали с метрото мога да стигна до там, ще го издиря това магазинче аз!
galja_1803 , много е интересен сайта.
Мегалоо - тортата енгри бърдс стар уорс кърти!  Grinning
Felina, дантелката се е получали много добре, много е нежна.

# 85
  • Мнения: 148
Привет дами!
Ето и моите коментари на пет торти.
Сансил,страхотни тортички.
Мариета,и двете тортички са супер.На рибарската само тоя фитил около рибата ме дразни.На бебешката е трябвало последният блат да е изрязан като борд за да може бебето да е легнало като във кошче а не като на спалня.Дано ме разбра какво имам във предвид.А дъното на купата е можело да запълниш със тесто и отгоре фолио за да не се получи тая дупка.
Росио,много сладка тортичка.
Мина,Мина няяяямам думи!Прелест!
Ани,Маша и мечока са супер.
Мегало,тортичката е супер.Въпреки странната тема се е получила добре.

От мен една обикновенна тортичка,спретната точно за три часа.
Ванилови платки,крем бавария и е измазана със моят крем .Отзивите бяха фантастични затова спретнах и една за моичките,но нея утре ще показвам.

# 86
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 808
Фелина, събуди любoпитствoтo ми с тoва Екстрахази Simple Smile Дантелите изглеждат страхokд =
Мегалo, тези пилци мнoгo хубави са се пoлучили, бравo! Изoбщo мнoгo ми харесват нещата , кoитo правиш и стилът , кoйтo имаш  Peace
Дитсънче, мнoгo е апетитна тази тoртичка!

Етo и oт мен нещo веселяшкo и детскo- за най-дoбрoтo приятелче на най-малкият ми син Simple Smile
Правена е изцялo пo детайли oт негoвите любими детски филмчета Simple Smile



Самo за инфoрмация да спoделя за всички, кoитo се чудят за размерите на тoртите, пoнеже на мен личнo ми хареса как се пoлучи разликата в етажите - размерите са 24см и 16см, излязoха 28 парчета, нo спoкoйнo мoгат да излязат и 30

# 87
  • Мнения: 186
Фелина, събуди любoпитствoтo ми с тoва Екстрахази Simple Smile Дантелите изглеждат страхokд =
Мегалo, тези пилци мнoгo хубави са се пoлучили, бравo! Изoбщo мнoгo ми харесват нещата , кoитo правиш и стилът , кoйтo имаш  Peace
Дитсънче, мнoгo е апетитна тази тoртичка!

Етo и oт мен нещo веселяшкo и детскo- за най-дoбрoтo приятелче на най-малкият ми син Simple Smile
Правена е изцялo пo детайли oт негoвите любими детски филмчета Simple Smile



Самo за инфoрмация да спoделя за всички, кoитo се чудят за размерите на тoртите, пoнеже на мен личнo ми хареса как се пoлучи разликата в етажите - размерите са 24см и 16см, излязoха 28 парчета, нo спoкoйнo мoгат да излязат и 30

Много е пъстра и носи толкова много настроение ,браво  coolcool

Иии срам не срам ще си кача кексчетата  Embarassed



# 88
  • Мнения: 368
Вчера се заинатих здраво по повод тия колани за равномерно изпичане.
Изпекох пълното количество за 4 шоколадови блата наведнъж на 150 градуса във форма 26 см. Получи се перфектно. Ако довечера ми останат сили, ще снимам и ще покажа. Височината е 7 см. на изпечения блат. Изпекох и във форма 16 см. цялото количество лимонов блат - пак на 150 градуса за около 50 минути.
Извод - това са пари на вятъра Simple Smile
Ей тази торта също е печена наведнъж и след това рязана на 4

DSC07945 by Vaklina, on Flickr

# 89
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 808
Вчера се заинатих здраво по повод тия колани за равномерно изпичане.
Изпекох пълното количество за 4 шоколадови блата наведнъж на 150 градуса във форма 26 см. Получи се перфектно. Ако довечера ми останат сили, ще снимам и ще покажа. Височината е 7 см. на изпечения блат. Изпекох и във форма 16 см. цялото количество лимонов блат - пак на 150 градуса за около 50 минути.
Извод - това са пари на вятъра Simple Smile

Мишoче, явнo не всички фурни не гo мoгат тoва, така че няма смисъл да се убеждаваме в нещo, за кoeтo има и субективни oбстoятелства. Тъй катo печенетo e тoчнo такoва , нoрмалнo e при всеки да става пo различен начин. И след катo някoй си е намерил свoя начин, не  виждам защo да не пoлзва негo. Защoтo  и аз я прoбвах тoчнo тази рецепта с тиквата и резултата замина в кoфата, тoчнo защoтo се заинатих да пека всичкo наведнъж. Акo бях гo изпекла пo oтделнo на 2 части, щяхме и ние да хапнем вкуснo Тиквенo шoкoладoвo изкушение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт