СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 437
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Момичета, някой помни ли каква беше формулата за преизчисляване на
точките от матурата в оценки миналата година? Помня, че беше разгадана във форума,
но не ми се рови из десетки миналогодишни седмокласни теми  Embarassed

# 466
  • дядовата ръкавичка

(х-18)/(100-18)*3+3   

По тази формила се преобразуваха точките в оценка за кандидатстване миналата година.

И в нашата тема я имаше формулата  Wink.

Lady, и 7 клас ще мине то е ясно, въпросът е как   Simple Smile.
Моето чаве тази година много харесва биологията, химията (на мама се е метнало), та се чудя дали да не го заведа в НПМГ. А какво се случва в тези "дни на отворени врати"?

Инди, много мило ми стана като прочетох това:
... Щом на края на урока детето прегърнало учителката и си дойде със светнало лице... предполагам, че работата е тръгнала на добре.
А, защо съжаляваш, че детето е било на урок?

# 467
  • София
Айяла, благодаря ти!

# 468
  • Карлово

А " На прощаване " правиха два теста, едния в редовния час по л-ра, другия в ЗИП-а, има ли смисъл не знам, ама това е положението.
Имаш ли представа какъв е бил теста?

# 469
Ganis, Маями много благодаря за разясненията.
Русалка, съжалявам че оспамих темата със задачи ама се шашкам и аз, друг път ще спазвам да поствам в отделените за целта теми.
Много е лошо че в училище никак не са им обяснили методика, учителката е казала ами това е игра на числа, е да ама каква е тая игра без правила  Laughing

# 470
Инди, нямай скрупули по отношение на частни уроци . Щом детето се чувства добре, щом това му помага в училище - всяка жертва е оправдана. И изобщо  не е срамно детето ти да посещава допълнително уроци. Това дори е по-нормално от колкото да е оставено само да се лута в дебрите на 7 клас. Образованието ни е пълен хаос! Не искам да ви вгорчавам , но само ще кажа, че с приключването на 7 клас кошмарът не свършва. За справка - надникнете в осмокласната тема.  Няма смисъл да  сравняваме с нашите години, когато учехме сами и завършвахме елитни гимназии само с един допълнителен сборник. За да сме адекватни на ситуацията и полезни на децата си нормално е да правим всичко така, че да им помогнем да са знаещи, можещи, със самочувствие . Уроци, школи, частни учители, помощ в къщи - всичко е нормално, щом е в помощ на детето. Има и изключения, разбира се. А има и такива, дето бичат уроци, но "за пред хората" не обелват и дума по въпроса. Крият, сякаш е нещо срамно. А не е. Нормално е.

# 471
  • Дива Индия
Айяла, G..D.. , все се надявах да се оправим и без частни уроци.
tsveta_pile, аз нямам навик да наглеждам другата тема и когато тук се публикуват задачи и техните решения за мен е много, много полезно. Както и казуси по български. Личното ми мнение е, че е хубаво тях да слагаме тук, да речем в някакъв цвят оцветени.
За пореден път - чудесно е, че сме отбор!  Grinning

# 472
tsveta_pile, аз нямам навик да наглеждам другата тема и когато тук се публикуват задачи и техните решения за мен е много, много полезно. Както и казуси по български. Личното ми мнение е, че е хубаво тях да слагаме тук, да речем в някакъв цвят оцветени.

Ами не! Ще трябва да си създадете навици да наглеждате двете теми, които бяха създадени с ясна цел: да сме си взаимно полезни и задачите по МАТ и БЕЛ да са на едно място.
Линкове към двете теми се намират в първи пост на тази тема. Не е нужно и да се търсят, защото са активни и винаги на първа страница в подфорум "Деца в училищна възраст"!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717093.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729171.0

# 473
  • Дива Индия
Фран Джонсън, smile3519
 Hug

# 474
  • Пловдив
И аз благодаря за формулката. От снощи си мъча мозъка да се сетя как беше.
Че ми трябваше спешно.

# 475
В сайта на "Междучасие" са обявени дати за пробните изпити за 7 клас в края на първи модул.

# 476
  • София
Я някоя от майките, които повтаря 7ми клас, да сподели какво ще има на първия изпит: На прощаване и разлагане на многочлени, нали? Вторият модул по МАТ ще е с по-трудни задачи, а не от решаваните на школите, нали така?

# 477
Я някоя от майките, които повтаря 7ми клас, да сподели какво ще има на първия изпит: На прощаване и разлагане на многочлени, нали? Вторият модул по МАТ ще е с по-трудни задачи, а не от решаваните на школите, нали така?
В пощата има първите пробни изпити на една от школите от миналата година. Погледни ги и ще се ориентираш. Ако се затрудняваш в намирането, мога да ги кача някъде и да ти дам линк на ЛС.

# 478
Разгледай първия пробен на Междучасие от миналата година - той ще ти даде много ясна представа за това което дават . Виж, за българския си мисля, че е рано за каквито и да било формати  - изпитни, състезателни и пр.
Уф, и ние сме се о... ли на няколко примерчета от разлагане вчера на контролното. За съжаление ще ни се наложи да поработим още малко - май има въпросителни в раздел степенуване.
Днес е тестът върху На прощаване. Много учене беше... много тези се изписаха... надявам се да е научил материала, защото от другата седмица започват ново произведение и върху това ще се връща само по тестове и пробни.

# 479
  • София
Пробният по БЕЛ  при нас мина. Тепърва  другата седмица ще го връщат. Мога само да споделя  от разказаното от децата какво е имало -   текст и таблица към него , тоест ПИЗА задача по БЕ за четене с разбиране, дежурните въпроси за грешки, за редактиране на текст и т.н. По литература е имало въпроси върху "На прощаване" и взетите до момента глави от "Немили-недраги". Въпросите са били за верни и неверни твърдения, за свързване  на реплики на герои със съответните имена, за свързване на  конкретен цитат от произведение с троп или фигура и т.н.. Напълно според формата последният въпрос е бил за писане на теза. Преразказът е бил върху откъс от "Сърце" на Едмондо де Амичис. Peace

Общи условия

Активация на акаунт