СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
А може ли тези тестове от Литерайко да ги пуснете и във форума, а не само в пощата? Благодаря предварително!
Ето ги, благодарение на момичетата от Варна:
http://dox.bg/files/dw?a=a027732b8c

Скрит текст:
Какво ли ми трябваше да ги гледам - сега се замислих какво означават подчертаните думи, обяснявани ли са като понятия?.. Аз може да пиша и по 5 страници мнение за много литературни произведения, но тези термини ми се размиват, дано при обсъждането в училище и по уроци на децата да им става ясно...

Тест 1 - Централна тема в стихотворението "На прощаване" е:...
Тест 1 -  По форма стихотворението е:...
Тест 2 - Кой от следните мотиви е водещ в стихотворението? ...

Много благодаря! Свърши ни чудесна работа,
но трябва да поработим върху отворените въпроси...

# 526
Привет , момичета! Навсякъде ли преминаха към Немили-недраги?

Мойто момиче днес ми казва, че са приключили На прощаване и са вече на Вазов.
А темичка не спретнаха нито една  newsm78 Госпожата им отсъстваше известно време, явно ще гонят графика.

# 527
Привет , момичета! Навсякъде ли преминаха към Немили-недраги?
При нас вече втора седмица са на " Немили-недраги". Thinking

# 528
  • Русе
и при нас са на "немили-недраги" - преразказ правят всяка седмица, а в четвъртък контролно по БЕЛ

# 529
Ние още не сме взели "Немили- Недраги", по математика минахме на геометрията newsm78

# 530
  • София,Младост 3
Добро утро и успешен ден на всички. Laughing

Включвам се да дам инфо за предстоящи пробни изпити за София:

Образователен център "Междучасие" ПИ по БЕЛ ще има на 02, 03, 05 и 08 ноември. ПИ по математика ще има на 09, 10 12 и 15 ноември , като таксата за външни деца е 15 лева на изпит. Часовете на изпитите тук:

http://www.mejduchasie.com/class7/practice_exams

Учебен център "Милениум" ПИ по БЕЛ и математика на 09 ноември , като таксата за участие за външни деца също е 15 лв. на предмет , а дата за записване е 02 ноември. Инфо тук:

http://www.uchebencentarmillenium.com/index.php/category/news/

Успех на дечицата които ще се явят на тези ПИ   bouquet

# 531
Благодаря ти много dor77. Може ли някой да сподели какво включва първи модул по БЕЛ в "Междучасие".

# 532
  • Пловдив
Благодаря ти много dor77. Може ли някой да сподели какво включва първи модул по БЕЛ в "Междучасие".

Щом е пробен изпит, трябва да е по формата на НВО. Виж как изглежда първи модул в сайта на МОН.
Има въпроси с избор от отговори, въпроси с отворен отговор и писане на минитеза по зададена тема.  Има и задачи тип ПИЗА - четене с разбиране
Скрит текст:
/или гадаене, като при изпита от миналата година/  Laughing сега ми е смешно, като се сетя за глупостта министерска, дано да не се повтаря.

# 533
  • Карлово
Ние още не сме взели "Немили- Недраги", по математика минахме на геометрията newsm78
Ама вие да не сте експериментална паралелка? Аз се ядосвах, че бързо се минават полиномите, а геометрията направо хвърчи! newsm50
Нашите сега почнаха геометрията.
Вазов още не е започнат. Малко проверки ще им направят на Ботев и чак тогава "Немили недраги".

# 534
И ние приключихме с Ботев. Много лош резултат на теста. Май ще продължава да го дъвчи на уроци. Вече сме на Вазов, а по математика - отсечки. Днес съм го инструктирала да препрочете главата в която се описва кръчмата - трябва да занят подробности - да определят имена на  герои по дадено описание, да назовават колко картини има в кръчмата, кой е изобразен на едната, и всякакви такива. 

# 535
  • София,Младост 3

Сега се върнах от "Междучасие", където записах моята дъщеря на пробните. Там ми обясниха, че изпитите са по формата на НВО , като по БЕЛ в първия модул ще влизат въпроси от бълг. език и въпроси от литературата до "Немили-недраги". Вторият модул е преразказ . По математика ще се включва материала до геометрията. Предупредиха ме , че изпита по математика ще е много тежък, защото ще е подготвен от Иван Симеонов от СМГ.
Ще видим тази работа... Mr. Green

# 536
dor77  благодаря ти много за отговора.   bouquet Ще се пробваме и ние. Успех!

# 537
  • София
В пощата  от миналата година има първия пробен изпит в Междучасие. Изтеглете го, ако искате и дайте на децата да го решат. Много е добър.

# 538
  • Варна
При нас приключиха с Ботев миналата седмица. На контролното има петица, доволна съм засега Simple Smile. По математика вчера беше контролното на многочлените, предполагам, че от днес минават на геометрията. Да видим там какви ще са резултатите Thinking.
За преразкази в училище не са и чували, добре, че ходи на школа и там всяка седмица правят.

# 539
  • София
За днес съм приготвила на младежа пробния по БЕЛ на Междучасие от ноември 2012.
Дали обаче има някъде отговори  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт