МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 488
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 660
Мерси, Тony.  Simple Smile  Аз винаги съм си пекла хляба в хлебопекарната, получавал се е, освен в случаите  с пълнозърнесто брашно - там не винаги успявах. Веднъж пекох козунак във фурната, но нищо не направих. Иначе всеки ден правих по един хляб, но не рискувах да пека във фурната, страхувах се че няма да мога, а Мулинекса се справяше чудесно. Тесто за мекици и пица пак задължително там. Сега съм на друго място, ами криво ми е че нямам, та се замислям.

На мен също ми се получава хлябът винаги, дори като го пека в машина, но предпочитам да пека на фурна, защото става с по-хубава коричка и децата ми го предпочитат. Иначе машината си пече хляб много добре. Wink
Аз съм в Белгия и въпреки, че си поръчах машината от немския амазон пристигна с ДНЛ за 3 дни след плащането. Казанчето ми пристигна вчера, а го поръчах в сряда - ако доставката те притеснява, може да го имаш предвид. Бързичко става. Wink

И в чужбина казанчето и бъркалките са консуматив и не се покриват от гаранцията. Peace Поне в тукашните магазини - преди да си купя машината специално преглеждах гаранционните карти на мулинексите, които се предлагаха в тукашната магазинна мрежа. Peace

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 12:49 от Tony_st

# 451
  • София
  • Мнения: 20 820
Здравейте, от днес и аз съм собственик на Мулинекс и 2 часа я обикалях страхливо, но накрая за старт направих супербързия хляб за 1 час и половина. Като за първи път - не беше зле, сигурно трябваше да го оставим да се отвърне малко, но къде ти... Половин кг отиде на вечеря, на мен ми беше малко препечена кората, но другите го харесаха. До пролетта сигурно ще се търкаляме, ако продължаваме с тези темпове.

Какво е мнението ви за бързите програми, които са само по 2 часа?

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 14:53 от Cuckoo

# 452
  • Мнения: 1 934
Тони, искрено ти завиждам за покритието на казанчето ти  Simple Smile Мечта ми е да не е тефлоново и моето  Peace

Cuckoo, качеството на бързия хляб /недобро/ е несравнимо с качеството на дълга програма /отлично/. Пробвай  Grinning

# 453
  • Мнения: 307
И моето не е тефлоново някакво светло сиво е ( май е керамично). Ама като си четох отзиви за машинката направо изпаднах в депресия много давали бъгове. А моя мъж с толкоз радост я взе.
Ама ... дано при мен всичко да е наред, както до сега Simple Smile

# 454
  • Мнения: 7 779
И моето не е тефлоново някакво светло сиво е ( май е керамично).
по-скоро е незалепващо. керамичните са доста по-скъпи.

# 455
  • Мнения: 1 934
sinapovaaya , на твое място въобще не бих се притеснявала  Peace.
Точно твоята машина може да се окаже пушка и половина  Grinning и да работи без проблем дъъълги години. Хич и не чети отзиви. Нали засега си доволна?!?


Бонго, какъв материал мислиш, че е, щом не е керамично?  newsm78 И аз имам спомен от Ердинч, че са доста скъпи, но пък имам тавичка супер евтина с керамично. Може вече да пада цената, знае ли се.

# 456
  • Мнения: 7 779
не съм я видял и не мога да кажа нищо. но при всичките пише ,че е с незалепващо покритие. но най-вероятно се надрасква ако се използват твърди предмети. докато при керамиката не е така. а като гледам цената на другите принадлежности с кер.покритие как цената им се е запазила много се съмнявам точно на контейнерите с такова покритие да е паднала и то доста.

# 457
  • Мнения: 1 136
На мен последните три опита се оказаха пълен провал - купувам смес дозирана за вида хляб , спазвам пропорции и не може да бухне -слагам Мая /7г пакетче / и не се получава - какво ще ме посъветвате и може ли рецепта за пенатоне

# 458
  • Мнения: 7 779
"не се получава " - това само за бухването ли се отнася ?
панетоне-та има на първа страница от темата , ама първо оправи хляба.  Laughing

# 459
  • Мнения: X
На мен последните три опита се оказаха пълен провал - купувам смес дозирана за вида хляб , спазвам пропорции и не може да бухне -слагам Мая /7г пакетче / и не се получава - какво ще ме посъветвате и може ли рецепта за пенатоне

С готовите смеси може да не се получи, ако не си познаваш машинката и не следиш тестото. Ако е бяло брашно, трябва да стане хубава топка тесто, ако е друго, възможно е да маже под бъркалките...., пак зависи какво е по състав и вид брашното.

В темата с ястията Венета похвали едно брашно. Някой да го е виждал в бг?

# 460
  • Мнения: 1 934
Алис, в Лидл има едно горе-долу същото на вид, но май не е с 10 вида зърна  newsm78

Аз да се похваля, че купих онзи ден на едро по 25 кг типово и ръжено и направих хляб с квас отличен  Grinning Смешни пари излизат- типово по 53 ст, ръженото по 60 ст. Делим го с приятелка. Надявам се редовно да правя.

# 461
  • София
  • Мнения: 20 820
Cuckoo, качеството на бързия хляб /недобро/ е несравнимо с качеството на дълга програма /отлично/. Пробвай  Grinning
Пробвах на по-дългата - 2 часа и нещо. Да доложа - с 300 г мляко, сол, зехтин, прясна мая, по 2 лъжици сусам и слънчоглед, 450 г типово брашно - бъркалката започна да прискърцва, което ме наведе на мисълта, че е прекалено гъсто заради семената, та сипах още мъъничко вода, ама взе да се маже, та и малко брашно. Е, докарах го да не скърца и на бързата за пълнозърнест хляб. Мекичко, топличко - какво му трябва на човек. От това количество остана за закуска на 1 човек  #Crazy Май трябваше да взема пекарна с 1,200 кг Grinning
Имайте предвид, че нас май повече ни харесва хляб като кифла, не много втасал. А пък мъжът ми съвсем няма претенции, дай му само нещо прясно тестено и гледай рекорди. Аз също не се впрягам особено кое колко бухнало, изобщо тестените не са силната ми страна.

В кашона с това има шарена книжка с рецепти от някакво франсе - шеф пекар, обаче не мога да разбера какво е това "ферментирало тесто" в съставките. Или "глутен" - знам какво е, но с какво да го заменя, дали обикновено нишесте става??

Днес ще правя нещо голямо с царевично брашно.

# 462
  • София
  • Мнения: 8 535


В кашона с това има шарена книжка с рецепти от някакво франсе - шеф пекар, обаче не мога да разбера какво е това "ферментирало тесто" в съставките. Или "глутен" - знам какво е, но с какво да го заменя, дали обикновено нишесте става??

Днес ще правя нещо голямо с царевично брашно.

Глутена и нишестето са двете основни съставки на тестото, нооо съвсем различни. У нас в България не съм срещал да се подава само глутен. Глутена се развива с повече месене. Ферментирало тесто вероятно е или втасало тесто или квас.

# 463
  • София
  • Мнения: 102

В кашона с това има шарена книжка с рецепти от някакво франсе - шеф пекар, обаче не мога да разбера какво е това "ферментирало тесто" в съставките. Или "глутен" - знам какво е, но с какво да го заменя, дали обикновено нишесте става??

Днес ще правя нещо голямо с царевично брашно.

"ферментирало тесто" е квас. Немците го наричат "кисело тесто".

# 464
  • Мнения: 1 136
Ами не ми бухва въобще , а и не знам какво да му следя на тестото - аз го слагам и чакам да си върви програмата , нищо не разбирам , камо ли да следя #Crazy... А на всичко отгоре и Панетоне съм тръгнала да правя ....хахаха Joy, наистина някои хора не знаят къде да спрат Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт