МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 438
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Супер! Пуснали са пак Финлуксите, към които се бях насочила.

# 556
Днес правих хляб с една от готовите смеси на Лидл- със слънчогледови семки. Много безвкусно нещо се получи. Повече никога няма да купя такава готова смес.

Пожелавам ви весело посрещане на Новата 2014. Нека тя ви донесе мир, любов, топлота и здраве! Нека да е по-щедра и по-богата, по-красива и по-добра и нека да е новото начало за България, което всички чакаме!

# 557
  • София
Аз на готови смеси не разчитам. Честно казано дори и не разбирам за какво служат, но това е друга тема. Понякога и готови рецепти не ползвам. Ето го и днешното доказателство за това:

Хляб с моркови и картофи. Това пък чудо така и не вярвах, че има такава нежна текстура и такъв фин вкус. Е ... не е месен в машина за хляб (тя моята завалийката след четири години щура употреба преди две години издаде окончателно багажа), ама пак е вкусен.

# 558
Пропуснах също да благодаря на всички вас за подкрепата и съветите!

Дядо хаджия, хлябовете ти изглеждат чудесно. smile3501
Купих си няколко пакета готови смеси заедно с машинката преди няколко месеца.
Досега не съм ги отвряла и днес реших, че ще е яко да направя черен хляб със слъчогледови семки, обаче Sick

# 559
Машината помогна с месенето Simple Smile. Весели празници!

# 560
да ви е честита новата 2014 година !!!

# 561
  • София
  Честита, здрава, късметлийска и много плодотворна Нова година! newsm10 newsm51

# 562
  • Sofia
Щастлива Нова и успешна 2014 година! Много здраве и късмет!

# 563
За много години!  Grinning

Искам да попитам, в най-обикновената рецепта за хляб какви подправки мога да добавя, за да стане хляб с подправки.

За пикантен хляб - цялата течност се заменя с доматен сок (или добавяш 1-3 лъжици доматено пюре, размито във водата), червен пипер, черен пипер, кимион, чубрица - на око. По желание може и малко чесън/лук, ако обичате.
Подправките се слагат още в началото, за да могат да се омесят добре.

# 564
  • София
За много години - живи и здрави!

Аз една идея оф-топик, ама не съвсем... Бихте ли похвалили кутията си за хляб? Нещо не ми е удобно с пликове, ронят се трохи из цялата къща. Пробвах усърдно с разни налични кутии из дома - малки идат. Явно ще трябва да се купи нещо, та да сверя часовник първо...

# 565
Не ползвам кутия за хляб. Голяма и неудобна ми е... стоя известно време в кухнята и я изстрелях в коша  Crazy

# 566
И аз не съм фен на кутиите за хляб. Имаме една, но в нея слагам сладките работи дето ги купуваме солети и таквиа като подарят за децата. Хляба го овивам във фреш фолио. Последния ми хляб го пекох на на 23 декември изядохме го вчера и беше още беше още мек. Вчера пекох хляб с квас отново. Трябва да го снимам за сега само 2 филии са изядени Simple Smile

# 567
Как` Сийка , мерси!

Искам да си купя четвъртита кутия за хляб, но като им видя цените, ме заболява сърцето. Какво толкова има в една пластмасова кутия с капак на панти, че е точно 10 пъти по-скъпа от старомодните дървени овални кутии ooooh!

# 568
За много години - живи и здрави!

Аз една идея оф-топик, ама не съвсем... Бихте ли похвалили кутията си за хляб? Нещо не ми е удобно с пликове, ронят се трохи из цялата къща. Пробвах усърдно с разни налични кутии из дома - малки идат. Явно ще трябва да се купи нещо, та да сверя часовник първо...

За много години!   bouquet

Много отдавна купих кутия, но се отказах много бързо от нея. Сега събира прах някъде в мазето или е изхвърлена. С пликове ми е удобно. Ползвам за няколко хляба, хвърлям и отварям нов плик. Защо да има трохи? Изваждам хляба на масата, не в движение  Wink. Виж в кутията със сигурност ще имаш трохи, някои ще мухлясват, ще придават дъх на цялата кутия, според мене. Не бих се наела да поддържам и кутия. Понеже живеем на две места, обикновено държа хляба в плик на студено (ако има място, в хладилника).

# 569
Какви са тези пликове за хляб? Не съм чувала, а ми стана интересно, и аз моя няма къде да го сложа.

Общи условия

Активация на акаунт