МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 202
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Търся изпитана рецепта за хляб почти без вътрешна мека част.Много обичам такъв хляб с дебела и хрупкава долна и горна кора-става страхотен за предястия,но не мога да намеря рецепта за него  bouquet

Погледни рецептата на Йоана, хлябът е с дебела кора, поради начина на печене. Ако се направи по-тънък, може би ще стане и почти без меката част? newsm78

# 16
Търся изпитана рецепта за хляб почти без вътрешна мека част.Много обичам такъв хляб с дебела и хрупкава долна и горна кора-става страхотен за предястия,но не мога да намеря рецепта за него  bouquet
Погледни рецептата на Йоана, хлябът е с дебела кора, поради начина на печене. Ако се направи по-тънък, може би ще стане и почти без меката част? newsm78

Благодаря много,Labrex!  Дядо Хаджия!    bouquet
 Аз и без друго само меся в машината.В началото пекох и хляба в нея,но винаги трябваше да я пускам на доизпичане,заради коричката,за това престанах да пека в нея- Moulinex 573801 e машината.

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 13:37 от red soul

# 17
  • SHOOT ME 10 $
И аз си правех чудесен (аз само типов правя) бухнал хляб от 600гр. брашно, с 1/6 от кубчето мая (7гр.)
Като се замисля,защо се получават аномалии при мен...
Ами аз неусетно ,чувствително променям грамажите! Слагам в контейнера на хлебопекарната 330мл.вода, 1бр.яйце, 1с.л. оцет, 3-4 с.л.олио, в около 50-80мл.вода активирам 7-8гр. прясна мая и слагам брашно до като спре да маже под бъркалките. И то отива над 750 - 800гр. брашно!
Ми кък ши фтаса с толкус мая! И времето захладня... тя и повекото мазнина пречи на втасването. Тук иска минимум 12-15гр. прясна мая , нали така?
По някога ,тъй се аптикьосвам, че... bash

# 18
Не мога да намеря рецепта за мекици, ако може а помогнете Embarassed

# 19
  • София
   Тони, благодаря за новата тема!  Hug

# 20
  • Sofia
Благодаря за темата  Hug  bouquet

# 21
И аз си правех чудесен (аз само типов правя) бухнал хляб от 600гр. брашно, с 1/6 от кубчето мая (7гр.)
Като се замисля,защо се получават аномалии при мен...
Ами аз неусетно ,чувствително променям грамажите! Слагам в контейнера на хлебопекарната 330мл.вода, 1бр.яйце, 1с.л. оцет, 3-4 с.л.олио, в около 50-80мл.вода активирам 7-8гр. прясна мая и слагам брашно до като спре да маже под бъркалките. И то отива над 750 - 800гр. брашно!
Ми кък ши фтаса с толкус мая! И времето захладня... тя и повекото мазнина пречи на втасването. Тук иска минимум 12-15гр. прясна мая , нали така?
По някога ,тъй се аптикьосвам, че... bash

Въх, ша ма убийте с тези грамажи на мая. Хладно, нехладно моят си втасва. Машината ми стои в една стая, която ползвам вместо хладилник. Ми няма проблем, нито олиото е кой-знае колко много. Зимата ще видим, ама то и сега при нас е 1 градус навън през нощта.

# 22
  • TX
middko малко ти е маята

# 23
Напоследък правя хляба само с брашно от лимец по рецептата за бял пухкав хляб на машината от Лидъл. Много хубав се получава, но ми сършва лимеца.
Някой може ли да ми препоръча хубаво брашно от лимец от магазин в София?

# 24
  • SHOOT ME 10 $
Днес ,със една моя съседка -тя има същата машина ,като моята- едновременно правихме хляб по една и съща рецепта, от едни и същи продукти,на една и съща програма. Нейния хляб стана превъзходен - а моя пак недоносен,не довтасал. Тая промяна настъпи изведнъж и ме навежда на мисълта ,да не се е прецакал нещо софтуера- електрониката.Ще я закарам на сервиз. Дано да е още в гаранция. Не съм поглеждал newsm78

# 25
               Олееееее,изпуснах хубавата темичка! ooooh!

# 26
  • София
Днес ,със една моя съседка -тя има същата машина ,като моята- едновременно правихме хляб по една и съща рецепта, от едни и същи продукти,на една и съща програма. Нейния хляб стана превъзходен - а моя пак недоносен,не довтасал. Тая промяна настъпи изведнъж и ме навежда на мисълта ,да не се е прецакал нещо софтуера- електрониката.Ще я закарам на сервиз. Дано да е още в гаранция. Не съм поглеждал newsm78

Е като сте били заедно не гледа ли дали нейната машина прави нещо, което пък твоята не го прави ?

# 27
  • SHOOT ME 10 $
дядо хаджия
Е като сте били заедно не гледа ли дали нейната машина прави нещо, което пък твоята не го прави ?
Цитат

Не сме били заедно "дядо хаджия"- едновременно правихме хляб ,тя у тях, аз у нас, но ако някои параметри в програмата са се променили , на око трудно ще се забележи 

# 28
  • София
дядо хаджия
Цитат

Не сме били заедно "дядо хаджия"- едновременно правихме хляб ,тя у тях, аз у нас, но ако някои параметри в програмата са се променили , на око трудно ще се забележи 

Случайно да сте на различни етажи и при теб например да е по студено и по влажно, отколкото при нея.

# 29
  • SHOOT ME 10 $
Не е това дядо хаджия, и тя ,и аз живеем съседни къщи. не сме променяли местата  на машините си - вътре в стая нормално отоплена. "Не знам,не знам, де да знам,знам ли я?"
Така казваше един възрастен зевзек от моя квартал.

Общи условия

Активация на акаунт