МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 483
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 15 847
Ами не ми бухва въобще , а и не знам какво да му следя на тестото - аз го слагам и чакам да си върви програмата , нищо не разбирам , камо ли да следя #Crazy... А на всичко отгоре и Панетоне съм тръгнала да правя ....хахаха Joy, наистина някои хора не знаят къде да спрат Joy hahaha

Кликни на линка и виж на кое му казваме следене! Peace

http://forumbabgmama.blogspot.com/

# 466
  • Мнения: 1 136
Много благодаря , но трябва да си призная - голям идиот съм Simple Smile хляб не мога да правя , Панетоне съм тръгнала да меся Simple Smile

# 467
  • Мнения: 7 779
Много благодаря , но трябва да си призная - голям идиот съм Simple Smile хляб не мога да правя , Панетоне съм тръгнала да меся Simple Smile
май на теб ти казах  първо да оправим хляба , а след това да дойде ред на панетонето.  Joy
следи си тестото - сухо,влажно,нормално ли е. после му проследи и втасването.
накратко казано: тестото ти казва какво да правиш  Laughing

# 468
  • Мнения: 1 136
Еми на мен ми каза и си абсолютно прав, за това и си дадох такава оценка .. Научи се да ходиш прав преди да тичаш Simple Smile

# 469
  • Мнения: 1 996
Cuckoo, не зная защо другите не са ти обърнали внимание, но ядките и семената обикновено се слагат към края на месенето. Моята машинка има звуков сигнал за слагане на допъненията. Мисля, че и специалистите споменаваха същото в предишни теми.
Аз напоследък ползвам машинката само за месене и втасване. Почна да ми остава хляба и за да не се налага да изхвърлям стар хляб, започнах да го правя на питчици. След второто втасване изключвам и правя с намаслени ръце малки топчици, пълни със сирене или кашкавал. Досега поне питки не съм хвърляла.

# 470
  • Мнения: 307
Аксел Като пуснеш програмата обикновено последния 1 час е за печене. Та намери начин да погледнеш хляба 1 ч и да речем 10 мин преди да е свършила програмата Simple Smile И ако хляба не е достигнал до половината на съда изключи програмата. Остави го извесно време да достигне това ниво и тогава му включи само печене. Поне аз така правя, но аз пека хляб с квас а той втасва в пъти по-бавно от хляба с мая.

Друга причина за бавно втасване може да е прекалено малко количество мая.
Или пък повечко брашно ако ти е по сухо тестото то трябва да си е меко, но да не се маже под бъркалката нито пък да е сухо и да се троши Simple Smile

# 471
  • София
  • Мнения: 20 820
Cuckoo, не зная защо другите не са ти обърнали внимание, но ядките и семената обикновено се слагат към края на месенето. Моята машинка има звуков сигнал за слагане на допъненията. Мисля, че и специалистите споменаваха същото в предишни теми.

Благодаря много за вниманието, още не съм прочела цялата литература тук. Да, и при мен сигнализира, но мислех, че става дума само за мокрите добавки като маслини. Сега вече ще знам.   bouquet
По този повод да попитам - купих цяло, а не начукано ленено семе, защото второто беше 3 пъти по-скъпо. Как се процедира с него, направо ли се слага или първо в хаванчето или пасатора?

# 472
  • София
  • Мнения: 15 847
  На мен ми харесва цяло.Много приятно хрупа, като семки.

# 473
  • Мнения: 629
Правя си домашен хляб от около 3 години и ето няколко тънкости за пухкав хляб:
1. Слагам винаги малко повече мая
2. Вместо вода слагам мляко (никога сухо) и добавям малко повече ( на око)
3. Ако слагам семена ги слагам винаги в началото

Хлябът направо излиза от контейнерчето за печене!!! Използвам какво да е брашно и мая и винаги се получава!

# 474
  • София
  • Мнения: 5 632
Цялото ленено семе трябва да се смели точно преди употреба, иначе "излиза" в оригиналния си вид и няма ефект върху организма. Ако се мели по-голямо количество, имаше специфика при съхранението му, за да се запазят свойствата му.
Начупеното е в готов за употреба вид  Peace

# 475
  • Мнения: 1
Здравейте и аз да се включа от две седмици се ровя из нета и се чудя коя марка да е само знам че трябва да е с капацитет повече от килограм бих искала да попитам някои има ли впечатления от тази хлебопекарна   Bomann CB594    http://www.topmarket.bg/%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0% … %B0-BOMANN-CB-594 освен хляб бих искала и кекс и козунак да може да се прави с нея  Simple Smile

# 476
  • Мнения: 2 931
Здравейте, не съм писала в темата, но чета всичко много подробно от около месец и половина.
От толкова имам машина Мулинекс и от тогава не съм купувала хляб.
От първият път хляба ми се получава уникален, вкусен, добре втасал...изобщо без забележки.
Може би и за това не съм писала до сега  Wink
За утре - Бъдни вечер мисля вместо питка (понеже много съм скарана с месенето) да направя един бял хляб с паричка в машината.Въпросът ми е ще пречи ли паричката на машината и кога да я сложа?

# 477
  • Мнения: 7 779
За утре - Бъдни вечер мисля вместо питка (понеже много съм скарана с месенето) да направя един бял хляб с паричка в машината.Въпросът ми е ще пречи ли паричката на машината и кога да я сложа?[/b]
а какво пречи вече омесеното тесто да го извадиш , да го оформиш като питка и да го печеш във фурната ? па му ръгни пари и каквото искаш  Joy

# 478
  • София
  • Мнения: 15 847
  Днешната питка, пак за лош повод, ,сложих я в голяма тава,че ми трябваха повече парчета!Вчера пекох и хляб в машината, всичко както винаги, но не бухна много, дали защото е хладно в кухнята.Преди ми вдигаше капака.



# 479
  • Мнения: 2 931
Мииии и това е вариант, ама ми се щеше така по тънката лайсна да мина   Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт