МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 438
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Какви са тези пликове за хляб? Не съм чувала, а ми стана интересно, и аз моя няма къде да го сложа.
Моят стои е най-обикновен найлонов плик върху хлебопекарната  Crazy

# 571
Аз имам кърпи памучни ,които не са много плътни и увивам хляба в тях.В плик хляба ми стои мокър  chef.По повод потенето на капака на машината да кажа,след основно разглобяване и почистване спря да се поти на капки.Става леко ,леко замъглен обаче това нищо не е в сравнение с преди.Странно е ,че куполчето на хляба обаче върви на една страна..несиметрично нараства newsm78 все на дясно...дали е съвпадение или нещо не сме сглобили както трябва???

# 572
Странно е ,че куполчето на хляба обаче върви на една страна..несиметрично нараства newsm78 все на дясно...дали е съвпадение или нещо не сме сглобили както трябва???
как го сглобявате този хляб  newsm78

# 573
Не хляба ,сглобихме капака и като позатегнах винтчетата капака не се затвори добре,тогава леко ги разхлабих и си се затвори чудесно JoyЗнам че звучи като виц ,обаче са 4 винтчета на капака ,няма какво да объркам сигурно е съвпадение да нараства несиметрично ,като изпека още няколко хляба и ще пиша как е!

# 574
Нека ни е честита Новата Година! Да сме здрави и доволни от живота!  bouquet

Днешното ми творение -  новогодишен хляб с картоф и морков в тестото.

Леле, дядо хаджия, няма преяждане у вас като гледам...ще имате хляб поне за седмица и от новата година Simple Smile Я дай, моля, някакви пропорции на съставките да го опитам този хляб...моите капризи вкъщи едва ли ще го ядат, ама да го опитам - може и да им хареса.

gundie, честита придобивка! Да се похвалиш с резултата Simple Smile

Виж в кутията със сигурност ще имаш трохи, някои ще мухлясват, ще придават дъх на цялата кутия, според мене. Не бих се наела да поддържам и кутия.

И аз това щях да пиша - веднъж мухляса ли хляб вътре и я отпиши...винаги има миризма на мухал - такива спомени имам от детството си.

# 575
  • София
...
Леле, дядо хаджия, няма преяждане у вас като гледам...ще имате хляб поне за седмица и от новата година Simple Smile Я дай, моля, някакви пропорции на съставките да го опитам този хляб...моите капризи вкъщи едва ли ще го ядат, ама да го опитам - може и да им хареса.
...

Значи ние сме кажи речи две семейства, така че от този хляб вече не остана. Нормален хляб с кисело мляко, в който съм добавил един по-едър сварен морков и един среден също сварен морков. И те не са големи - просто са снимани в близък план.

# 576
Какви са тези пликове за хляб? Не съм чувала, а ми стана интересно, и аз моя няма къде да го сложа.

Най-обикновен найлонов плик за пазаруване. Купувам 100-200 бр. с предпочитана големина и ползвам за какво ли не. Simple Smile За да не е мокър хлябът, оставям да изстине извън машината, после прибирам. Когато бързам, го слагам във фурната на печката, защото там не изсъхва прекалено, а и успява да изсъхне, без да се намокри. После, ако не е изяден, прибирам в плик. Другият вариант е да го увия първо в памучна кърпа и като изстине, пак прибирам в плик.

# 577
  • Sofia
Аз ползвам торбички на Била от зеленчуците. Винаги като пазарувам взимам 1 повече май защото няма с какво да я напълня при зеленчуците и се оказва неизползвана. Та в такава торбичка ми се събира хляба.

# 578
...
...

Значи ние сме кажи речи две семейства, така че от този хляб вече не остана. Нормален хляб с кисело мляко, в който съм добавил един по-едър сварен морков и един среден също сварен морков. И те не са големи - просто са снимани в близък план.

Аха, значи с кисело мляко и сода предполагам, или все пак слагаш мая? Ще опитам днес за им направя подобни питки със сода, кисело мляко и моркови - да видим. Благодаря!

Хляб аз държа в хартиен плик. Когато не се изяжда за 2-3 дни, за да не съхне целият хартиен плик с все хляба вътре го прибирам в найлон - така ми се запазва най-дълго съм забелязала. Понякога се случва да не пека хляб по 3-4 дни и по този начин съхранен,хем не е сух, хем не мухлясва от влагата само в найлонов плик. Peace

# 579
  • София
...
...

Аха, значи с кисело мляко и сода предполагам, или все пак слагаш мая? Ще опитам днес за им направя подобни питки със сода, кисело мляко и моркови - да видим. Благодаря!
...

Тези са с мая ! Содената питка я дадох някъде по нагоре, ама тя е с овесено кисело мляко при мен.

# 580
  • София

Хартиени пликове за хляб - вземам си от големите магазини и ползвам икономично - по няколко пъти Whistling

# 581
Мен пък ме е срам  Embarassed Но ще си взема май следващия път.

# 582
  • Пловдив
Здравейте, за много години, живи и здрави!
alys, би ли споделила рецептата за тази вкусна баница. Отдавна ми се иска аз да си направя тесто за корите, но в машината да се омеси, ще ми спести много мотане. Как точно я навиваш?

# 583
Спещен въпрос: Нарушава ли се тефлоновото покритие на бъркалката там, където се слага на машината- т.е. от вътрешната й страна? Да знам дали да връщам цялата машина или...?

# 584
Спещен въпрос: Нарушава ли се тефлоновото покритие на бъркалката там, където се слага на машината- т.е. от вътрешната й страна? Да знам дали да връщам цялата машина или...?

Опитай да ти сменят казанчето и бъркалката....знам, че вероятно гаранцията не го покрива, но опитай. То от първото ползване не е нормално да се скапе покритието. Peace

дядо хаджия, разбрах! Ще ти изменя рецептата, значи... Wink

Общи условия

Активация на акаунт