МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 410
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
ооо това с транспортните дефекти е идея Simple Smile

# 646
  • София
  И не само там.Има сайтове като "пазарувай.ком"  и "колко.бг" , там е дадена търсената стока в кои магазини и за колко може да се намери.

# 647

Ако всичко е само на късмет, не знам стрували си да се дават повечко пари...
alys - скоро по един друг повод бях питала за гаранции в темата на амазон, специално панасоник се спомена като марка, която тук си поема спокойно обслужването, независимо, че е купен продукта от чужбина, което е плюс за марката, иначе харесах и някаква Andrew James, но там нямам идея за  поддръжката какво се случва, още повече, че май тук не ги и продават.

Angel_Dust, много ти благодаря за тази информация.

От мен снимка на хляб от Панасоника (правен е през нощта, на сутринта е прибран в плик Simple Smile).

# 648
Алис, това М р-р ли е? И по коя рецепта е правен?

# 649
  • София
Аз правих тесто за пица и понеже се оказа доста с една част направих хлебчета със сирене: просто поръсих със сирене и захлупих отгоре с тесто. Хлебчетата станаха страхотни, но пицата остана малко корава - защо така? Пекох и двете според указанията на хлебопекарната - на 220 гр.

Как точно се пече пица в хлебопекарна, че ми стана интересно ?

# 650
Алис, това М р-р ли е? И по коя рецепта е правен?

Това е XL. В готов вид е около 900 г (след като унищожих две филийки, е останало 780 г. Машината ми е от по-малките, с една бъркалка.

Рецептата

6 г прясна или 1 ч.л. суха мая
600 г брашно
1 1/2 ч.л. сол
около 1 с.л. захар
30 г олио
370 мл вода
На основната програма е правен

Ако синът ми е спазил рецептата, значи е по нея  Wink (закарфичила съм я над машината вкъщи). Хлябът е бил в машината, докато изстине (затова е малко по-изпечен). Малко е по-сладък хлябът, но на нас така ни харесва.

# 651
  • Варна
Здравейте, от близо една година си правя хляб като омесвам тестото в кухненския робот, но вчера си счупих пластмасовия нож и се чудя дали да търся нов при положение че не е гаранционен вече или направо да си купя машина за хляб. Иска ми се машина която да се доближава максимално до ръчно изпечения хляб с горна и долна коричка да има.
Моля да ми препоръчате хлебопекарна.

Препоръчвам ти Панасоник, щом търсиш този ефект. Горната коричка е тънка и мека, а долната малко по-дебела и хрупкава. Невероятен хляб - връща ме в детството на село и хляба с купони от селската пекарна.  Heart Eyes

П.П. Alys е дала чудесна снимка, много показателна за марката!! Simple Smile

# 652
ооо това с транспортните дефекти е идея Simple Smile
В Зора имат такива уреди, но ми казаха, че почти нямат машини за хляб, май само една имаше...нещо смънкаха, ама не помня какво. Аз също още не мога да избера. Случайно да си видяла някоя с не тефлоново покритие, с керамично. В Амазон само един уред пишеше,че е с такова, ама не беше машина за хляб, много им е малко инфото там.

# 653
Аз правих тесто за пица и понеже се оказа доста с една част направих хлебчета със сирене: просто поръсих със сирене и захлупих отгоре с тесто. Хлебчетата станаха страхотни, но пицата остана малко корава - защо така? Пекох и двете според указанията на хлебопекарната - на 220 гр.

къде пише, че се пече в нея? Тестото правих по рецептата на тесто за пица от рецептите на машината Панасоник 2501

# 654
  • София
gundie Не съм виждала, но и не търся специално такава, то и избора не е кой знае какъв. Хлебчето от панасоника ми хареса Simple Smile Иначе сега гледах сайта на един магазин само за такива стоки с транспортни дефекти, но и там изобщо нямаше хлебопекарни.

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 13:07 от Angel_Dust

# 655

къде пише, че се пече в нея? Тестото правих по рецептата на тесто за пица от рецептите на машината Панасоник 2501

Разрови се назад, мисля че Тайна, или Алис бяха пускали рецепта за тесто за пица "Верди" - много е вкусно - само него правя за децата. Ядат го предимно на пицети с пасата и моцарела без нищо друго и си облизват пръстите.

gundie, вземи си поръчай моята машина и мирясай... Simple Smile Не е керамично покритието, ама и за 139 € не е и необходимо, а върши чудна работа и покритието е без вредните фракции на тефлона. Wink А като гледам цената е съизмерима с "напудрените" Мулинекси, дето като чета се скапват често и бързо, или си купи машина от Лидл. Wink

# 656
  • София
Е те тези в лидл пускат машината 1-2 пъти годишно, къде да я дебне човек Wink

# 657

Разрови се назад, мисля че Тайна, или Алис бяха пускали рецепта за тесто за пица "Верди" - много е вкусно - само него правя за децата. Ядат го предимно на пицети с пасата и моцарела без нищо друго и си облизват пръстите.

веднага връщам назад!   bouquet

# 658
Тони БомбониHugдай повече инфо за твоята , бе душа!  Heart Eyes Аз не знам защо, ама и това, което бяхме писали във фейса останах с впечатление, че твоята е скъпа. Може би, понеже Зеленото човече писа,ако имала възможност ,че би си взела като твоята?  А какво ти е покритието? Пусни едно линкче, аз на вас с Мария ви имам пълно доверие, дори скоро на мъжът ми обяснявах, понеже вие проучвате много старателно , а и имате идеи, които съвпадат напълно с моите. Hug  bouquet

# 659
  • София
здравейте,
в какви съдове си държите брашното?

досега ползвах 3 кутийки от фризолак, но консумацията ми на брашно беше веднъж-два пъти месечно

искам да си взема различни видове, но без да стоят в хартиената опаковка, че малко ми се разпрашават като ги сипвам

Общи условия

Активация на акаунт