МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 403
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Най-добре ми се получава пицата, като я пека на първо ниво от пет възможни на фурната. Другото важно е да се намаже с мазнина цялата пица и тогава да се поръсва с доматен сок, кетчуп, филета, царевица, кашкавал и т.н. Печенето е добре да е за кратко на висока температура (примерно 250-270 градуса С) и да се наблюдава, защото става бързо. Не съм правила скоро, но мисля, че не бяха повече от 10-15 мин. Когато правя пица с 450 г брашно, разстилам тестото в тавата на фурната и се получава добре. После режем на парчета и хапваме. Размечтах се.

# 676
# 677
Препоръчайте ми хубаво типово брашно.  bouquet

# 678
Моето тесто за пица е стандартно постно тесто без яйца и мляко. Замесено с 400 грама вода ми стига точно за 4 тави големи пици, понеже точа тънко блата. Не го мажа с мазнина, а направо с доматения сок или примерно сметана /за тарт фламбе/. Отдолу се препича идеално коричката все едно е печено на пещ   Simple Smile Пека на второ ниво отдолу нагоре. Може и на трето.

# 679
  • София
А да ви питам още нещо се сетих, като някои машини имат отделение за семена, ядки, семки, стафиди, има ли проблем с печенето на тези смеси, в които са си направо вътре тези неща, защото някой писа, че ако няма диспансер, се слагали по някое време на приготвянето на тестото, а реално ако са в сместа са си от началото вътре?

# 680
А да ви питам още нещо се сетих, като някои машини имат отделение за семена, ядки, семки, стафиди, има ли проблем с печенето на тези смеси, в които са си направо вътре тези неща, защото някой писа, че ако няма диспансер, се слагали по някое време на приготвянето на тестото, а реално ако са в сместа са си от началото вътре?
Всичко слагам още в началото, нямам отделение за ядки нито нерви да дебнат сигнали Simple Smile

# 681
Аз нямам такова отделение, и на звуковия сигнал слагам каквото съм решила .

# 682
Някакви отзиви за машина за хляб UNOLD  при тая марка има без тефлон, но дали са всички модели не съм сигурна ?

# 683
Всичко слагам още в началото, нямам отделение за ядки нито нерви да дебнат сигнали Simple Smile

Е, защо трябва да следиш сигнала за ядки, като си ги слагаш в отделението за тях още преди да пуснеш програмата?!?! Аз имам отделение за ядки и те се добавят при сигнал, ако предварително съм ги сложила в контейнерчето им, 10 мин преди края на месенето. Сигналът е за да извести, че ги добавя един вид. Peace

gundie, много добре изглежда машината. Нямам предства дали безтефлоновото покритие е за всички модели. Peace

# 684
Понеже се бях отсилила да си вземам машина на марката, предполагам говориш за т.нар. QUANTANIUM покритие /то е с титан/ - има го.

# 685
Ако си пусна програмата месене на отложен старт /имам впредвид да ми се омеси тестото докато си идвам от работа и аз после само да си правя питката/, дали ще е проблем ако позакъснея да го извадя от машината като свърши програмата? Говоря за в рамките на 1/2 час - едва ли ще ми превтаса тестото ..... ама знам ли пък. Прясна съм в хлебоправенето и още не съм уверена  Rolling Eyes

# 686
  • София
  За половин час може и да ти се наложи после да миеш машина! Особено ако е топло в кухнята.В моята е студено, но най-редовно го забравям и се залепва и надига капака.

# 687
Тонииииии, Hug както се вижда и два поста под твоя, а и на лични една друга девойка ми е писала, че всичките им модели са с не тефлоново покритие, но пък ако е титан и той май е вреден? Оххх то май не трябваше така да задълбаваме. Laughing Сега избираме между твоята и тая, но, ако е твоята няма да е нова, понеже е малко над бюджета ни новичка. Ще видим де, твоята много ни харесва и ни се ще да си я вземам нова, амааа...абе избираме вече поне само между тия двете и край. Laughing Hug Добре де, ама точно твоята машина има от горе едно казанче за ядки, то каква цел има ?

# 688
  • София

Е, защо трябва да следиш сигнала за ядки, като си ги слагаш в отделението за тях още преди да пуснеш програмата?!?! Аз имам отделение за ядки и те се добавят при сигнал, ако предварително съм ги сложила в контейнерчето им, 10 мин преди края на месенето. Сигналът е за да извести, че ги добавя един вид. Peace

Сигнала предполагам се следи когато няма такова отделение. А аз питах само дали е проблем, ако се купи готова смес със семки например, това че те са вътре още от началото, а не се добавят допълнително при сигнала(независимо ръчно или от машината)

# 689

Сигнала предполагам се следи когато няма такова отделение. А аз питах само дали е проблем, ако се купи готова смес със семки например, това че те са вътре още от началото, а не се добавят допълнително при сигнала(независимо ръчно или от машината)
Не е проблем, разбира се. Защо да е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт