Суровоядство - втора тема

• 88 820
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Фея Кръстница.
Обичам ядки ,а и холестерола ми е доста под нормата 2,7 -3,2 макс .
Приемам хранителни добавки Прегнаткер и биозин мама предназначени са за бременни .Прегнат кер съдържа желязо ,Вит В12,В1,В2,В3,В6 ,Вит С,Вит К, фолиева киселина ,Селен ,Магнезии,,Цинк ,йод,мед .Преди бременността също съм пила хранителни добавки

Растителното соево мляко ми е гадно хресвам кокосовото и бадемовото .От млечните продукти ям кисело мляко от крава

# 616
Феичке, проблемът е че не съм разбрала, че имам киселини. Оказа се, че хранопроводът ми е изгорен, а аз си мислех, че ме боли гърба.... От години има болки при някаква комбинация от алкохол с нещо - вероятно сладко. И без това изпивам по чашка почти само по някой повод, а сега си мисля и това да откажа. Получавам ужасни болки и отиват към гърба ми. Успокоявам ги със суров бадем или активен въглен. Сега си провокирах болката с известна газирана напитка с малко алкохол. Взехме да опитаме и като я изпих усетих, че много сгреших...
Днес да се отчета... овесени ядки с банан, смути от ягоди и магданоз и вода с шепа бадеми, салата с морков, краставица и цвекло... и вечерта съгреших - готен ориз с гъби и филия хляб от лимец. Дайте бърз линк към някакви лесни крекери, с които да заменя хляба. Все пак го отчитам като частичен успех. 3 от 4 хапвания са сурови продукти.
ако някой знае нещо с което да регулирам дейността на стомаха, за да не ползвам слабителни чайове ще съм благодарна.

# 617
Екатерина, за такива великолепни нива на общия холестерол (104-124 mg/dl) повечето хора могат само да мечтаят. Аз не бих увеличавала нивото на мазнините, които приемаш, но ти си тази, която следва да вземе решението - става дума за твоето здраве, не за моето.

Бих заменила също така кравето кисело с козе или с кефир от козе мляко, за да се намали процентът на казеин, който приемаш.

Бубе, дехидратор ли ползваш? Най-лесни са крекерите от ленено семе. Можеш също да си правиш суров хляб от покълнали зърна (пшеница, спелта). Аз отдавна правя тези неща на око. Ще се опитам да намеря рецепта.

И не се тревожи за това, че от време на време ядеш готвена храна. 70-90% суровоядство е напълно достатъчно.

П. П. Ето рецепта за суров хляб и три за крекери.

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 21:07 от Фея Кръстница

# 618
Здравейте. Извинявам се, че нахлувам така, но не мога да пропусна факта, че анатемосвате мазнините. Тялото има голяма нужда от тях, особено от омега 3 и  наситени мазнини.  Peace

# 619
Здравейте. Извинявам се, че нахлувам така, но не мога да пропусна факта, че анатемосвате мазнините. Тялото има голяма нужда от тях, особено от омега 3 и  наситени мазнини.  Peace
Кой анатемосва мазнините? Че нали без тях тялото ни не може да функционира?

# 620
Абсолютно е така, както не може да съществува и без холестерол. Не искам да изпадам в полемики и спорове, просто останах с впечатлението, че избягвате мазнините или ги ограничавате.

# 621
Аз лично всеки ден ям ядки особено с бременността .Много ги обичам .
Колкото до холестерола  моя си е нисък по принцип не е свързан с храна.
Извинявам се ,но казеина с какво е вреден ?Мислех ,че е вреден само за хората алергични към него .Просто няма как да го сменя с козе .Иначе кефир пия като ходим в Русия в България трудно се намира поне аз не съм виждала да се продава .

# 622
Абсолютно е така, както не може да съществува и без холестерол. Не искам да изпадам в полемики и спорове, просто останах с впечатлението, че избягвате мазнините или ги ограничавате.
Джия, доколко си запозната със суровоядството, че да имаш формирано впечатление?

В случай, че не знаеш подробности за този тип хранене: повечето суровоядци дори не си дават сметка колко мазнини приемат. А говорим за по 75% мазнини от общия дневен порцион. Тази стойност е изключително висока и е за сметка на пресните плодове и зеленчуци.

Затова направих забележката за ядките. Бадемите, примерно, съдържат 72% мазнини.

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 22:43 от Фея Кръстница

# 623
Фея Кръстница
 знам какво имаш в предвид ,защото съм била и на пълно суровоядство за по няколко седмици .
 сусамов тахан ,кокосово масло ,фъстъчено масло, пасирано авокадо ,хумус понякога като ги почна с лъжицата  Mr. Green.Все такива нещица дето засищат и не се усещаш колко си изял ,но са ми били вкусни и не съм ги ограниавала  чак ми е ставало гадно от мазно  Grinning

# 624
  • по пътя
Фея кръстница, козето мляко и сирене е по-полезно, но за бременни не се препоръчва. Екатерина,  яжте си кравето. Peace суровоядство  по време на бременност и кърмене не върви много, ще ти трябва пълноценен белтък, не мисля че сега е моментът да стресираш много организма и да променяш храненето, след кърменето остави това.

# 625
Фея кръстница, козето мляко и сирене е по-полезно, но за бременни не се препоръчва. Екатерина,  яжте си кравето. Peace суровоядство  по време на бременност и кърмене не върви много, ще ти трябва пълноценен белтък, не мисля че сега е моментът да стресираш много организма и да променяш храненето, след кърменето остави това.
Какво е "пълноценен белтък" и по колко от него трябва да се приема по време на бременност?

Една чаша козе мляко съдържа 10% от дневната доза витамин А. За сметка на това белтъчините в козето мляко са по-лесно усвоими и (за разлика от казеина в кравето мляко) не са канцерогенни.

Екатерина, повечето суровоядски заместители на термично обработените храни са с висок процент масленост. Суровите торти (блат от ядки и ядков крем), сирена (най-често от кашу), пастети (слънчогледови и/или тиквени семки), тартове, мусове, кремове (растителни масла) и пр. са все мазни.

Кефир можеш да си правиш сама, ако си купиш или някой ти даде кефирена гъба.

Храни се така, че да се чувстваш добре и да си здрава. За теб това ще бъде различно от онова, което е за мен или за някой друг.

# 626
  • по пътя
Фея, съгласна съм с теб за козето мляко, но не и по време на бременност, по време на бременност и кърмене всички сирена извън кравето не се препоръчват-в това число и всички сини сирена и т.н. Просто съдържат неща, които може да са рискови за плода, в повечето случаи могат и да не навредят, но по-добре да не се опитва. Peace
Пълноценен белтък се съдържа в храните от животински произход, хората които не ги консумират трябва да си ги набавят чрез бобови, ядки, семена.
Екатерина, ако си бременна или кърмиш и преди не си била суровоядец, в никакъв случай не го прави сега.По верме на такова преминаване от хранене с преработена храна само на зеленчуци, плодове, ядки се отделят токсини в тялото, което е много полезно, но не и когато носиш живот в себе си или кърмиш. Всички тези експерименти за след това.Съвсем друго е ако си била суровоядец и си продължиш, но ако сега ще започваш, категорично не те съветвам.

# 627
Екатерина, ако си бременна или кърмиш и преди не си била суровоядец, в никакъв случай не го прави сега.По верме на такова преминаване от хранене с преработена храна само на зеленчуци, плодове, ядки се отделят токсини в тялото, което е много полезно, но не и когато носиш живот в себе си или кърмиш. Всички тези експерименти за след това.Съвсем друго е ако си била суровоядец и си продължиш, но ако сега ще започваш, категорично не те съветвам.
Поради каква причина се отделят токсини в тялото при консумация на сурови плодове и зеленчуци ? Може ли някаква научна информация по въпроса ? Защо ако си суровоядец не отделяш тосини, а ако не си - обратното  Shocked И защо отделянето на тосини в тялото е полезно ? И за какви тосини става въпрос ?

# 628
Пълноценен белтък се съдържа в храните от животински произход
Не съм съгласна.

Кажи, моля те, какво му е опасното на козето мляко при бременност. Наистина не знам.

# 629
  • по пътя
Не съм много добре подкована научно и сега не мога да намеря точно инфото, но ми казаха, че съдържа нещо, което може да бъде опасно.
greendream, когато човек, който се е хранел нормално, т.е. средностатистически с обработена храна, хляб и т.н. и изведнъж спре това и започне плодове, зеленчуци, ядки, това се нарича детокс,т.е прочистване на тялото, което може да бъде изключително опасно за плода или бебето.Т.е ако сте бременна и не сте суровоядец от преди това, не променяйте храненето сега.Може да се увеличат суровите неща, но в никакъв случай не е време за драстични промени, защото това буквално означава да тровите детето си, което смятам никоя майка не иска.

Общи условия

Активация на акаунт