Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 705
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Якамоз, православен брак ви е разрешението на ситуацията, очевидно. Приятелят ти може да е дори леко доволен, че е 'прецакал' католиците.
Но на мъжете общо взето бързо им се променят тези възгледи, ако им се яви жена с различни от техните  Laughing.
А и все ще се намерят ентусиасти да ти организират сватбата, като стой та гледай.

Лени, Реджи - не ми се навлиза в темата, защото никакви конкретни примери не помня вече. Единствено помня по-конкретно, че Микеле много държеше, че трябва да ме вземе за жена - за мое добро, така било прието, да съм била по-защитена, някакви такива работи hahaha, на което аз доста се хилих, но и го оставих да ми мине покрай ушите, защото основно и двамата искахме да се 'земем от най-романтични подбуди. После обаче е имало моменти, в които съм си мислела - ей, прав бил Микеле значи, голЕма работа било бракът в (южна) Италия. Но, както казах, не ги помня вече тези ситуации.... Зет ми (ъх, братът на Микеле, никога не съм сигурна как ми се води точно) живее с жена си без брак (в Торино) и твърдят, че им е много по-изгодно от гледна точка на детски ясли и някакви други (незнайни за мен) екстри.

ПП. Тюх, Барбичът ме изпреварил да каже за православния брак.

# 436
Да, най-вероятно ще говорим за православен брак, ще видим. За мен мотивите са по-скоро романтични също, но нямам проблем да живея с него и без брак.
То ако трябваше да даваме 500 евро за предварителен курс по брак (така ли се казва?) и аз не бих имала желание честно казано.

# 437
  • Milano
Tralala, ами екстрите за зет ти са и фискални и не, що се отнася за яслата и детето (но май не те интересува тази материя).

Католическия брак (най-общо) няма разтрогване.

Ауу, хич не съм знаела, че и плащат да слушат глупости (на корсо прематримониале) 2 месеца.
Много ми се струва обаче 500 евро, тя офертата която оставаш в църквата при брак е много по-малка.

пп. потърсих в нета, и почти навсякъде е безплатен, някъде можеш да оставиш оферта, други казват ок. 20 евро.

Барба, имаше право за Коледното тържество. Ние нищо не трябва да купуваме, те ще подарят нещо еднакво за цялата група.
Не искаха да казват точно какво ще представлява тържеството, да бъдело изненада.
Утре ще сложат някакъв списък и после си избираме кой какво да носи (торти, соленки, чаши и т.н.)

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 15:26 от regina di cuori

# 438
Ми не знам, Матео каза, че имал приятел дето щял да се жени и той му казал че платил 500 евро. А мен понеже слабо ме интересува и изобщо не съм тръгнала да проверявам инфото. Сега ще му набия каската  Laughing Още не сме се оженили, а тука ме лъже.

# 439
Якамоз много депресивно ми звучиш ти на мене.Я да видим сега;млада си, умна си и доколкото си спомням от една твоя снимка си и красива.Това последното трябваше да го сложа по напред,висто и консидерандо държавата в която ще живееш.Къде е драмата?Матео иска да се жените.Ти също.Кое тука не е наред ,че нещо не схващам.Църковен брак искаш.Че какъв е проблемът.Може да се направи без да е нужно никаква промяна във религиозният ти статус.Предбрачният курс е безплатен и не е задължително да се явявате на всички срещи.Ние с мъжа ми два пъти го посетихме и пак в църква се бракувахме.Да премина на материалната част.?2000евро наистина са малко щом и наем ще плащате,обаче в Милано имаш много голяма възможност да си намериш и ти работа.Така,че дотук на теория всичко е ок.
Понеже тази сутрин си сецнах кръстта и съм в стойка на не излетял снаряд,всичките ми домашни задължения отпаднах и както знаете,аз съм новата Вана Марки хвъърлих няколко карти спайдер и ми излезе,Фейъм,че до две седмици ще си намериш страхотна работа.Тогава ще ми се наложи да забраня личните,така ,че не ме търсете .
Ако знаете бърз илич за схванат кръст казвайте ,преди хоризонталното положение да ми стане навик

# 440
Абе вие луди ли сте.Православен брак да сключвала.Че тя церемонията трае 2 часа,кой ще  издържи толкова време без да пуши

# 441
Ами подействахте ми доста освежаващо, какво да ви кажа... общуването с италианци които ми казват колко е ужасно в момента в Италия ме деморализира. Днеска съм по-добре вече. А и спрях противозачатъчните, може и от това да ми просветна.

# 442
  • Milano
Деси пораздвижи темата.

Овчева, ти добре ли си моме? Да не объркА ритуалите?

В Бг църковния брак има продължителност 20мин. и е много по-готин с разните му там корони, пийване на винце и т.н. Laughing, тук продължава ок. 1,5 часа и четат някакви извадки от библията (не е истина Mr. Green).

# 443
Абе вие луди ли сте.Православен брак да сключвала.Че тя церемонията трае 2 часа,кой ще  издържи толкова време без да пуши

Барем на католически не сме умирали от скука също толкова дълго. Twisted Evil

Овчи, в един филм бях гледала нещо от сорта на да ти вържат ръцете за кревата и един як чичка силно и рязко да ти дръпне краката. Ако ли не - Волтарен.

# 444
Не, католически брак няма как да сключа, Матео е твърдо против и не знам сега се опитвам да му опиша православието като нещо напълно различно. Даже съм се захванала тука с едни религиозни проучвания. Той вика може първо да се оженим в италия граждански и после да видим в българия църковен, ама на мен тея не ми минават, или всичко или нищо, а то като се оженим един път после сто процента няма да ни се занимава повече.

# 445
Овчи, и аз съм от тия с кръста. Нищо не помага  Mr. Green, почивка, и упражнения, но то иска време и желание. Но лежането не е зле, кво.

Реджи, и според мен православната церемония е много по-готина и раздвижена, то се обикалят олтари, корони, екшън има. На католическата нардът умира от скука, да не говорим пък ако има гости, които не говорят италиански и не разбират грам от дискорсите. На нашата добре че имаше деца да се гонят по олтара за разтуха на гостите.  Mr. Green

# 446
На католическата нардът умира от скука, да не говорм пък ако има гости, които не говорят италиански и не разбират грам от дискорсите.

А може и да е по-добре... Whistling
Преди две седмици бях на едно кръщене и пак се намери повод за обичайните начукващи канчето вметки.

# 447
Той не иска да си кръщаваме децата (ако ги имаме).

# 448
'Начи, Якамоз, права си, че православието е съвсем различно. Например, православните имат право на "само" четири църковни брака! Освен това да знаеш, че ако се венчаете католически, ще те накарат там нещо да обещаваш/подписваш (не помня точно вече), че и децата ти трябва да са католици.
Можеш освен това да обясниш на твоя Матео, че католиците ще бъдат страшно разочаровани, ако той им "избяга" и се ожени при православните. С това, както става ясно от горния абзац, губят и поколението ви за католическата вяра. С една дума, голямо нахакване им е.

# 449
Овчева аз веднъж съм получавала колпо делла стрега и виех от болка, не можех да сляза по стълбите. В пронто соккорсо ме изгледаха странно защо плача за такова нещо, казаха ми че 8 часа ме очакват,  защото е бял код  и отидохме в аптеката.
От там излязох с прахчета OKI и кремче Мускорил. Доста бързо почувствах облекчение
И понеже много ти съчувствам изпратих Дамиано до нощното ми шкафче да потвърди как се казваiха и там има и друго кремче Hirudoid, но не гарантирам че и него съм мазала то е повече противовъзпалително. Вероятно и него съм мазала, защото не помня за какво друго съм:))

PS; Ние никога не сме мислили за църковен брак,, защото не сме толкова вярващи. Но самият ритуал в православната църква на мен ми харесва много,  на католическа не сме присъствали за да сравня

Общи условия

Активация на акаунт