Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 568
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Овчи,немам аз цикъл вече ... Hug :hug /ама как се радвам на това../
Значи сметаната не е задължително Гранароло естествено /моята беше и в кутийка,не пресна/ ,слага се в сместта без да се разбива/ не е написано и аз дори не съм се и сетила да я разбивам.
Сместа стана мн.хубава,но на теб ако ти се играе,разбий сметаната и кажи как е станала ?
Много важни са ядките /доста/ и крушите естествено/гледай да не са мн.сочни.
Не слагай готовия сладкиш в хладилника...

Розите съм ги правила /рецептата е на Бенедета Пароди/ ,много са вкусни наистина ,но са и гооляма бомба калорика.. Mr. Green
Даже ги направих преди около 2 седмици ,само че нямах мая на кубче и реших ,че и със суха ще стане ,ама Не.. Mr. Green ,не се надуха ,но пак бяха изядени.. Hug

10сент,пандоровото дръвче съм го правила май всяка Коледа ,за да изглежда още по добре ,на варховете на разрезите/блат  ,слагам и по една черешка кандита .Ръсиш обилно с пудра захар и става елхичка с червени топчици украсена. Peace

п.с. Цял следобед съм се отдала на коледни украси у дома.. ooooh!
Като започна ми е кеф,ама ми писва и съм зарязала всичко...до утре -в очакване на Музата.. Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 05:44 от fio'

# 676

чета, че жестомимичният превод вчера на поклонението на  Мандела е бил случайно ръкомахане. Никой не знае кой е този човек и как се е добрал  рамо до рамо до световните лидери да 'превежда'.  Shocked  Ние гледахме 1 час (до Обама) и този човек постоянно 'превеждаше', всяка реч...

цирк! сега погледнах в ютюб, уникален е "превода4ът"

според мен организаторите, които сега твърдят че не знаят кой е този човек и как е е появил там по-вероятно прикриват, че са наели измамник ..

четох разни коментари под статии (интересни неща се научават) и се запознах с настоящ скандал с президента им Зуума ( който в интерес на истината беше освиркан). Тоя човек е признал изнасилване на служителка на кабинета си, която на всичко отгоре е серопозитивна. Попитали го не е ли разтревожен за здравето си обяснил на народонаселението да не се тревожи по този въпрос, защото след 'инцидента' отишъл и се измил  в банята ... Confused

# 677
fio' аз ще украсявам уикенда, че нямам нерви през седмицата.
на 13ти ще правя нещо по повод св. Лучия:
http://www.greenkitchenstories.com/swedish-lucia-saffron-buns-video/
Само че сега осъзнавам, че днес е 11ти, а нямам дори брашно  Grinning

# 678
  • Русе
Здравейте.
Моля, кажете ми един-два магазина за техника, да имат сайтове  Praynig Нещо като нашите Техно-та.
Благодаря  Hug

# 679
# 680
# 681
Минавам да споделя, че хапнах пицокурите. Mr. Green

# 682
  • в едно миланско село
гледам за сладкиши сте се разприказвали, аз в тая област съм гола вОда  Rolling Eyes
един хубав шоколад ми е напълно достатъчен, една приятелка-сладкарка ми прави браунис и щтрудел от време на време, само тортата Гараш ми липсва от време на време, ей сега като дойде майка ми ще я накарам да направи  Laughing

Барбич, с какво сирене? (така Лени ше го запомни  Mr. Green)

# 683
2-3 въпроса :

1. Кухнята ми е с вградени мебели. Счупи ми се един "плъзгач",които държи дървената врата ,към истинската такава на хладилника.
Въпрос - къде мога да намеря това нещо ? - тези дни ходих в Брико и Лер.Мерлен - не са и чували ... ooooh! ooooh!

2. Знаете ли някой онлайн магазин,дето се продават дзайни /раници за учениците/.
днес ходих по магазините ,но нали сега изобщо не им е сезон - ooooh! 99евро !!! ooooh!

3. hahaha...3-тия...-го  забравих... hahaha Joy Joy

# 684
и липсва от време на време, ей сега като дойде майка ми ще я накарам да направи  Laughing

Барбич, с какво сирене? (така Лени ше го запомни  Mr. Green)

Mr. Green

Да се похваля, че моят хор ( този, който напуснах, когато дойдох тук) пяха под диригентството на Енио Мориконе снощи в София. Първият такъв концерт на Мориконе у нас, голяма емоция за хористи и оркестранти. И 9 хиляди зрители:)

# 685

Барбич, с какво сирене? (така Лени ше го запомни  Mr. Green)

Valtellina casera, parmigiano reggiano, bitto - микс от трите.

# 686
от 3те познавам само пармиджано реджано.
обаче  направих чудно откритие, че ако маркирам кавото ще търся и с десен отбележа 'черка' ще ме прати директно в Гугъл в нов прозорец:) битто ми е много интересно сирене.

изобщо аз от снощи мн напреднах за регионалната ви куФня:) давайте още! Grinning

# 687

обаче  направих чудно откритие, че ако маркирам кавото ще търся и с десен отбележа 'черка' ще ме прати директно в Гугъл в нов прозорец:)

Laughing
За търсене по картинка, предполагам, знаеш.
Но да кажа, че много уважавам и търсенето по сайт Peace например никога не ползвам търсачката на форума, която е много скапана, а си пиша в гугъл ключовите думи и site:bg-mamma.com

# 688
  • в едно миланско село
от 3те познавам само пармиджано реджано.
обаче  направих чудно откритие, че ако маркирам кавото ще търся и с десен отбележа 'черка' ще ме прати директно в Гугъл в нов прозорец:) битто ми е много интересно сирене.

изобщо аз от снощи мн напреднах за регионалната ви куФня:) давайте още! Grinning

Ще ме умориш, значи, с твоите открития  Laughing, това е едно от най-големите удобства, аз го открих като сложих Chrome и много си го харесвам  Wink

за регионалната - следващите са оссобуко и жълт ориз, паста с наденица (луганега),  отдавна обсъжданите качамаци. разните тортелли-ризо-крема от тиква, мисля няма нужда да ги споменавам  Laughing

пс. Барбич, перфектни са ти били пицокерите, значи  Peace

# 689
  • Milano
 Еввай. Ние продължаваме, другите - фьора ди бал: Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт