За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

• 87 952
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
няма причина, освен капаците да са били недобре затворени

# 376
Възможно да е, въпреки че всичкии ги затваряхме по един и същ начин.

# 377
няма значение. Всеки буркан се проверя, след като са затворени, може да има някой, чиято капачка   превърта  Peace

# 378
Проверени по два пъти са и нямаше такъв " УЖ"  Simple Smile! Явно пак има шанс да се получи така. Аз първоначално си помислих, че аз съм причината, защото ги правя за първи път и си мислих, че съм объркала нещо.

Благодаря за отговора!

# 379
На мен пък подправките ти ми се виждат малко. Но това няма връзка с проблема ти, просто ми направи впечатление.  Laughing
Пробвай другия път да сложиш и 2-3 зърна бахар, 1 дафинов лист и малко синап/хардал към това, което слагаш (аз слагам и повече захар - 1 с.л. с връх, докато солта е 1 с.л. без връх) и пробвай да видиш какво ще се получи.  Simple Smile

ПП Смени и капачките. Има някои, които са съвсем малко по-широки (някакви си милиметри) от другите и често правят бели. Аз не им разбирам много, но съм чувала майка да се оплаква и знам, че от години ползва една и съща марка, за да няма брак.

# 380
smile_86 според мен можеш да пробваш една хитринка, която знам от майка ми.

Тя винаги обръща абсолютно всички буркани, независимо дали говорим за лютеница или за краставици. След като извадиш от водата веднага ги обръщаш, докато са горещи и ги завиваш с нещо. Като постоят няколко часа така, мисля че шанса за брак намалява почти до 0

# 381
  • София
Как ги завива? Увива всеки буркан отделно или мята нещо отгоре?

# 382
Кой ще се занимава по отделно Laughing

Мята нещо отгоре и това е, но задължително всички краища трябва да са затворени, т.е. увива като цяло всичките буркани с нещо като жилетка, старо палто... нещо по-големичко, че да се скрият хубавичко.

# 383
Благодаря, момичета! Ще се възползвам от съветите ви следвашият път.

# 384
Благодаря, момичета! Ще се възползвам от съветите ви следвашият път.

Успех!  Wink

# 385
Това са моите краставички.

# 386
Браво, изглеждат супер!

# 387
Може ли да ми помогнете с рецепта за консервиране на бамя?
Направих в събота 3 буркана,но не ми харесва на вид и  може би и на вкус.Нещо помътня и май доста си е пуснала........лигавото.Заварих само за капачката.
Аз я консервирам така:Нареждам бамичките прави в конфитюрени бурканчета,слагам един счукан аспирин и заливам с вода до началото на ръбчето на бурканчето.Заварявам 10 мин.и не съм имала никакъв проблем .Като отвориш е малко лигава,но изплаквам със студена вода и става супер.
Да си продължа с питането.А сол или оцет не се ли слага?Аз я правих като краставичките и си мисля,че солта е малко,а тук даже и няма.

# 388
бамя http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B0%D0%BC%D1%8F

Консервирана, за готвене правим така: Почистваме и отрязваме част от дръжката. Накисвам във вода, оцет  - равни части и сол. После измивам добре със  студена вода, пълня бурканчета, доматен сок - до горе, запечатвам, стерилизирам 15 мин. Ползвам за готвене така

# 389
Благодаря,ще пробвам и така.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт