За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 87 849
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
  • Мнения: 1 496
Аз направих компот от череши и компот и мармалад от праскови.

# 256
  • Мнения: X
Здравейте,
снощи посипах ягоди със захарта и ги прибрах в хладилника. И сега изваждам за да варя сладко, но захарта си стои, нито има и някакъв образувал се сироп. Така ли трябва да е?!

Поразбъркай, сигурно ще пуснат сок. Ако се инатят, сигурно на котлона/огъня вече ще пуснат, няма къде да ходят.

# 257
  • Мнения: 617
В рецептата за маринован чесън на пеп4о http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html немога да открия точното количество на вода, захар, оцет.. или нещо не чета където трябва?

# 258
  • Мнения: 385
Здравейте,
снощи посипах ягоди със захарта и ги прибрах в хладилника. И сега изваждам за да варя сладко, но захарта си стои, нито има и някакъв образувал се сироп. Така ли трябва да е?!

Ще си пуснат на котлона.

# 259
  • Мнения: 9 453
В рецептата за маринован чесън на пеп4о http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html немога да открия точното количество на вода, захар, оцет.. или нещо не чета където трябва?

тя е в линка, под текста "Ето я рецептата на Валя.  " е линк към рецептата

# 260
  • Мнения: X
Да споделя нещо странно. Мисля, че не е някаква случайност. Имам още буркани със зелен фасул. Едните са с по една лъжичка сол, другите с по две. Тези, които са с по-малко сол са перфектни, а по-солените лекинко накиселяват.  Капачките и на двата вида са си добре. А си мислех, че по-безсолните ще се развалят по-бързо.  От двата вида отворих по три буркана и при всички е едно и също. Бях ги отделила на различни места на рафта, та като готвя да си знам кое е по-солено. Ако някой има конкретно мнение по въпроса, ще се радвам да прочета. Чуденката е дали и тази година да заложа на по-безсолния вариант.

# 261
  • Мнения: 494
Извинете, но сме толкова доволни от резултата, че държа да ви го покажа - разядка от тиквички

# 262
  • Мнения: 494
Някой може ли да каже нещо за мармалада от черници...гледах в интернет има някакви рецепти и сега съм си наумила да се прави, ама дали си заслужава  newsm78 Simple SmileБлагодаря предварително:)

Вкъщи това нещо е на особена почит - на мен лично много ми прилича на сладко от диви ягоди. Правя го като другите - посипвам, на другия ден варя, лимонтозу и готово. Само да знаеш, че някои черници не пускат много сок, така че е възможно плодчетата да ти останат по-сухи докато се сгъсти сиропът

# 263
  • Мнения: 385
Аз правих тиквички за пържене в буркани.Зимата само ги изцеждам и ги пържа.Ставам мн вкусни.

# 264
  • Мнения: 39
Някой може ли да каже нещо за мармалада от черници...гледах в интернет има някакви рецепти и сега съм си наумила да се прави, ама дали си заслужава  newsm78 Simple SmileБлагодаря предварително:)

Вкъщи това нещо е на особена почит - на мен лично много ми прилича на сладко от диви ягоди. Правя го като другите - посипвам, на другия ден варя, лимонтозу и готово. Само да знаеш, че някои черници не пускат много сок, така че е възможно плодчетата да ти останат по-сухи докато се сгъсти сиропът

Много ти благодаря...щом казваш че е хубаво - няма какво да се чудя вече:) Надявам се в неделя да ми се получи:)))

# 265
  • Мнения: 337
Извинете, но сме толкова доволни от резултата, че държа да ви го покажа - разядка от тиквички


рецепта за разядката можи ли,благодаря

# 266
  • Мнения: 337
Аз правих тиквички за пържене в буркани.Зимата само ги изцеждам и ги пържа.Ставам мн вкусни.
Може ли да обясниш как ги правиш за да пробвам и аз  bouquet

# 267
  • Мнения: 337
Момичета ,можe ли да се направи компот от нектарини ?

# 268
  • Стара Загора
  • Мнения: 511
Момичета ,можe ли да се направи компот от нектарини ?
Мисля, че да.

# 269
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 324
Здравейте, мога ли да направя компот без захар с доста плод ?Чела съм ,че става.Но вкъщи всеки ме убеждава ,че щял да се развали newsm78

Общи условия

Активация на акаунт