Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 38 359
  • 720
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря момичета за милите думи Simple Smile
не се притеснявайте, юлските теми са късметлийски. Вярвам, че всяка една от вас ще има моят късмет. А абортите се случват, както се оказа, почти на всяка жена. Лично аз бях с двурога матка и септум, имах и миома. В края на бременността, миомата от около 6 см просто изчезна ! Бебето разтегна матката и изчезнаха и септума и двата рога. Изобщо това бебенце ме направи отново нормална и здрава посредством тази бременност.
Успех и много ви стискам палци !

# 286
И аз не искам да казваме този път на никой,обаче ще се наложи в работата да разберат отрано отново, защото ще взимам болнични - работата ми е почти несъвместима с бременност ...

# 287
Дано blizna4e  yes още повече, че и аз съм родена през юли и колкото и да е странно, може пък да родя на рождения си ден Rolling Eyes
Тъкмо това се чудех за болничните - дали в тях се пише диагнозата бременност, ако се възприеме за диагноза  Thinking, тъй като се чудя дали да не пусна една седмица тези дни.

# 288
Дано blizna4e  yes още повече, че и аз съм родена през юли и колкото и да е странно, може пък да родя на рождения си ден Rolling Eyes
Тъкмо това се чудех за болничните - дали в тях се пише диагнозата бременност, ако се възприеме за диагноза  Thinking, тъй като се чудя дали да не пусна една седмица тези дни.
Ха, ще е интересно да родиш на рождения си ден Simple Smile Иначе на болничния пише диагноза- заплашващ аборт. Аз ще влизам в болница по няколко дни и после 30 дни домашен.Иначе АГто дава по седмица-две,ако имаш неразположение или болки,но пак си пише ''заплашващ аборт'' (бях я помолила мойта да ми пише друго,но не можело  newsm78 )
Аз сега си взех болничен от личната лекарка - писахме един бронхит и това е ...

# 289
Аз работя в радиационна среда.Това, заедно с болките и контракциите , наложи да стоя у дома. От трети месец излязох в болнични. Не ми се е налагало да лежа по няколко дни в болница, за да ми го дават. Докторката ми е печена и ми го даваше и без лежане.
Моята бременност я следи д-р Арабаджикова от Тина Киркова. Невероятен човек и специалист !!!

# 290
Здравейте, момичета! Много съм щастлива да се запиша в темата. Терминът ми, според калкулатора, е 09.07. Следващата седмица съм отново на преглед, за да чуем сърчицето.  От София съм и имам дъщеричка на две и половина. Надявам се да ставаме все повече и пожелавам на всички лека бременност.   Simple Smile

# 291
Аз пък не мога да си трая и казах на най-близките ми. Това ми е първа бременност и всички много чакаха заедно с мен, някак си не можах да не кажа... Иначе ви разбирам и вас. Пожелавам ви всичко да мине леко и весело  preggo аз съм като надрусана - щастлива и гладна (((:

# 292
  • Телиш/Плевен
Близначе, благодаря ти за прекрасния пост! Heart Eyes Много ме разчувства и в същото време обнадежди, че всичко ще е наред. Hug

За казването - на мен също ми е първа бременност (но не е планирана, а съвсем изненадваща Blush) казала съм само на таткото, на сестра ми, на най-добрата си приятелка и на най-добрия си приятел. Чакам да мине малко време и да се потвърди, че всичко е наред и ще кажа и на останалите близки. Бъдещият татко е казал на родителите си и дори вчера се чух с майка му, но според мен не биваше така да прибързва. Нека първо се уверим, че всичко е наред, пък после заедно ще споделяме радостта. Heart Eyes

# 293
Ох сега се притесних...и на мен ми е първа бременност....казала съм на ММ, на моите родители, на неговите родители, на баба му и дядо му и двамата казахме на най-близките си приятели...оле май на доста хора сме казали....Мислих си сега ако всичко е наред на прегледа да казвам на всички...но сега започнах да се страхувам...По принцип след 12г.с. ли се казва?

# 294
TaniaK Добре дошла при нас  Hug Леко и пухкаво бременеене ти пожелавам  preggo
blizna4e успя да разплачеш и мен Simple Smile Благодаря ти Simple Smile
Момичета, понеже гледам, че има доста мами от София - къде ще ходите на прегледи? Кой лекар сте си избрали? Аз живея в ж.к. Лагера. До сега ходех в Доверие при Е.Иванов, но честно казано мисля че мога да си намеря и по-добър. Даите някое и друго предложение и ако може да работи и със здравната каса ще е чудесно Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

# 295
За пръв път чувам, че трябва да лежиш няколко дни, за да ти дадат болничен  Shocked Ами тези, които цяла бременност изкарват в болничен? Как им го дават? Сега се сетих за един случай - преди няколко години имаше проблем с една колежка, която веднага щом забременя и излезе болнични до края. Та проблемът беше, че, ако в продължение на 6 месеца от бременноста си отсъствал от работа, т.е. бил в болничен или казано нетрудоспособност, не ти се полага 90% от заплата за майчинство, а 60%. Това беше тогава. Сега проверих в законите, които касаят темата и няма нищо такова, но не съм съвсем сигурна как тогава и по какъв член и закон стана така с нея.

# 296
За лекар аз съм се записала за Кълвачева във Вита, много добри отзиви имам от приятелки, ходили и родили при нея. Аз съм ходила досега при Румен Димитров, който работи в Майчин дом, но има частна клиника - Фемина. От него съм много доволна, но той не се занимава с раждане, доколкото знам, а само с проследяване или друг вид манипулации.

# 297
За пръв път чувам, че трябва да лежиш няколко дни, за да ти дадат болничен  Shocked Ами тези, които цяла бременност изкарват в болничен? Как им го дават? Сега се сетих за един случай - преди няколко години имаше проблем с една колежка, която веднага щом забременя и излезе болнични до края. Та проблемът беше, че, ако в продължение на 6 месеца от бременноста си отсъствал от работа, т.е. бил в болничен или казано нетрудоспособност, не ти се полага 90% от заплата за майчинство, а 60%. Това беше тогава. Сега проверих в законите, които касаят темата и няма нищо такова, но не съм съвсем сигурна как тогава и по какъв член и закон стана така с нея.
Когато има основателна причина за неходене на работа (придружаваща болест)- тогава се минава на комисия и се дава болничен за цялата бременност, а моят начин е този, в който лежиш (уж) за задържане,използваш си 30те домашен и пак влизаш за задържане - в болницата си е практика - казваш, че влизаш  за болничен и само си лежиш - те си взимат пътеката ,ти си взимаш болничния - и двете страни печелят  Wink

# 298
Ох сега се притесних...и на мен ми е първа бременност....казала съм на ММ, на моите родители, на неговите родители, на баба му и дядо му и двамата казахме на най-близките си приятели...оле май на доста хора сме казали....Мислих си сега ако всичко е наред на прегледа да казвам на всички...но сега започнах да се страхувам...По принцип след 12г.с. ли се казва?
И аз така съм чувала. Ама ми идва малко суеверно това. Чак 12 седмица... Не знам, всеки си избира сам (((: На мен ми дойде добре положителната енергия от близките ми (((:

# 299
Разбрах схемата mini_moni  Wink Момичета, никой не казва да се чака до 12-та седмица, то най-малко ще си личи вече коремът и близките сами ще се досетят. Аз изчаквам до посещението при лекаря другата седмица и след това, ако всичко е наред, си казвам вече  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт