Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 37 892
  • 720
  •   1
Отговори
# 675
Скъпи Юлки, искам да ви питам понеже сте най-отскоро забременели, някоя от вас да е имала гадене още 2-3 дни преди датата на М. Питам ви защото ние правим опити, днес ми е 11 ден след О и цял ден като се почна от 6 сутрина ми се гади, хапвам нещо спира ми за малко и след това пак, тест ще мога да си направя чак утре, може и да е грип, не го изключвам като вариант, в сряда така или иначе съм на лекар, но исках да питам някоя дали е усещала гадене като ранен симптом още преди М, любопитно ми е!

Благодаря ви и ви пожелавам да изживеете щастливо най-прекрасните 9 месеца   bouquet

# 676
Hrisi_26, вече си имаме група във ФБ, за да се присъединиш пиши ЛС на Щастлива жена с препратка към профила ти във ФБ.
PoCuHka, аз имах гадене още 4-5 дни преди да ми дойде, но просто ми беше лошо, обаче не е нищо общо със сегашното гадене 6-7г.с ! Стискаме палци и ти да се присъединиш към нас Praynig

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 16:20 от Мимето14

# 677
Много благодаря! Ще се видим в групата там! Съжалявам, но тук, наистина не ми е удобно да пиша, а и имам кофти опит Simple Smile

# 678
Момичета кажете къде сте се записали за женска консултация да ви следят  бременността , защото аз нито имам личен гинеколог нито знам къде да се запиша.Това ми е втора бременност първата цялата я изкарах и родих в Шейново но там който е на смяна той те гледа сега ми се иска само един лекар да ме следи

# 679
  • Варна
Аз се включвам пак, този път с въпрос. Записала съм си час за лекаря, който искам да ми следи ЖК по Здравна каса за 6 декември, т.е. след около 2 седмици и половина. След като днес видяхме сърцето, трябва ли да ходя пак на някакъв предварителен преглед или направо да си отивам за направление за ЖК и съответно да се запиша на 6-ти?

# 680
Здравейте,бъдеши юлски мамчета!

С радост се присъединявам към вашата групичка-имам 3 дневно закъснение и 3 положителни теста Simple Smile
Още ми е рано за точица, а и за лентичка като че ли newsm78Това ми е втора бременност с термин-23.юли Heart Eyes

# 681

С радост се присъединявам към вашата групичка-имам 3 дневно закъснение и 3 положителни теста Simple Smile
Още ми е рано за точица, а и за лентичка като че ли newsm78Това ми е втора бременност с термин-23.юли Heart Eyes
Добре дошла  Hug Леки и безпроблемни 9  preggo
Къде сме писали заедно  newsm78 май в бебеправенето - аз бая време се мотах там близо 40 теми  Mr. Green Поправи ме ,ако греша (до скоро бях с име mini_mami)

# 682
VeryMe, момичета преди мен са ти казали, но т.к. имам предишен опит и като ЧР, а и известно време бях работодател, да те успокоя - няма правно основание за освобождаване след като си на постоянен трудов договор. Работодателят може да те оавободи по взаимно съгласие или чрез изплащане на доста брутни заплати по договаряне и то, когато не си в болничен. При сегашната хипотеза до навършване на 3 годишна възраст на детето ти си под закрила и освобождаването по негова инициатива става само и единствено с разрешение на ИТ, а то почти не се дава. Ако все пак се опита да ти връчи някакви документи, ги приемаш за разглеждане и не ги подписваш. Стигне ли се до съкращаване, завеждаш дело ( даже и адвокат не ти трябва, трудово-правните спорове са безплатни за работниците и служителите) и съдът те възстановява, даже няма да разглежда делото по същество, след като не е спазена предписаната в закона процедура.

Опасения могат да имат бъдещите мами, които са все още в срок на изпитване, т.к. освобождаването може да се извърши и дори по време на болничен за съжаление.

П.С. Малко мрън от мен- от вчера ме застигна сутрешното гадене, но при мен най-силно е следобед и вечер, в момента просто ми е  Sickи нищо не помага.... уффф, дано скоро отмине....

# 683
Добре дошли на новите бъдещи мамчета и тихичко честито  Hug
VeryMe послушай момичетата да не подписваш нищо и всичко ще е наред.Работодателя ти не може и с пръст да те пипне колкото и да му се иска
Сега да ви споделя моите кокони днес каква "изненада" ми спретнаха.Прибираме се с малката от градина и тя още от вратата решава, че трябва да сложи венчето си на главата на кучинка.Почвам аз да приготвям вечерята и след 15минути чувам неистов рев от хола.Панирана тичам да видя какво е станало(мислейки си, че малката е изтормозила кучето максимално и то този път не е успяло да здържии нервите си) .Влизайки в хола виждам следната картинка кучето седнало до малката я гледа жално, а детето си стиска "леко" сгризаното си венче.Почвам аз да обяснявам, че тя е виновна, защото сама е дала венчето на кучето,а тя ме поглежда и с насълзени и невинни очички ми заявява:"Мамо ти аде инчето на Ара".Почвам от сега да я мисля как ще се справям с две.
Това беше малко лирично отклонение, но лчбителите на кучета , а и не само те мисля ще осъзнаят комичното в ситуацията hahaha

# 684
Здравейте- много съм щастлива - днес бях при моята лекарка във Вита и след здраво чакане в 16:30 чух сърчицето на моето малко детенце Simple Smile

Момичета кажете къде сте се записали за женска консултация да ви следят  бременността , защото аз нито имам личен гинеколог нито знам къде да се запиша.Това ми е втора бременност първата цялата я изкарах и родих в Шейново но там който е на смяна той те гледа сега ми се иска само един лекар да ме следи

Аз лично прецених че предпочитам да си платя малко повече и да ме следи моята гинеколожка във Вита - тя не работи със здравната каса и пакета женска консултация е с цена 620лв- той включва всичко необходимо по принцип при следене - кръвни изследвания, прегледи, скрининг ако имаш усложнения - може и да се наложи доплащане - но при една нормална бременност това няма да се наложи. Скъпичко е - но моя приятелка си плати в Шейново по спомен 400 лв някъде и не я следи един лекар а които е на смяна и не и правиха нито толкова прегледи нито изследвания.
Ако те интересува пиши  ми на лични.

# 685
  • Ispania
VeryMe, дано се оправи вси4ко с работодателя ти  Hug .

# 686

Добре дошла  Hug Леки и безпроблемни 9  preggo
Къде сме писали заедно  newsm78 май в бебеправенето - аз бая време се мотах там близо 40 теми  Mr. Green Поправи ме ,ако греша (до скоро бях с име mini_mami)
Да ,точно там GrinningРадвам се,че сме заедно тук Hug

# 687
Мили момичета, благодаря на всички, че взехте проблема ми присърце. Благодаря и на petita за конкретните разяснения в правен аспект. Много искам това да е последното нещо, което ще носи негативизъм по време на бременността ми и силно се надявам тя да завърши успешно след 9 месеца. Дано Бог помага на всички ни  Praynig

# 688
Мили момичета, благодаря на всички, че взехте проблема ми присърце. Благодаря и на petita за конкретните разяснения в правен аспект. Много искам това да е последното нещо, което ще носи негативизъм по време на бременността ми и силно се надявам тя да завърши успешно след 9 месеца. Дано Бог помага на всички ни  Praynig

VeryMe,  Hug само да уточня, не съм юрист, но съм имала взимане-даване с подобни случаи.... отделно, че в момента аз самата съм в срок на изпитване до към края на февруари за съжаление и търсех и търся варианти за самата себе си, още повече че явно ще си гледам сама бебчето. Просто се опитвам да остана положителна, за да се радвам на здраво и спокойно бебче на финала...

# 689
  • Ispania
..... още повече че явно ще си гледам сама бебчето. Просто се опитвам да остана положителна, за да се радвам на здраво и спокойно бебче на финала...
Както ти си казала, важното е на финала да имаш здраво беб4е, другото вси4ко има разрешение Hug

Общи условия

Активация на акаунт